Ankieta: Jaką grę z gatunku wyścigi uważasz za najlepszą na PS2?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Gran Turismo 4
52.11%
37 52.11%
Burnout 3: Takedown
9.86%
7 9.86%
Need for Speed: Underground 2
21.13%
15 21.13%
Midnight Club 3: DUB Edition
0%
0 0%
Burnout Revenge
8.45%
6 8.45%
Need For Speed: Hot Pursuit 2
5.63%
4 5.63%
ATV Offroad Fury 3
0%
0 0%
MX vs. ATV Unleashed
0%
0 0%
TOCA Race Driver 3
0%
0 0%
Inna (napiszę w poście jaka)
2.82%
2 2.82%
Razem 71 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Jaka jest najlepsza gra wyścigowa na PS2?
Need For Speed: Most Wanted
__________HELLO!!!________________________HELLO!!!_________________
--------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------

MajestatGier.blog.onet.pl - mój blog poświęcony grom. Dopiero zaczynam, więc potrzebuje wsparcia. Wejdźcie i pomóżcie;)
Odpowiedz
Ponieważ GT4 w tym zestawieniu nie ma dla mnie racji bytu to swój głos oddaję na... Motorstorm Arctic Edge. Gra ma niesamowity klimat, pomysł na siebie, świetną grafę. Nie grałem w Burnout więc nie wiem, ale pewnie jest dobre.
[Obrazek: YU6rXCy.png]

Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch

Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 
For
za Horizon 5
Cyberpunk 2077
Odpowiedz
LOOOL to chyba gafa roku, dopiero co rozpoczętego. Dlaczego Gran Turismo nie jest grą wyścigową?! Toż to bluźnierstwo i złe profanacje.
[Obrazek: ekrms3.gif]
Odpowiedz
Gran Turismo 4 to gra dla której kupiłem właśnie PS2(i God of War, God of War II hehe:). Oczywiście jest jeszcze wiele innych tytułów typu NFS Underground 1, 2, Most Wanted, Carbon (każdą część przeszłem chyba z 5 razy i czasami jeszcze gram:)). Najbardziej lubię jednak GT4, GT3 jest zbyt trudne jak dla mnie, bo w GT4 np. można się podratować w przypadku braku kasy zawodami typu Special Conditions czy Driving Missions.
Odpowiedz
Gran Turismo 4 to jedna z tych gier w których trzeba hamować przed zakrętem. Zarabiane pieniędzy na tunning samochodów jest tutaj dosyć długie. Jednak po zamontowaniu nowo zakupionych części, mamy dużo większą satysfakcję. Ilość mark i poszczególnych modeli samochodów przemawia na stronę GT4.
Jeżeli jednak, mało grasz na konsoli i chcesz się jedynie rozerwać, poniszczyć radiowozy, nabijać kolejne sekundy pościgu polecam NFS: Most Wanted. Fabuła też jest niczego sobie. Bardzo podobała mi się droga odzyskiwania naszego utraconego BMW.
[Obrazek: 19228_halloween_kubus_puchatek_kubus_i_h...aciele.jpg]
Odpowiedz
Co prawda zaznaczyłem Gran Turismo 4 jednak to Gran Turismo 3 jest moim faworytem. Sam nie wiem dlaczego, może to z powodu prostego i szybko działającego menu, może z powodu troszkę innej, mechaniki gry, nie wiem dokładnie. Jednak to właśnie trzecia część tej serii, a zarazem pierwsza część wydana na czarnulkę jest moim faworytem. Gran Turismo 4 jest zaraz za nią w mojej TOP 10 najlepszych gier wyścigowych.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
A ja zagłosowałem na Burnout 3: Takedown .Moja pierwsza gra na PS2 (kupiona razem z konsolą). U brata grałem w Revange i pomyślałem że to jest istne szaleństwo! Przyzwyczajony do NFS po prostu dostawałem oczopląsu! Gra mnie urzekła a że na sklepie nie było Revange do kupiłem Takedown. I się nie zawiodłem :) Kocham tą grę!!!
Xbox is down, someone call the ambulance!  Wii u! Wii u! Wii u!

Nawet Trolle pomagają ---> http://www.pajacyk.pl

Sąd skazał za morderstwo na dożywocie niewinnego człowieka Jana Ptaszyńskiego. Najpierw zobacz http://www.youtube.com/watch?v=C-4W7Gg-3...AF5989574B, potem podpisz http://www.petycjeonline.com/petycja_o_u...aszyskiego
Odpowiedz
Z wszystkimi wyścigówkami (GT4, NFS HP2, NFS MW) miałem ten sam problem, że nie widziałem kiedy trasa skręca i waliłem z całą prędkością w barierki. Mogliby dać strzałki u góry ekranu w którą stronę będzie za chwilę zakręt i chyba takie gry ze strzałkami polecam.
Odpowiedz
To wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i/lub dobrych okularów :P Gran Turismo bez takich wspomagaczy jak strzałki jest bardziej realistyczne w dodatku zmusza gracza do zapamiętania tras których w sumie nie jest jakoś strasznie dużo i po pewnym czasie zaczynasz doskonale pamiętać każdy zakręt i sposób pokonania go. Podobnie jest w przypadku serii NFS. Co prawda jest tam prawdopodobnie więcej wariantów tras jednak przeprowadzone są one na tym samym planie miasta i po pewnym czasie zaczynamy pamiętać poszczególne zakręty, mosty czy skróty.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Bo "Gran Turismo" jest symulatorem jazdy samochodem, więc wspomagacze w postaci strzałek raczej nie mogą mieć tu racji bytu. Ta seria stawia na realistyczność.

W arcadówkach takie rozwiązania są jak najbardziej na miejscu i nie mam nic przeciwko nim.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz