Gwiezdne Wojny
Co sądzicie o SW, jaka jest wasza ulubiona część sagi? może któraś postać utkwiła wam szczególnie w pamięci, może lubicie gry osadzone w świecie SW? Ja osobiście jestem wielkim fanem Gwiezdnych Wojen od małego, bez wątpienia stałem się ofiarą fenomenu świata stworzonego przez Lucasa, sięgam znacznie dalej niż tylko opowieść z 2óch sag. Bardzo lubię Komandosów Republiki Karen Travis oraz serie Knights of the Old Republic. O wiele bardziej podoba mi się nowa trylogia ale tylko dzięki nowoczesnym efektom specjalnym ale jednak stara trylogia ma w sobie to coś. Ulubiona część sagi Zemsta Shitów!! A dlaczego? Bo są tam ukazane Klony oraz Obi-Wan Kenobi defacto moja ulubiona postać z filmów, a ulubioną postacią z całego uniwersum Gwiezdnych Wojen jest Revan tudzież Darth Revan ale trzymajmy się kanonu więc Revan.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Jeśli chodzi o film, to zdecydowanie część 1sza, Mroczne Widmo. Miała w sobie to coś, co sprawiało że przynajmniej 2 razy w miesiącu musiałem ją obejrzeć. Teraz to już inne czasy, inna bajka. Swego czasu nawet miałem (Do tej pory mam, niepełny ale posiadam go) taki album na żetony z filmów SW :).
Natomiast jeśli wziąć pod uwagę gry, to jedynie KoTOR (cóż, całego nie skończyłem ale kiedyś trzeba będzie :) ), oraz obie części Lego Star Wars. Warto dodać że to ostatnie jest przepełnione ogromną dawką humoru ;)
Maniakiem jakimś nie jestem, także żadnych książek, czy też może komiksów nie ruszałem.
Odpowiedz
Moja ulubiona część sagi to "Powrót Jedi". Pierwsze trzy części nie mają klimatu i nigdy nie zdobyłyby same takiej popularności. Z gier grałem tylko w Battlefront 2 i Republic Commando. Ulubiona postać oczywiście Aayla Secura :D (tak, wiem że w starych jej nie było:) )
Odpowiedz
Mi najbardziej podobała się 3 cześć Zemsta sitchów a gra to KOTOR przeszedłem całą
Odpowiedz
mi wszystkie części się podobają :P miałem kiedyś demko lego star wars fajnie sie grało ale demo jest krótkie :) no ale film lepszy od gry (wiadomo)
Dzień dobry :P
Odpowiedz
ja jestem fanem gwiezdnych wojen od kiedy miałem 3 lata, mam ok. 98%komiksów które wyszły od1978 r. (w tym te ze stanów) najbardziej lubie 3 częśc , a z komiksów walkę z Vuughan Vongami
a, co do gier - najlepsza jest the force unleashed (przeszedłem 3 razy)
hardcore gamer:D
PUNK NOT DEAD ;)
DC comics & Marvel fun
Odpowiedz
ja uwielbiam swiat Star Wars od kiedy pierwszy raz obejzalem w polskiej telewizji A New Hope byla to bodajrze pierwsza emisja w TVP czyli juz troche temu.w gry swiata Star Wars grywalem na roznych platformach i nie trafilem chyba na jakiegos strasznego gniota raczej trzymaja poziom (a moze to zaslepienie STAR WARS :) ) czy ktos pamieta tytuly z PC-ta : X-Wing , Tie Figter, X-Wing Aliance to byly giery czy Nintendo 64 : Shadows of the empire. mozna by wyliczyc mase tytulow FPP TPP strategie kazdy znajdzie cos dla siebie. teraz przymiezam sie do Star Wars: force unleashed na PS2.
Z filmow 1. miejsce Powrot Jedi 2. Zemsta Sithow jako calosc 4,5 i 6 czesc wygrywa z pierwszymi
Natomiast z ksiazek obowiazkowa jest tylogia Thrawna autorstwa Timothy Zahn-a Dziedzic Imperium", "Ciemna Strona Mocy" i "Ostatni rozkaz ". George Lucas moglby spokojnie nakrecic na ich podstawie 7,8 i 9 czesc
Odpowiedz
Ja jestem fanem gwiezdnych wojen moja ulubiona cześć sagi jest imperium atakuje ta stara trylogia miała coś wielkiego niż nowa trylogia ulubiony Jedi: Obi-wan Kenobi. sith: darth maul. ulubiona gra Jedi knigts III :Jedi academy książka:rozkaz 66
[Obrazek: leethax.gif]

"Nic nie jest prawdą, wszystko jest dozwolone..." - Al-Mualim, rok 1190 n.e.

Odpowiedz
Moja ulubiona część sagi to Epizod \/ Imperium Kontratakuje. Świetnie ukazane walki no i oczywiście zakończenie "Luke, I'm Your Father". We wtorek leci na TVP1 o 20:30.
[Obrazek: 29965.gif]

[Obrazek: 2712.jpg]

[Obrazek: 7650.gif]
Odpowiedz
no wrescie tvp puszcza jakieś klasyki
bedę na pewno oglodał
[Obrazek: leethax.gif]

"Nic nie jest prawdą, wszystko jest dozwolone..." - Al-Mualim, rok 1190 n.e.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości