Kiepska jakość gier na telewizorze HD i kilka innych
Witam Po pierwsze ;D

u kumpla pod thomsona 32 cale HD , podłączylem podstawowe kable jakie są dołączone i jakość gry ma bardzo duzo do życzenia ??
jeżeli jest możlwiośc dokupienia jakis kabli które polepszą mi jakość prosze napiszcie Podajcie linki z allegro gryz nie mam pojecia co tutaj nie gra ze jakosć jest tak bardzo słaba.

Po Drugie ;)
wiadomo jak każdy korzystam z kopii gier na Ps 2 i mam problem z wypalaniem. problem nie polega na tym ze nie umiem czy coś takiego ?
tylko po wypakowaniu gry nie ma obrazu ISO tylko są foldery .Foldery w sensie no tak jak juz płyta gotowa po wypaleniu i czeka na odpalenie na ps2.

Trzeci i chyba ostatni....
Mam przerobka FMB 1.8b i zeby zagrac w gre muszę ja z patchowac.
niektóre gry które ściągnę nie mozną z patchować
wyskakuje błąd ,, NO UDF descriptor ''.
Wszystkie gry ściagam w PAL.

Jeżeli wiecie jak mi pomóc piszcie.Sam nigdy nic nie wskuram a razem mozemy wszystko ;)
Czasem to aż się nie chce odpisywać ludziom którzy nie chcą tyłkiem ruszyć żeby poczytać na forum o problemie jaki mają.

1. https://www.playstationforum.pl/t-jaki-kabel
2. https://www.playstationforum.pl/t-jak-sk...-decrypter pozatym wykonaj to http://taat.pl/artykuly/rozszerzenia/ i zobacz jaki Ty plik rozpakowujesz!
3. https://www.playstationforum.pl/t-no-udf...descriptor

Krótka historia powstawania tego posta: UŻYŁEM GOOGLE! Zamiast jak kolega brzozaa2 popisywać się nie samowitą dykcją na shoutboxie: brzozaa2 - 18-07-07:48 -- kto jest za legalizaja maruchułamy ?

Wiem że to bardzo radykalny pogląd ale może mniej palenia a więcej myślenia?

A u jeszcze jedno:
Cytat:Sam nigdy nic nie wskuram
Nie prawda, ja nauczyłem się większości rzeczy sam jedynie czytają i szukając z determinacją odpowiedzi.
Playstation 2 Slim SCPH-77004, 3xDS2, FMCB
Inne konsole: SMS II, MegaDrive, PSOne, Dreamcast, Xbox, Xbox 360

[Obrazek: XsKg1.gif]
[Obrazek: 1N8cslJ.jpg]
Uważaj bo jest tu pewien kolega, co za tego posta będzie Cię straszył administracją i nazwie Cie trollem, ja już PW od niego kiedyś dostałem, weź uważaj bo się narazisz :D Jak można zmuszać ludzi do szukania odpowiedzi na googlach? :D
Jestem Łowcą Pokoju, w pogoni za Majowym Motylem zwanym miłością... 90004 8D.
<niuch niuch> Czuję spam :D
Spróbuj kable component, powinny polepszyć jakość obrazu.
(18-07-2011, 19:41)Zielony34 napisał(a): Jak można zmuszać ludzi do szukania odpowiedzi na googlach? :D

A taki ze mnie sadysta ;)

z tego co widzę, to odpalasz kopie zapasowe pod tego freemcboota ;)
jeśli już zaopatrzysz się w kabel komponent to przydały by się jakieś gry obsługujące wyższą rozdzielczość :] bo większość użytkowników ps2 z owym kabel na hdtv narzeka na słabą jakość gier i pikselozę, dla czego tak się dzieje? bo nie odpalają gier obsługujących wyższe rozdzielczości.
Jest kilka tytułów obsługujących nawet full hd ! z tego co pamiętam to jest to np gran turismo 4 ale tylko w amerykańskiej wersji (ntsc-u) w wersji gry dla europejczyków nie dodano takiej rodziałki (smutek), natomiast większość gier (jakieś 3/4) obsługuję rozdzielczość edtv a nie sd ! (czyli coś pomiędzy sd a hd) tylko znowu pojawia się problem: gry wydawane w europie takiego trybu nie obsługują. Natomiast te w stanach tak, jeśli masz freemcboota to nie widzę problemu w odpalaniu takich gier :]
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pla...HD_support
pod tym linkiem jest lista gier obsługujących wyższe rozdzielczości. Jeśli Twoja gra wygląda CI brzydko to sprawdź czy wersja ntsc nie obsługuje 480p - jeśli tak to ściągaj taką i porównaj :) druga sprawa to brak wygładzania u starowinki ps2 więc radzę ostrość obrazu (w ustawieniach tv) dać na minimum. Jeśli ściągasz te kopie z czeluści internetu to zawsze wybieraj obrazy 1:1 a nie jakieś głupie ripy bo wtedy zawartość gry będzie spakowana co też może pogarszać jakość. Nic więcej się nie poradzi.
[Obrazek: mojgift.gif]

Uploaded with ImageShack.us
Pikselozę da się ominąć. Kiedyś na forum była już o tym dyskusja i użytkownicy korzystający z kabla component stwierdzili że gry posiadające standardową rozdzielczość, czyli większość, wyglądają o wiele lepiej gdy w telewizorze zmniejszymy ostrość obrazu (blur? sharpnes? każdy telewizor ma to opisane trochę inaczej)