Call of Juarez: Gunslinger
Ostatnimi czasy pojawiło się demo tej gierki, które sobie ściągnąłem. Wczoraj i dzisiaj miałem okazję je odpalić i przejść do końca.
Gra jest w zasadzie prosta i przyjemna, a przy okazji opowiadana jest ciekawa historyjka.
Przez 30-60 minut pobawiłem się na dzikim zachodzie z prawdziwą rozkoszą. Dawno mnie nie wciągnęła strzelanka tak jak ta.
Jedyny minus jak dla mnie lub plus, zależy jak kto woli, to ilości bryzgającej krwi, zupełnie jak w filmach Quentina Tarantino... :)
Jak ktoś lubi strzelanki i klimaty dzikiego zachodu, to polecam ściągnąć sobie demo i w nie zagrać... :)
Jak gra stanieje lub pojawi się w PS+, to sobie w nią z chęcią zagram...
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Serdecznie polecam ci Call of Juarez: Więzy Krwi. Gra zapewne teraz na Allegro nie jest droga, a zapewnie kilka godzin naprawdę dobrej zabawy. Osobiście ukończyłem ją kilkukrotnie i uważam za jedną z najlepszych krajowych produkcji. I powiem szczerze, wolę Więzy Krwi niż Red Dead Redemption.
Odpowiedz
Potwierdzam słowa piotrosa.

Miałem okazję kilka dni temu testować wspomniane demo i gra wydaje się być interesująca. Współczesne shooter’y są z reguły osadzone w futurystycznych klimatach i tym samym nie są dla mnie rajcujące. Odpycha mnie ten rodzaj otoczki. „Gunslinger” z kolei oferuje klimaty dzikiego zachodu, które uwielbiam. Jest miodzik, jest szansa na dobrą grę. Podobał mi się patent ze strzelaniem z dwóch coltów jednocześnie. :D Strzelba z kolei urywała głowy. :D Ponadto dało się wyczuć w tej produkcji specyficzny humor gdy wyświetlały się „tablice/screeny” przerywnikowe. Chętnie ograłbym calaka.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
--- 12-06-2013, 21:14 ---
Hmmm...
Tak sobie popatrzyłem na ceny w PS Store i gra kosztuje normalnie 59 zł, co generalnie nie jest wysoką ceną jak na PS3.
A dodatkowo jest 20% zniżki za PS+ i grę mogę kupić za 47,20 zł, co jest jeszcze bardziej atrakcyjne. :)
Poczekam i zobaczę co finalnie zrobię, bo w tym miesiącu nie planowałem zakupu żadnych gier, a w przyszłym planowałem zakupić abonament PS+, no i nadal mam zaległości w graniu w posiadane już gry...

--- 21-06-2014 ---
Długo za mną ta gra chodziła, aż w końcu wychodziła... ;) Dzisiejszej nocy zacząłem przygodę, przechodząc ponownie wstęp z dema i pierwszy poziom. :) No i jak na razie bawię się świetnie i zdobywam nowe umiejętności... :) Ciekawym pomysłem jest udział w opowiadanej właśnie historii. :) Gra jak przystało na obecne trendy zmusza nas do zbierania "okruchów prawdy", dzięki którym poznajemy różne historie z dzikiego zachodu... :) Jestem ciekaw co będzie działo się dalej... :)
Odpowiedz
Troche was promocja minela bo byla za 10zl niedawno, juz chyba 2 raz, to moze znów sie pojawi. Ofkoz wersja PL. Gra jest swietna, ale ze latwa to sie nie zgodze. Przeechodzilem na hardzie(dla trofea), napsulem sobie nerwów. Gra ma swietna fabule, kupa smiechu i dosyc fajne zwroty akcji. Nie moglem sie oderwać. W koncu dostala polska gra roku, chyba 2013, cos w tym stylu
[Obrazek: spaidi1987.png]
Odpowiedz
I niespodziewanie dzisiaj przysiadłem do gry i zamiast epizod x pojawił się napis finał. W sumie niespodziewane zakończenie, jak i przedostatni epizod.
Gra ma świetny klimat westernu, który bardzo mi się spodobał i nie żałuję wydanych na nią pieniędzy, a też kupowałem w jakiejś promocji w lutym.
Tryb opowieści mam już raz zaliczony i pojawiła mi się opcja nowa gra plus, dzięki której można rozwijać swoje zdolności dalej. Na razie się nie skuszę, ale za jakiś czas, to kto wie... :)
Poza trybem opowieści mamy jeszcze 2 tryby: Akcja i Pojedynki.
W tym pierwszym musimy przejść przez dany fragment gry zabijając po drodze wszystkich przeciwników, a w drugim musimy pokonać 15 przeciwników w pojedynkach. Mi jak na razie udało się przeżyć 6 pojedynków. :(
Gra ma potencjał i aż szkoda, że nie ma trybu dla wielu osób, bo świetnie musiałaby wyglądać strzelanina w klimatach dzikiego zachodu, a jeszcze lepiej pojedynki... :)
Odpowiedz