Przebudowa bazaru?
Użytkownik Zielony34 napisał mi kilka dni temu prywatną wiadomość z propozycją zmian w działach Bazar. Mówi, że źle się tam dzieje i dobrze, by było wprowadzić np. możliwość zakładania w nim tematów od określonej liczby postów.

Swego czasu też niejaki Jacek, w swoim charakterystycznym stylu, próbował coś w kierunku zmian w tych działach działać.

Co myślicie o tym? Robimy jakieś zmiany w Bazarach? Wolę to najpierw w naszym gronie obgadać, a potem można ewentualnie wyjść do "ludzi" z tym pomysłem. Moim zdaniem nie jest tak źle jak tych dwóch twierdzi. Co jakiś czas zdarzy się, że jakiś sprzedający skarży się na Zielonego o to, że ten komentuje ich tematy w Bazarze.

Zakładanie tematów od określonej liczby postów też raczej nic nie zmieni. Co do tego za jakie ceny ludzie sprzedają różne sprzęty to my chyba nie mamy na to wpływu. W regulaminie jest jasno napisane, że każdy na własną odpowiedzialność kupuje konsole czy gry. Dużo osób przecież wystawia też rzeczy na allegro, a potem wstawia link do tematu, więc możliwość oszustwa też pada. Ogólnie to był 1 czy 2 przypadki oszustwa u nas na forum z tego co pamiętam od samego początku.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Przede wszystkim nasze forum to nie portal aukcyjny, moim zdaniem każdy sprzedaje/kupuje/zamienia się na własną odpowiedzialność, a forum jest tylko miejscem gdzie takie ogłoszenie może zamieścić. Fakt faktem nie aktualne ogłoszenia bym usuwał bo są zbędne.
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
No to nieaktualne przecież lecą w kosmos zaraz po tym, jak użytkownik ogłosi, że już nieaktualne.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Na każdym forum "bazar" działa mniej więcej tak jak u nas, ja bym nic nie zmieniał. Ewentualnie do regulaminu można dopisać żeby się nie udzielać jeżeli nie jesteśmy zainteresowani kupnem danego przedmiotu, kilka razy usuwałem niepotrzebne posty typu "chyba kpisz że ktoś Ci to kupi za X zł".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości