Blokady konsol - przestroga!
Włączam konsolę i zonk przez duże "Z" komunikat wyświetlający się: Dla tego sprzętu został zablokowany dostęp do SEN! Normalnie szczena mi opadła: DLACZEGO!!!
Zadzwoniłem do SONY (opisane niżej) i dowiedziałem się, że za ....... niekulturalne zachowanie i obrażanie użytkowników!! Normalnie do tej pory nie mogę się pozbierać :( mam na miesiąc do 10-04 zablokowaną konsolę!
Najciekawsze jest, że:
- mało ostatnio gram na multi, można powiedzieć że w ogóle, brak czasu po prostu no i mam inne zajęcia
- praktycznie nawet z userami innymi nie piszę na czacie bo mi się nie chce :)

Ale napisałem do ochrony konsumenta to co jest poniżej. Zobaczymy co odpowiedzą.
Jak, że ten egzemplarz konsoli mam od miesiąca (stary dobry 2504 :)) mam podejrzenie, że sprawa może tyczyć się poprzedniego użytkownika!
Więc jednak trzeba uważać przy zakupie używanej! Jest to tylko blokada, a jak będzie PERM BAN? Konsola do wyrzucenia! Oczywiście dla tych co lubią grać online!

O tym co dalej poinformuję Was!

Chciałbym poruszyć sprawę firmy SONY i jej polityki dotyczącej blokad kont w SEN (Sony Entertaiment Network) oraz PSN (PlayStationNetwork). Sprawa może dotyczyć większej ilości użytkowników, a wygląda tak:

Dnia 10-03-2015 roku włączyłem konsolę Playstation 3 i otrzymałem komunikat o zablokowaniu dostępu do sieci SEN. Blokada była niespodziewana i nagła - nie czułem się w żaden sposób winny.
Dnia 11-03-2015 roku zadzwoniłem na infolinię SONY pod nr telefonu: 022 397 8924 celem otrzymania informacji dlaczego mam zablokowany dostęp.
Na infolinii Pani Marta (przedstawiła się tylko z imienia) poinformowała mnie jakobym przeklinał i ogólnie źle się zachowywał podczas rozmów z innymi użytkownikami sieci.
Zgadza się jest taki punkt w regulaminie PSN, ale JA TEGO NIE ROBIŁEM za stary jestem na jakieś pyskówki z młodzieżą (rocznik 1968). Na moje pytanie o e-maila uprzedzającego czy coś w tym stylu otrzymałem odpowiedź, że złamałem regulamin i nie muszą mnie uprzedzać o wyłączeniu dostępu!

Jako klient zostałem pozbawiony:
- możliwości obrony
- nie udowodniono mi w żaden sposób winy (blokada jest na samej konsoli nie na koncie)
- brak jakiejkolwiek możliwości odwołania się od niesprawiedliwej decyzji

Jeszcze smaku nadaje sprawa: konsola była odkupiona od innego użytkownika, i blokada może dotyczyć jego a nie mnie. W takim wypadku klient SONY jest na straconej pozycji, kupił sprzęt, legalny, a w zasadzie odpowiada nie za swoje czyny i na dodatek nie może tego udowodnić.

Moim zdaniem to Administratorzy powinni mi udowodnić, a nie ja im!
Odpowiedz
hmm.. nie ciekawie , pewnie jest tak jak piszesz ktoś inny 'pyskował' i zablokowali tą daną konsole akurat musiałeś tak trafic ;/
Odpowiedz
Na xboxie jest to samo :) możesz trafić na zablokowaną konsole. Trzymam kciuki!
Konsola:
1.XBOX v.1.4 softmod,8GB,3Pady
a)Aktualnie ogrywam:
-Baldur's Gate Dark Alliance II
Odpowiedz
Tak tylko Xa można gdzieś sprawdzić czy jest zblokowana lub oflagowana.
Odpowiedz
A to ciekawy przypadek. Powinni blokować czasowo konto, a nie konsolę... albo powinni blokować konsolę o ile używane jest konto, na które przyszła skarga. W ten sposób gościu może zmieniać co miesiąc konsole i być bezkarnym.
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Żeby miało sens co mówi Sony, musiałbyś używać konta SEN użytkownika od którego kupiłeś konsolę. Jeszcze jest jedna możliwość, idiotyczna, że owy użytkownik "nie zwolnił slotu" i ta konsola cały czas jest aktywna - tylko że to strasznie głupie bo rykoszetem dostaje Bogu ducha winny użytkownik...

A tak swoją drogą to wystarczy, że z kimś się wygra i po złości zgłosi że niby go obrażałeś. I nikt tego nie sprawdza...
Odpowiedz
Trochę padaka.
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz
Pierwszy raz czytam taki przypadek. Nigdy sie nie spotkałem zeby Sony blokowało dostep z powodu "złej wymiany zdan" ,gram czesto online na PS3 i fakt trzeba przyznac ze czasami trafiaja sie userzy ktorzy niezle prowokuja. Moze Sony postanowiło zrobic z tym porzadek, jednak twoja sytuacja potwierdza ze chyba niezbyt dobra droga podazaja.
[Obrazek: hacksmk.png]
It appears the game is over before it even begins
Odpowiedz
Miałem w końcu kupić PS3, ale mam kolejny powód żeby się porządnie nad tym zastanowić. Trzeba jeszcze poczytać ;) .
[Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif][Obrazek: arhplus.png][Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif]
Odpowiedz
Całe szczęście - blokada na PSN jest tylko na 30 dni. Na swoim koncie dalej mogę grać na PS4, PSV czy pobierać gry przez kompa.
Gorzej jak trafi się na konsolę z oflagowaniem na PERM BANA :( W takim wypadku nic się nie zrobi, niestety tylko przeróbka i granie OFFLINE :)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: