Pad bezprzewodowy nie reaguje w PS2
Witam, z góry sorry jeśli powiele temat, ale jako nowy laik nie mogłem znaleźć nic co mi daloby odpowiedź.
Otóż mam konsole PS2 (od niedawna zreszta) - zakupiłem ją dziecku, bo teraz można to za grosze kupić, no i zakupiłem również dodatkowo na allegro pada bezprzedodowego firmy A4tech a dokładnie takiego jak w linku:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2910419615

Otóż teraz moje pytanie jest następujące: jak go podłączyć żeby w ogole działał? bo podłaczam i nici.... zaznaczam, że baterie w nim mam:) ten moduł co się podłacza pod sprzęt ma wejście takie jak zwyczajny pad np SONY oraz również USB, ale zadne kombinacje nie wychodzą mi, mam jeszcze do niego płyte CD z sterownikami ale wydaje mi się że to do komputera co? Bo jak wkładam do playa to raczej nic nie idzie z tym zrobić.

Proszę o pomoc
dzięki i życze Szczęśliwego Nowego Roku 2013!!!
Odpowiedz
Proponuję mniej ufać Chińczykom.
A przy okazji - daje to jakiekolwiek znaki życia? Świecą diody chociaż czy coś?

Również wszystkiego dobrego!
Odpowiedz
tak i w padzie świecą diody i w tym nadajniku czy jak to nazwać co znajduje się w playu, no bez przesady - firma A4tech to nie najgorsza firma (tak mi sie wydaje).
Mi chodziło o uzyskanie odpowiedzi czy podłączając pad do gry trzeba wykonać jakiekolwiek dodatkowe czynności może? z uwagi na to że jest on bezprzewodowy... czy ma ktoś taką wiedze, czy to powinno działac odrazu czy coś musze zrobić?
Odpowiedz
Jedna dioda jest pewnie od zasilania odbiornika, a druga od synchronizacji z padem. Czy jak włączysz pada to dioda od synchronizacji świeci światłem ciągłym? (oczywiście konsola i pad muszą być włączone;))
PSX, Xbox, PS2, X360, PSP, GC, Wii, MD, PS TV, SNES, Famiclone, DC, GBA, PS4, DS, PS3, 2DS, XSX
[Obrazek: 1307337.png]
Odpowiedz
Najważniejsze, że wogóle świecą. Jak świecą to już trudno powiedzieć, w każdym mogą świecić inaczej. Proponuję przejrzeć instrukcję, może trzeba je jakoś sparować.

A co do firmy A4Tech - Firma sprowadza produkty z chin i daje nalepkę A4Tech. Było tak chyba zawsze. Ale nie wszystkie chińskie produkty są złe.
Odpowiedz
no najgorsze to że nie dali instrukcji... będę probował sie dodzwonić do nich jutro, bo wczoraj nie odbierali.....:( a diody są na tym urzadzonku co jest podłaczone go gry- 2 jedna świeci się cały czas, a druga mruga
Odpowiedz
Skoro jedna mruga to wychodzi na to że pad nie jest zsynchronizowany, a na tym odbiorniku nie ma przycisku do synchronizacji?
PSX, Xbox, PS2, X360, PSP, GC, Wii, MD, PS TV, SNES, Famiclone, DC, GBA, PS4, DS, PS3, 2DS, XSX
[Obrazek: 1307337.png]
Odpowiedz
Najprawdopodobniej trzeba przytrzymać przycisk na nadajniku aż diody zaczną mrugać inaczej niż normalnie, a później kliknąć przycisk synchronizacji na padzie i wszystko powinno zacząć działać.

Należy pamiętać że jest to jedynie zamiennik oryginalnego pada i nie musi działać tak dobrze jak oryginalny DualShock (i pewnie nie będzie). Radzę jednak zaopatrzyć się w oryginał.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
(01-01-2013, 21:07)Draco napisał(a): Najprawdopodobniej trzeba przytrzymać przycisk na nadajniku aż diody zaczną mrugać inaczej niż normalnie, a później kliknąć przycisk synchronizacji na padzie i wszystko powinno zacząć działać.

Należy pamiętać że jest to jedynie zamiennik oryginalnego pada i nie musi działać tak dobrze jak oryginalny DualShock (i pewnie nie będzie). Radzę jednak zaopatrzyć się w oryginał.

najlepsze jest to że na nadajniku nie ma żadnego przycisku.... juz nie chodzi o to aby działał jak oryginał ale jednak aby w ogóle działał...

a jeszcze mam do Was pytanie na inny temat przy okazji - kupiłem Playa 2 slim i mam tam jakąś kartę pamięci 4 mb a co wkładam gre to pokazuje sie komunikat gdzie napisane jest ze potrzeba 8 mb (chyba o to chodzi bo po angielsku) czy ta 4 mb w ogole nie nadaje sie do tego PS2? czy gość mi to dołozył na sztuke bo i tak bezużyteczne?
Odpowiedz
A Te okrągłe "coś" po środku nadajnika? Możesz też spróbować podłączyć także USB (tzn obie wtyczki jednocześnie), niektóre takie nadajniki potrzebowały dodatkowego zasilania z portu USB.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz