Koniec roku - prace modernizacyjne
W związku z tym iż niebawem minie rok działalności forum chciałbym abyśmy spisali wszystkie sprawy, które powinny zostać zrobione/naprawione/poprawione tak aby nasz forum było jeszcze lepsze i miało status najbardziej wiarygodnego i godnego uznania forum jeśli chodzi o PS2 w polskim internecie.

Od siebie dodaje:
- szybka odpowiedź nie działa w większości przypadków,
- białe strony w niektórych tematach,
- ostatnio zgłaszane ostrzeżenia
- czystki na forum
- zadbanie o większą jakość tematów oraz merytoryczność wypowiedzi (nie dotyczy hydeparku ;)
- ...

Sprawami technicznymi zajmę się osobiście oczywiście. Chciałbym aby lista spraw do zrobienia była kompletna do następnego weekendu (20, 21 grudzień), tak by w okresie między świętami na nowym rokiem można było podziałać.
Zajrzyj na forum dla webmasterów.

Nie udzielam pomocy na PW, GG, maila. Masz pytania? Pytaj na forum.
Odpowiedz
Na pewno jeszcze przywrócenie dawania warnów moderatorom , w sensie ,że oni powinni mieć na powrót tą funkcję

Funkcja łączenia tematów w dalszym ciągu też nie działa jak należy
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Od siebie:

Usunięcie użytkowników z 1 lub 2 postami. Oraz tych co nie odwiedzali forum przez dajmy na to 5 miesięcy

Proponował bym zmienić kolorek Super moderatora na jasno niebieski. Ponieważ żeby odczytać nick trzeba przyłożyć nos do monitora ;)

Sprzydało by się do działu sprzęt dodać jakieś sub kategorie.
Bo wszystkie problemy ze swapem,laserami,napędami,memorkami itp są na jedna kupę. I ciężko coś znaleść.

i jeszcze jedno. Jak sie klika w UŻYTKOWNICY (koło przycisku SZUKAJ) to nie widać żadnego użytkownika... A stron jest 56
Odpowiedz
No ja dodam od siebie to co pisałem w innym topicu że tematy
bezsensu po prostu pousuwać, powielające się tematy i nic nowego nie wnoszące do pozostałych również usunąć, popoprawiać ich nazwy jak nazwa tematu za dużo nie mówi, jeśli znajdują się w złych działach to je poprzenosić. Wszystko to ułatwi każdemu użytkownikowi dostęp do tego czego szuka. Poprzedni topic usunąłem gdyż powiela się niepotrzebnie treść w nim, jak napotkacie się na takie tematy to zróbcie coś z nimi ja w swoim zakresie co wyłowie to zrobię a myślę że jutro przejże trochę więcej.
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Rev mówisz tutaj o sprawie oczywistej - tak powinni działać opiekunowie działów (mod i super mod). Jednak cały czas należy pracować aby podnosić jakoś wypowiedzi na forum. To proces długofalowy, a ze śmieciami wiadomo trzeba walczyć. W przyszły weekend zamkniemy listę i przypiszemy odpowiednie obowiązki, tak żeby z nowym rokiem ruszyć z wszystkim dopicowanym już.

Odpowiedz
ReV pozwolił mi trochę wam pomóc, więc przejrzałem wszystkie tematy w dziale "tematy ogólne" i "Sprzęt" i skopiowałem linki do tematów które w większości przypadków trzeba usunąć, w niektórych wystarczy zmienić nazwę tematu, brałem pod uwagę przede wszystkim to czy dany temat jeszcze na coś się przyda i czy łatwo na niego trafić poprzez "szukajkę". Ktoś z moderatorów niech przejrzy te tematy żeby nie było że przeze mnie czegoś brakuje.

Tematy w txt spakowane rar'em wrzuciłem na rapidshare ponieważ gdybym napisał je w poście, to post miałby z pół kilometra długości. http://rapidshare.com/files/172877714/ps2forum.rar.html

3 dni roboty (a raczej nocy) :D dzięki że mogłem pomóc.

Jak jeszcze coś mogę zrobić to piszcie nawet na PW ;)
Odpowiedz
A i jeszcze narzucenie tego limitu do przeglądania działu Download , chyba przegłosowaliśmy 20 postów .

I Sobek mógłbyś w końcu zaprzyjaźnić się z panelem :)

Aha ja ze swojej strony mogę na początek jakoś na dniach przeczyścić pierwszy z działów - Tematy Ogólne . Chyba ,że zadania zostaną nam przydzielone z urzędu :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Ok jeśli nie macie żadnych innych propozycji to spiszę sobie to w jednym miejscu i będziemy działać powoli. Myślę, że możemy od 25, 26 grudnia. Co Wy na to?

Odpowiedz
Ja jeszcze dopisze że jak się otrzyma PW to nie ma przycisku ODPOWIEDŹ...
Kiedyś takowy był...

Poza tym jak sie napisze posta i kliknie "Preview Post" To w lewym górnym rogu koło loga sie coś psuje ;)
Odpowiedz
Wiem, wszystko jest związane z tym, że szablon jest zrobiony pod starą wersję skrypty. W tym tygodniu będę walczył z tymi wszystkimi błędami.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości