Sentymenty PSX
Witam
Chciałabym zapytać czy na PS3 są kontynuacje takich hitów mojej młodości jak Crash czy Tenchu? :cool:

Jak byłam piękna i młoda to miałam PSX i zagrywałam się w te tytuły (i oczywiście Medievil;) )
Odpowiedz
Niestety, żadna z powyższych gier nie doczekała się kontynuacji na siódmej generacji konsol, a szkoda, bo również chciałbym zobaczyć Crasha w odświeżonej odsłonie.

Ps. Nie kojarzę gry o nazwie 'Tengu'. Może masz na myśli Tenchu?
Odpowiedz
Albo Tomba? W sumie podobna tematyka do Crasha, powiedziałbym, że to o to chodziło ;)
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
No właśnie poprawiłam na Tenchu ;) Pomyliło mi się z serią książek :D
Odpowiedz
PS3 posiada wsteczną kompatybilność z PSX, także bez problemu odpalisz gry z pierwszego Playstation, problem jedynie może być z rozdzielczością obrazu na większych telewizorach, także nie będzie wyglądało to tak ładnie jak kiedyś. Z tego co się orientuję, to na PSS była do pobrania pierwsza część Crasha z PSX'a, w tej chwili nie mam pojęcia, czy wciąż jest dostępna, może będziesz zainteresowana. A jeśli interesują Cię tylko kontynuacje tych serii, to niestety jest jak jest. Wiele razy zapowiadano powrót Crasha, jednakże do tej pory nic z tego nie wyszło.
Odpowiedz
A jak znajdę stare płytki z grami z PSXa to je odpalę? Byłoby to jak powrót do młodości :D Oldschool ;) Crash Team Racing, Bandicoot, Medieval, Tenchu i Tekken 3 :D Już się nie mogę doczekać.

W temacie PS3 jestem zielona, zatrzymałam się na PSXie i NESie :P Dobrze wiedzieć, że moje ukochane starocie odpalę. Pewnie za grosze na alle można dostać w razie gdybym nie znalazła w szafie.

Z drugiej strony szkoda, że Sony nie rozwija Crasha. Dziwne, to jakby Nintendo zostawiło Mario na powolną śmierć.
Odpowiedz
Bez problemu uruchomisz pod warunkiem, że są to oryginalne gry i są z tego samego regionu, co twoja konsola.
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
(03-11-2014, 19:36)uomatko napisał(a): Dobrze wiedzieć, że moje ukochane starocie odpalę. Pewnie za grosze na alle można dostać w razie gdybym nie znalazła w szafie.

To zależy od gry i jej dostępności, bo są gry tzw. białe kruki, przykład - Final Fantasy, które na aukcjach stoją nawet po kilkaset złotych, zresztą Crasha również się to tyczy. W tej chwili to gry na PSX są droższe od większości tytułów dostępnych na PS3. Także grosiki to nie są.

(03-11-2014, 19:36)uomatko napisał(a): Z drugiej strony szkoda, że Sony nie rozwija Crasha. Dziwne, to jakby Nintendo zostawiło Mario na powolną śmierć.

Wszystko zaczęło się od tego, że Activision wykupiło Crasha od Naughty Dog i tak seria stanęła, po prostu nie odnaleźli się w tych klimatach, o czym świadczą wydane odsłony na PS2, gdzie seria utraciła swój blask. Mimo wszystko. Uważam, że w przyszłości doczekamy się sequela tej produkcji, bo jest to niewątpliwie gra, która przyczyniła się do olbrzymiego sukcesu Playstation.
Odpowiedz
Ogółem można kupować wersje online klasyków z PS1. Czasem wyjdzie Ci to taniej niż allegro, czy tego typu rzeczy, jest tam udostępnionych sporo tytułów za grosze, czasem jesli ktoś ma PS+ wręcz za 5zł można kupić grę. Sporo jest też kompilacji.

Co do Crasha ostatnia grywalna część wyszła na PS2 i było to bodaj Twinsanity, był jeszcze Warth of The Cortex.
Niestety moda na tworzenie maskotek umarła i niewiele konsol je kultywuje, zresztą na Playstation wyszedł Ratchet i Clank, oraz Sly Cooper, które na swój sposób stały się nowymi maskotkami wypychającymi Spyro i Crasha

Odpowiedz
Mimo wszystko szkoda Crasha, który moim zdaniem był jak Sonic albo Mario dla Segi i NESa.
Faktycznie, Tekken 3 NTSC w folii 600 zł :D FF VIII 150zł, Crash Bandicoot podobnie.
No nic, muszę faktycznie przeszukać zasoby albo poszukać czegoś nowego.
Demówki są dostępne tylko ze Store'a Playstation czy można jeszcze gdzieś też ściągnąć i popróbować?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: