Luźne przemyślenia
Dokładnie jak w nazwie mam kilka przemyśleń i postanowiłem się nimi z wami podzielić xD
Po pierwsze tutoriale . Przydałoby się sklecić poradnik odnośnie tych zagadnień :
1. PS2 a internet
2.Kopiowanie savów z MC na MASS i odwrotnie
3.Przegrywanie oryginalnych gier

Te tematy są regularnie poruszane na forum i cały czas jest i będzie popyt na nie . Na pewno jest jeszcze więcej tego typu pożądanych tutoriali , ale wypadły mi z głowy . Mam w związku z tym pytanie : czy kopiujemy te opisy z innych stron ( co uważam ,że jest trochę nie w porządku ) czy sami piszemy ? Ja mogę się podjąć napisania dajmy na to 1 z tutoriali .

Poza tym przydałoby się jakieś sprecyzowanie czym różni się dział tematy ogólne od działu sprzęt , bo większość forumowiczów chyba nie wie . Robi się bałagan i ogólny chaos .

I jeszcze regulaminy . Nie sądzę ,żeby choć połowa osób z forum przeczytała 1 regulamin ,a co dopiero 2 . Można by je jakoś połączyć ?

Aha i apropopo postów . Nie wiem jak was , ale mnie strasznie irytują posty składające się tylko i wyłącznie z nazw gier ,żadnych przemyśleń , a jeżeli już to co najwyzej "gra jest fajna" , "super gra" ... Ja rozumiem ,że gro użytkowników to osoby w wieku dość młodym , no ale już dzieci w podstawówce uczą się argumentować swoje wybory , choćby nawet jednym zdaniem , od czegoś trzeba zacząć , a tyle to chyba każdy potrafi .

Co z tematami , które lądują w śmietniku ? Zostają one kiedykolwiek jakoś automatycznie usuwane z bazy czy trzeba to robić recznie raz na jakiś czas ?

To na razie tyle z mojej strony . Byłbym rad gdybyście to przeczytali i nanieśli jakieś uwagi ewentualnie dodali swoje przemyślenia :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Z tymi tutorialami to dobry pomysł ja już jeden napisałem aczkolwiek i tak będę musiał go poprawić i dodać parę rzeczy do niego. 2ga sprawa tutoriale lepiej sami napiszmy zawsze będzie to jakiś nasz wkład ;).
3ecia sprawa ja takowe posty usuwam jeżeli nic nie wnoszą do tematu a owego usera upominam. 4ta sprawa regulamin na darmo nie został napisany wymagajmy jego przestrzegania to użytkownicy nauczą się go nie łamać. Hmm a co do działów sprzęt i tematy ogólne, w dziale sprzęt poruszane powinny być kwestie sprzętu informacje o nim itp a w dziale tematu ogólne jakieś nowinki, artykuły itp związane z ps2.
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Dobry pomysł jutro walne nockę i postaram się coś skleić od siebie ;]
Nie zastąpisz matki gdyż masz tylko jedną!
Kochaj, bron ją, szanuj oto sprawy sedno...

[Obrazek: 849.png]

Do You know who I am?

DIED

Odpowiedz
Napisanie tutoriali i ich przyklejenie w odpowiednich działach to jak najbardziej dobry pomysł.

Dział ogólny to wszelkiego rodzaju dyskusje o ps2, nowinki, atkualności których nie można umieścić w innych działach na forum.

Regulamin można połączyć. Głupie posty należy usuwać. Jeśli ktoś zaczyna na forum to napisać mu info, żeby bardziej się postarał w kolejnych wypowiedziach. W przeciwnym wypadku jego posty będą usuwane. Bo "fajna gra" to każdy może powiedzieć.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Aha moim zdaniem tematy w koszu powinny tam zostać.
Nie zastąpisz matki gdyż masz tylko jedną!
Kochaj, bron ją, szanuj oto sprawy sedno...

[Obrazek: 849.png]

Do You know who I am?

DIED

Odpowiedz
Bardzo dobry pomysł z tymi artykułami, popieram. Kratos, nigdy nic do Ciebie nie miałem, naprawdę. I nadal nie mam, ale tak się składa, że jestem redaktorem jednego z dużych zinów i kopiowanie z innych stron to sobie w du** wsadź! To złodziejstwo, kradnięcie czyichś tekstów. A może ktoś tak nie potrafi dobrze pisać? Męczy się i męczy, a Ty paroma kliknięciami zabierzesz mu tekst? Ej, no nie! To naprawdę nie w porządku. Dlatego myślę, że powinniśmy pisać artykuły sami i być forum w porządku!!!

PS
Przepraszam Cię bardzo, ale mnie poniosło. :(
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Ray nie gorączkuj się . Rozumiem Twoją frustrację , ale ja jeszcze nigdy niczego nie skopiowałem więc trochę przesadzasz ,że nie wspomnę już o ostrych słowach , które użyłeś , ale puszczę to mimo uszu .
Ok ja w najbliższym czasie napiszę tutoriala odnośnie grania online , więc 1 będzie z głowy .
Co do tych postów głupich to gdzieniegdzie to się tak rozprzestrzeniło ,że praktycznie nie da ardy tego powstrzymać inaczej jak zamknąć temat . Mam na myśli m.in. ten temat http://www.ps2forum.pl/jakie-sa-najlepsz...t-133.html . Pomysł na niego bardzo dobry , ale wykonanie już nie . Tak samo temat o GTA , który ReV słusznie zamknął .

Przypomniał mi się jeszcze jeden pomysł . Chodzi o dział Tematy ogólne . Mogę co jakiś czas powrzucać tam kilka tematów z newsami . Nie jest tego dużo , więc mogę się tym sam zająć , a uważam ,że przydałyby się takie tematy , bo póki co większe dyskusje wywiązują się tylko w Hyde Parku .
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

Odpowiedz
Przepraszam raz jeszcze, ale prosiłbym Cię tylko, żebyś nie dawał takich pomysłów. Przepraszam i przepraszam, ale 0 pomysłów takich ok? :)

Pozdro dla Kratosa.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Kopiowanie nie ma większego sensu. Lepiej stworzyć coś swojego - robić to dłużej ale samemu niż 2 kliknięciami załatwić sprawę ;).

Głupie posty wywalać i tyle - a jak cały zrobił się śmietnikiem to można go wywalić i założyć nowy przy czym zaznaczyć żeby ludzie się bardziej postarali i od początku monitorować żeby nie było śmieci.

Co do tematów ogólnych i newsów to jak najbardziej trzeba tam wrzucać jakieś nowinki i newsy żeby były dłuższe dyskusje ;). Do dzieła.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Dobra dobra jeszcze jedno . Jakieś nowe rangi może rzeczywiście by się przydały : VIP czy Ellite nie wiem jaka tam nazwa , ale przyznawane by były tym , którzy coś tu znaczą . Ten Sobek nalega i wydaje mi się ,że ma rację , przynajmniej połowiczną .

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości