Nowy dział PSP, PSV, Newsy
Co sądzicie o stworzeniu nowego działu o tych 2 przenośnych konsolach?
Jak już wcześniej pisaliśmy kilka razy w innych tematach sądzę, że warto zrobić z forum forum o wszystkich konsolach Sony nazwa chyba zobowiązuje?
Działy o przenośnych konsolach bym umieścił pod PS3 i podzielił je na gry, sprzęt, download ewentualnie newsy. Choć tak myślę czy by nie usunąć z każdego działu Newsów i nie zrobić jednego działu na górze forum (ogólnie newsy) tylko wiadomo z rozdzieleniem na poszczególne konsole, zyskało by to trochę na przejrzystości.
Do działy newsy moglibyśmy zrobić nabór na powiedzmy 2 newsmanóch, którzy by wrzucali razem jakieś nowinki o wszystkich konsolach, ewentualnie rozdzielilibyśmy między nich odpowiednie konsole. Jeżeli wszyscy się zgodzą bądź wprowadzą jakieś zmiany i je razem zatwierdzimy to mogę się zabrać za to choćby zaraz.

Edit: Wiem, że istnieje taki temat tylko jest on w otwartej części forum (poznamy z niego niejako opinie użytkowników i z tego co widzę do tej pory niema żadnego głosu przeciw) a tu chce poznać waszą opinie i ewentualne obiekcje do mojej wizji:)

Edit 2: I jeszcze zrobiłbym 1 bazar
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
No tak, PSP I PSV są już niemalże przegłosowane, więc można działać. Co do działów: taki układ (Sprzęt, Newsy, Gry, Bazar, Download) jest prosty i co ważne chyba wystarczający jak na razie. Rozchodzi się o to, żeby nie dawać Bóg wie ile tych nowych działów (kategorii), żeby forum nie rozwijało się nie wiadomo ile i żeby nie trzeba było czekać pół godziny, żeby zjechać na dół do PSP na przykład.

Do PSVita tylko 3 pierwsze działy na razie, bo przecież swojej premiery jeszcze nie miała, nikt nie będzie chciał jej sprzedać czy ściągać gier, których nie ma ;D

Nie znam się zbytnio na PSP, nie mam jej, więc wiem tylko tyle ile wyczytam. Z tego też względu wiele nie zaproponuje. Można w sumie dać taki prosty dział na razie, a potem zapytać userów, może sami będą mieli jakieś pomysły (najlepiej, ci którzy konsolę mają i wiedzą o co kaman, żeby było jak najwygodniej dla nich).

Co do 1 działu Newsy dla wszystkich konsol to myślę, że na razie na to za szybko, trza by było się zastanowić jak to zrobić. Jest przecież dużo działów (Bazar, Download np. też), które się powtarzają do każdej konsoli, więc z nimi też można coś pokombinować.

Żeby było wygodniej proponuję na samej górze forum, gdzieś na PSOne, dać jakieś odnośniki do każdej konsoli. Coś w stylu "Skocz do działu: (PSOne - link do tego działu, PS2, PS3 itd.), żeby usprawnić jakoś przechodzenie do poszczególnych działów.

Jak już wszystko będzie poustawiane to mogę w końcu wysłać tę masową wiadomość mejlową do wszystkich, o którą męczę admina już chyba kilka lat ;D W regulaminie jest jasno napisane, że wyrażasz zgodę na otrzymywanie takich mejli, więc nikt nie powinien mieć pretensji. Zresztą to tylko 1 wiadomość o tym, że się rozbudowaliśmy o kolejne konsole, wielkie mi halo ;D A zawsze kilku userów może wejść, przypomnieć sobie o forum i zostać u nas.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
I jak? Robimy te działy? Bo chyba nie ma na co czekać.

EDIT: Dobra dodałem tych kilka działów. Z działem Download się wstrzymałem póki co, nie wiadomo czy będzie na niego popyt, a szkoda, żeby stał pusty. Jak użytkownicy będą go chcieli to wtedy można śmiało dodać.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Sorka ale nie było mnie sporo w domu teraz, obecny układ jest jak najbardziej ok. Choć myślę, że proponowana "rewolucja" z newsami wyszła by nam na dobre, przemyślcie to ;)
"
Odpowiedz
No spoko, jakoś dźwignąłem te kilka działów. Przy okazji wysłałem tego masowego mejla do wszystkich oprócz adminów i modów, może uda się w ten sposób kogoś tu zatrzymać.

Co do Newsów to ja nie bardzo wiem jak ma to wyglądać. Chcesz w 1 miejscu np. na samej górze zrobić 1 dział Newsy, a pod nim poddziały PS3, PSP, PSV? Nie jestem pewny czy takie coś by zdało egzamin, w końcu teraz wszystkie działy są dopasowane do każdej konsoli, a jakbyśmy Newsy przenieśli to trochę byłoby zamieszania.

Odpowiedz
Na samej górze forum zrobił bym dział Newsy w nim mały podział na PS2/PS3/PSP/PSV ale jest jedno "ale" tu zacytuje:
(08-09-2011, 00:24)Realinho napisał(a): Pisząc newsa mam wrażenie że i tak mało kto się nim zainteresuje i go sobie poczyta.

Pozdrówka.
Właśnie głównym punktem odniesienia jest to że nikt tego nie czyta bo mało kto przegląda te poddziały i tu zrobiłbym coś na wzór strony głównej gram.pl pokaże to na zdjęciu

[Obrazek: beztytuuvev.jpg]

Całe to pole które jest zaznaczone na czerwono dał bym na szczycie forum rozszerzając je do szerokości forum, w tej ramce było by powiedzmy 5-8 ostatnich newsów które można by było zmieniać, a po kliknięciu rozwinięcia przenosiło by nas do konkretnego tematu na forum. Tylko oczywiście nie wiem czy da rade zrobić coś takiego na forum to już pytanie do admina/m1nistra.
Odpowiedz
Wiem o co ci chodzi. Można zrobić modne ostatnio na forach tzw. boczne panele, które w każdej chwili można zwijać.

http://wiki.mybboard.pl/zwijany-panel-jak-w-ipb-czy-vb - Tutaj opis i na dole przykład. I wtedy w tym panelu dodać pole "ostatnio dodane newsy" na przykład. Tego jestem pewny, że da się zrobić, a z tym przewijaniem jak ty dokładnie chcesz to nie mam pojęcia, trzeba byłoby adminów technicznych spytać.

Odpowiedz
No i myślę że coś takiego zdało by egzamin tylko chyba musimy wrzucić "prośbę" do ToDO bo coś ciężko będzie ;P
Odpowiedz