Dział PSX
Taka inicjatywa była już kilka razy wspominana na forum, ale jakoś nikt tego do końca nie pociągnął. Co myślicie o stworzeniu małego kącika o pierwszej konsoli Play Station na naszym forum? Nie chodzi mi tu o jakieś przesadne rozbudowanie, co najwyżej ze 3 działy np. Sprzęt, Gry i Download. W końcu w nazwie to forum jest o dwóch konsolach Sony, a o PsOne jest tu tyle co nic. A tak dalej PS2 by tutaj było tą dominującą konsolą, ale i jedynka miałaby swoje miejsce. I może gdyby to wypaliło to uderzyć jeszcze w PS3 kiedyś tam. Sam admin wszystkich adminów kilka miechów temu miał taki pomysł, żeby zrobić jeszcze dział o PS3, dużo osób było pozytywnie nastawionych, a potem cisza. Oddzielne forum o PS3 z tego co widzę niezbyt dobrze sobie radzi, może to by pomogło.

Druga sprawa to te nieszczęsne logo. Dałoby radę je zmienić na to poprzednie? Mi szczerze mówiąc to obojętne, ale inni widzę, że stawiają sobie to za punkt honoru zmienić to logo. I może to i dobry pomysł, pokazalibyśmy, że coś się na forum dzieje, jakieś zmiany, czyny, a nie non stop gadanie.

I trzecia sprawa, ciut mniejsza, tyczy się Shout Boxa. Czy dałoby radę coś "wcisnąć" między napis Shoutbox a Archiwum? Chodzi mi o to miejsce pod działem "centrum ps2" a nad tym miejscem gdzie jest rozmowa na SB. Trochę chaotycznie to wytłumaczyłem, ale mam nadzieję, że będziecie wiecie o co chodzi ;p A chodzi mi o wstawienie takiego zwrotu "(Gier szukamy i problemy rozwiązujemy na forum a nie tu!)". Sam zwrot jak i pomysł zaczerpnąłem z tej stronki http://www.forum.gry-pegasus.xaa.pl/ . Z tego co widziałem to tamto forum chodzi na tym samym silniku co nasze. Nie znam się na tym zbytnio, ale może wy coś poradzicie. Bo szczerze mówiąc mam już dosyć upominania i ganienia za pomaganie na SB.

To tyle, do przeczytania, liczę na was chłopaki ;p
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Co jest? Nie czytacie moich wypocin, nie macie czasu czy o co chodzi? Wypowiedzcie się chociaż, że "nie" dla świętego spokoju xD
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Można stworzyć dział o PSX i zobaczyć jak sobie poradzi - najwyżej się zamknie ;).

Co do shoutboxa to zaraz to poprawie, tylko odszukam szablony.

Shout gotowy. Przy okazji powiększyłem trochę okno.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
A co z przywróceniem starego logo panie adminie? :>

Co do działu PSX skoro dostaliśmy błogosławieństwo od samego szefa to chyba możemy działać. Teraz w weekend można by się za to zabrać. Ja mógłbym poprzenosić stare tematy ewentualnie dopisać jakieś nowe. Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Ok, ustalmy jakie działy dodać, i w którym miejscu na forum je ustawić, bo chyba nie na samym dole pod śmietnikiem, hydeparkiem itd.? Ja myślę że nad "Inne konsole" jakie jest wasze zdanie?
Odpowiedz
No raczej, że pod "Inne konsole". Co do działów to na pewno jeden do dyskusji o grach, jeden do problemów ze sprzętem i trzeci z linkami do gier, czyli Download. Nie wiem co by tu więcej dać, chyba nie ma sensu rozdzielać działu o grach na gatunki, o ps2 już tak jest i się niezbyt dobrze sprawdziło. A tak do każdej gry byłby jeden temat, żeby nie było bałaganu. Ja mogę założyć jakby co na początek kilka tematów o tych najbardziej popularnych grach.

Odpowiedz
Popieram Kratosa
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Uważam, że jest to dobry pomysł. Choć moim zdaniem dział PlayStation powinien być tuż pod PlayStation 2.
[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
Jeżeli nie pod "inne konsole" to chyba nad PS2, w kolejności chronologicznej w jakiej konsole pojawiały się na rynku. Ale to gdzie umieścić ten nowy dział to chyba najmniejszy kłopot, zawsze w trakcie można przecież go przesunąć w inne miejsce, jeżeli będzie coś nie tak.

Odpowiedz
To dzisiaj wieczorem się tym zajmę, dam pod "inne konsole" i zobaczymy jak będzie.
Odpowiedz