Przerwa techniczna SONY
Witam,

Od kilku godzin w dniu dzisiejszym nie moge wejsc na PSN bo jest wyswietlany komunikat, ze jest jakas przerwa SONY czy cos podobnego.

Czy takie kwiatki zdarzaja sie czesto ? I po drugie chcialem zagrac w gre Sports Champions, ktora mam na dysku konsoli i nie rozumiem dlaczego ta gra koniecznie sie chce laczyc z PSN i przez tą przerwę nie pozwala mi sie uruchomic. Moze mam cos ustawione w konsoli ze wymaga polaczenia z PSN ? A moze to dlatego ze ta gra zostala pobrana z ps+ ?
Moze ktos mądry pomoze :)
Odpowiedz
Ostatnio taka przerwa chyba była jakoś przed wakacjami. Czasem się to zdarza, o zaplanowanych przerwach Sony informuje na swojej stronie internetowej.

Co do tej gry to prawdopodobne jest że chce sprawdzić czy masz aktywne konto PS+, ale to potwierdzi Ci jadcorben jak zajrzy.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz
Mogę tylko potwierdzić co napisał Draco, niestety korzystanie z gier przez PS+ ma też swoje minusy :)
Co do konserwacji to nie nazywaj tego "kwiatkiem" jest to normalna rzecz następują wtedy poprawianie działania serwerów, zmiany na PSS itp.
Aby uniknąć niemożności logowania się trzeba czytać kiedy są zaplanowane prace i połączyć się z PSN wcześniej i nie rozłączać. Wtedy będziesz cały czas połączony z siecią :)
Odpowiedz