Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Ostatnio trochę się dzieje na forum, więc warto może być coś zmienić czy dopisać. Najbardziej pilną sprawą jest chyba dział Bazar, gdzie najczęściej występuje chaos i Bóg wie co jeszcze. Najlepiej byłoby napisać oddzielny regulamin dla tego działu i ja mógłbym to oczywiście zrobić, jeżeli nikt inny nie ma nic przeciwko, kwestia tylko co w nim zawrzeć. Z grubsza no to wiadomo, oczywiste rzeczy typu tagi i poprawne nazywanie tematów. Ale co np. z wystawieniem innych rzeczy typu innych konsol, gier na peceta czy telefonów? To też zalicza się do bazaru? Moim skromnym zdaniem nie. Powinny być tam tylko akcesoria związane z ps2 i ewentualnie psx, w końcu to forum zostało założone z myślą też o tej konsoli.
Druga sprawa mniejszego kalibru to reputacja, która wzbudza tyle kontrowersji ostatnimi czasy. Ja byłbym za nieusuwaniem negatywów, minusów na prośbę użytkownika. Uważam, że to zupełnie bez sensu. Punkty reputacji to indywidualna sprawa każdego i każdy może je przyznawać ot tak, nawet za nic. Jeżeli usuwamy punkty na żądanie to lepiej byłoby zlikwidować w ogóle tę całą reputację.
Co tym wszystkim myślicie? Tradycyjnie napiszę jeszcze, że to tylko propozycje i jak coś jeszcze mi się przypomni to dopiszę rzecz jasna.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 821
Liczba wątków: 55
Co do bazaru to jestem tego samego zdania, wystawiamy jedynie rzeczy związane z psx i ps2, resztę usuwamy.
Sprawa z usuwaniem pkt. reputacji tyczy się mnie, otóż usuwam je jedynie kiedy widzę grupę osób która wystawia je jedynie dla zabawy a nie bo ma jakiś poważny powód, bo jak można nazwać minusa typu "daje minusa bo inni mu dali" itp itd
No tak, tylko to jest ingerowanie w wolny wybór tych co te punkty reputacji przyznają i to jest niesprawiedliwe. Po to chyba jest tu ta reputacja, żeby każdy mógł sobie każdego ocenić według własnych kryteriów. A teraz wygląda to tak, że dostanie minusa, poskarży się adminom i minus zostanie cofnięty. Coraz bardziej jestem za tym, żeby usunąć w całości tę reputację, bo niedługo się o nią pozabijają i niedobrze mi jak widzę co jakiś czas nowe problemy z nią. Usunięcie jej w całości by to załatwiło.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Tzn akurat nikt mi się o nic nie skarżył sam to wyłapywałem z sb i wtedy usuwałem jeśli uznałem to za stosowne. Obecnie też jestem za usunięciem reputacji.
A ty Woocash co myślisz o jednym i drugim? Bo już chyba tylko na ciebie czekamy.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 17
11-02-2011, 22:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2011, 22:55 przez Woocash88.)
No śledzę temat cały czas, jestem za osobnym regulaminem do działu bazar, i też jestem za tym by w bazarze były tylko rzeczy związane z playstation, ale co z tematami nie związanymi z playstation które już są? Jeśli wprowadzimy coś takiego, i zaczniemy usuwać tematy nie związane z playstation, to zacznie się wypominanie że tamten kiedyś coś tam dodał nie związane z konsolą, a ten nie może. Trzeba to mieć na uwadze.
(07-02-2011, 11:37)Kratos napisał(a): Ale co np. z wystawieniem innych rzeczy typu innych konsol, gier na peceta czy telefonów? To też zalicza się do bazaru? Moim skromnym zdaniem nie.
Trochę jestem przy ścianie, bo sam wystawiłem kiedyś telefon na nasz dział bazar.
Na temat reputacji nie mam zdania, dziwne że nasi użytkownicy nie potrafią się z nią obchodzić, na większości for jest coś w stylu tej naszej reputacji i nie ma problemów, a tu jakoś tak...
Mogę dodać wzmiankę w regulaminie, że tematy, które powstały przed jego napisaniem zostają, nie można po prostu już zakładać nowych. Zresztą to chyba nawet oczywiste, zmiany wchodzą od momentu powstania regulaminu, prawo nie działa wstecz. I przy żadnej ścianie przecież nie jesteś, tak było kiedyś, a teraz jest tak jak teraz i nie będzie można wystawiać np. telefonów ;p
Ale no te tematy z przedmiotami innymi niż ps2 i psx zostawiamy? Z usuwaniem trochę za dużo kłopotu będzie. Jeżeli ktoś zacznie pisać w tych starych tematach to po prostu zostaną zamknięte. Poza tym użytkownicy są chyba na tyle domyślni, że widzą, że one już są nieaktualne.
Co do reputacji to można, by też zapytać w jakimś temacie wszystkich użytkowników forum w ankiecie, ale znając ich znowu narobią jakiegoś syfu i zrobią jakieś zamieszanie. Z tego też powodu chyba tylko nasza trójca o tym powinna zadecydować.
No dobra to rozumiem że regulaminem bazaru zajmiesz się ty Kratos?
A co do "reputków" to głosujmy ja jestem za usunięciem ale myślę, że przed ich usunięciem można by było zobaczyć kto ma najwięcej tych pozytywnych, oczywiście odnoszących się do tematów z ps2 i psx i tym osobą dać no powiedzmy rangę "Helper" czy coś w ten deseń. Żeby było wiadomo kto na forum zna się na rzeczy. Co myślicie o tym?
12-02-2011, 00:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2011, 18:11 przez Kratos.)
No ja tak jak się na początku zadeklarowałem, większość punktów już napisałem, może nawet dzisiaj go już napiszę w całości i przykleję.
Też jestem za usunięciem mimo wszystko, bo więcej złego niż dobrego jest z tą reputacją. Za samo "dziękuję" myślę, że dalej będą pomagać. Z tą rangą niegłupi pomysł, ze 2 czy 3 można by na sam początek komuś przyznać, nie szaleć. Tylko teraz trzeba się rozejrzeć dokładnie i zastanowić komu ją przyznać.
Edit
I regulamin napisany. Jak czegoś w nim brakuje albo jest źle to mówcie.
http://www.ps2forum.pl/bazar/regulamin-d...-9976.html
26-02-2011, 10:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2011, 10:28 przez Kratos.)
mirra
Zielony34
Bart
Kurak5
Trochę się rozejrzałem po forum bardziej i ich proponuję na samym początku do tej rangi "Helper". Drakon, by jak najbardziej się nadawał, ale no już ma vipa, więc chyba to nie ma sensu dawać mu dwóch rang.
|