Dział Bazar i kilka innych spraw
Dobra robota z tym regulaminem. Niemniej zastanawia mnie kwestia sprzedaży innych rzeczy. Jeśli ktoś kto cieszy się dobrą reputacją chce sprzedaż niekoniecznie coś związanego z PS2 to moim zdaniem powinien mieć taką możliwość, ale z drugiej strony takich osób jest niewiele więc generalnie wszystkie oferty poza ps2 trzeba wywalić.

Jeśli chodzi o reputację to proponuję z reguły nie usuwać, chyba, że widać że ludzie to robią dla jaj lub tylko po to żeby sobie nabić punktów (coś jak kupowanie komentarzy na allegro). W takim przypadku proponuje usunąć wszystkich, którzy brali udział w nabijaniu i gratisowo dać im ileś procent Warna. Już nie będą sobie jaj robić.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Mam pytanie do admina czy dało by rade zrobić coś w stylu tymczasowego bana na sb? Myślę, że niektórych nauczyło by to trochę pokory.
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Byłby z tym problem. Dałoby radę może zablokować shoutboxa userom z jakiejś grupy np. pod obserwacją czy coś takiego
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Ogólnie rzecz biorąc ostatnio myślałem o drobnej przebudowie HP wzorem innych for, a mianowicie hp podzielilibyśmy na np: sport(wiadomo wszystko związane ze sportem), komputery(sprzęt, internet, gry, programy), polityka(polityka, konflikty, militaria, kultura, historia) multimedia(filmy,filmiki, seriale, tv, bajki, muzyka) resztę idiotycznych tematów bym usunął/wywalił do kosza. Bo niektórych wypocin już nie mam siły czytać ewentualnie moglibyśmy jeszcze zostawić jakieś quizy, no i myślę że jednak warto usunąć reputacje bo są z nią same problemy będziemy sukcesywnie nagradzać wykazujących się użytkowników rangą Helper/Pomocnik co o tym myślicie??
Odpowiedz
(02-03-2011, 09:44)admin napisał(a): Jeśli chodzi o reputację to proponuję z reguły nie usuwać, chyba, że widać że ludzie to robią dla jaj lub tylko po to żeby sobie nabić punktów (coś jak kupowanie komentarzy na allegro). W takim przypadku proponuje usunąć wszystkich, którzy brali udział w nabijaniu i gratisowo dać im ileś procent Warna. Już nie będą sobie jaj robić.

My mówimy tutaj o usunięciu całej reputacji, całej funkcji, a nie poszczególnych punktów ;] Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Usuwanie tylko pkt, które użytkownicy przyznają sobie "dla jaj" a nie za pomoc może i jest dobrym pomysłem, ale zupełnie niewykonalnym. Trzeba by było chyba codziennie sprawdzać profil każdego kto logował się na forum, bo przecież nie wiadomo kto i kiedy komu przyznaje te punkciki. Dodatkowo często najpierw dają te punkty reputacji, później znowu kasują i tak w kółko. Może i na innych forach ta opcja się sprawdza, ale u nas na pewno nie. Tak samo jak ReV jestem za jej usunięciem, o czym już pisałem w tym temacie. Pomysł z rangę Helper wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem, kilka postów temu pisałem komu bym na tę chwilę przyznał taką rangę.

(05-03-2011, 13:17)ReV napisał(a): Ogólnie rzecz biorąc ostatnio myślałem o drobnej przebudowie HP wzorem innych for, a mianowicie hp podzielilibyśmy na np: sport(wiadomo wszystko związane ze sportem), komputery(sprzęt, internet, gry, programy), polityka(polityka, konflikty, militaria, kultura, historia) multimedia(filmy,filmiki, seriale, tv, bajki, muzyka) resztę idiotycznych tematów bym usunął/wywalił do kosza.

Dobry pomysł tylko trzeba byłoby się jeszcze dokładniej zastanowić nad tymi poddziałami. Muzyka, komputery, filmy i sport jak najbardziej ok. Najlepiej nie robić zbyt dużo tych poddziałów, z 5-6 plus dajmy na to "inne", gdzie znajdowałoby się wszystko co nie pasuje do tych kategorii. Co do polityki to trzeba byłoby też zmienić regulamin, bo jasno w nim jest napisane, że "Zabrania się dyskutowania na tematy nie związane z główną tematyką forum, a w szczególności religia czy polityka." Zupełnie nie rozumiem tego zakazu.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Co do tego punktu regulaminu odnośnie polityki i religii to bym go trochę zmodyfikował, mianowicie "nie można dyskryminować osób posiadających inne poglądy polityczne czy religijne"
No i czekamy aż Woocash zagłosuje odnośnie "reputków" wtedy zaczniemy działać z nową rangą dla wyżej wymienionych.
Odpowiedz
Usunięcie reputacji - tak.
Ranga helper - owszem.
Poddziały w hydeparku - nie mam pojęcia. Śledząc hydepark, uważam, że jest to bez sensu.

Dziękuję za uwagę. ;]
[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
Nie jest bez sensu ;] Ma sens, bo nie będzie aż takiego bałaganu. Z drugiej strony wszystkich tematów nie da się podzielić na osobne poddziały i dlatego przydałby się też poddział "inne". Głupie tematy i tak będą się pojawiały i tak, będą kasowane jak obecnie.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
I tak większość z nas jest za usunięciem reputacji więc dziś ją wyłączę, zmodyfikujemy trochę regulamin jak to było wyżej opisane i zmodyfikujemy trochę HP i niech każdy w swoim zakresie poprzerzuca tematy do odpowiedniego podziału. A co do tematów typu "czarnoziem", " ninja..." to bym je usunął bo są to tematy iście kretyńskie i wszystkie podobne które będą powstawać również bym usuwał.

Edit: Już ktoś uprzedził mnie z regulaminem ;P
Odpowiedz
No ja zmieniłem go, dosłownie kilkanaście minut temu, zbieg okoliczności akurat ;p Co do innych tych tematów typu Czarnoziem to bym je zostawił, w końcu wolność słowa jest, nie ma sensu narzucać jakiś ograniczeń, demokracja. A jakie te poddziały chcesz utworzyć?

Odpowiedz