Darksiders
[Obrazek: darkq.png]

Jeżeli przeglądacie portale traktujące o grach wideo, to zapewne zauważyliście ostatnimi czasy wysyp newsów, screen'ów i fragmentów gameplay'u z gry "Darksiders 2", której to premiera zbliża się wielkimi krokami.

W tym temacie zachęcam do wyrażania swoich opinii na temat pierwszej części. Tytuł zainteresował mnie głównie ze względu na zajebistą (sorry Kratos) fabułę nawiązującą do wątków biblijnych. Głównym bohaterem gry jest Wojna - jeden z czterech jeźdźców zapowiedzianych w apokalipsie świętego Jana.

Gameplay z kolei jak na moje oko prezentuje coś na wzór "God of War" i jest okraszony charakterystycznym klimatem. Czuć w tej grze rozmach, swoisty gigantyzm i patos. Oglądając takie trailery niejeden będzie miał ochotę wziąć drakońsko oprocentowaną pożyczkę z Providenta i czym prędzej zakupić PS3, aby mieć okazję na pogrążenie się w tym fantastycznym świecie...

Szczęśliwi posiadacze PS3: graliście? Macie w planach zakup tej produkcji? A może to, co za chwilę zobaczycie kompletnie Was nie kręci i to nie Wasze klimaty? Zachęcam do dyskusji.

[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
Nie trzeba brać zastawiać duszy w Providencie żeby zagrać w Darksiders, wystarczy średniej mocy PC i pad. W taki właśnie sposób spędziłem kilka ciekawych chwil z tą grą. Niestety nie ukończyłem jej jednak gra naprawdę przypadła mi do gustu i zapewnia solidny gameplay. Otaczająca nas przestrzeń wygląda naprawdę ładnie, jednak rzeczywiście najmocniejszą stroną Darksiders jest stworzenie fabuły w oparciu o biblię. Taka kombinacja w grach to niesamowita rzadkość, jednak w tej grze to połączenie wypadło naprawdę świetnie. Polecam zagrać, choćby dla zobaczenia że świat shlasherów nie kręci się jedynie wokół God of War.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości