Kilka pytań z różnych dziedzin, na temat PStwo ;)
Nie oryginalnym chodzi wam o podróbkę Duala Sony czy pady innych firm?? Btw ja mam pada od apollo za 25zł i chodzi lepiej niż ten Sony i ogólnie wydaje mi się lepszy
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
[Obrazek: Adek1989_PL.png]
Odpowiedz
Dzisiaj kupiłem Dual shocka 2 Oryginalnego Sony :D , w innym komisie - używanego oczywiście - ale w bdb stanie - i 100% działającego za 30zł ;] więc myślę że dosyć tanio :P aczkolwiek możliwe że mógłbym go kupić i za 20-25zł nawet - bo koleś z komisu mnie spytał ile mu dam za niego - a ja 30zł powiedziałem, trochę mnie tym zaskoczył, bo byłem pewny że on mi zaproponuje cenę, dlatego też nie zdążyłem dobrze pomyśleć - i podałem cenę, jaką kasę akurat miałem w kieszeni ;] no ale trudno, ważne że wszystko działa i że mam oryginalnego pada a nie jakąś podróbkę :P . Ogólnie to był komis gsm/komputerowy :P więc koleś nie wyglądał na obeznanego w konsolach zbytnio ;). Co prawda pad był trochę zabrudzony - ale wyczyściłem go. Nawet dali mi plombę gwarancyjną ( w formie naklejki) P że gdyby coś było nie tak - to mogę pójść z nim do nich i naprawią/albo coś innego :P .

Teraz tak trochę z innej beczki:
-Miał ktoś może takie coś - że gdy włącza konsolę, - to nie wykrywa na początku memory card w ogóle, tylko trzeba barę razy wyjąć i włożyć ją z powrotem - aż zaskoczy ?? Bo właśnie zauważyłem że za każdym razem mam coś takiego, czy to przy uruchamianiu jakiejś gry, czy bez gry w ogóle?! Czy to może być wina karty? Czy może styki nie dochodzą ? Tylko dziwne, bo skoro by styki nie łapały - to jak raz wykryje kartę, to powinno cały czas - wykrywać, po ponownym uruchomieniu konsolki, bez ruszania jej ;/ a tutaj za każdym razem, muszę wyjąć i włożyć kartę - czasem nawet z 10 razy żeby zaskoczyła :/ ...
Odpowiedz
A kartę masz oryginalną? bo z nieoryginalnymi są właśnie straszne problemy.
Odpowiedz
Trudfno powiedzieć, bo poza "8MB" i napisem "Memory Card" nigdzie nic nie pisze ;/ anit z tyłu ani z przodu - nic. Karta jest czarna, dostałem razem z konsolą - wyglądała mi na oryginalną ;] ale możliwe że to podróbka ;/
Odpowiedz
Spróbuj się zastosować co do tych porad: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2ge...trona8.php
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
No więc wszystko jasne ;] mam podróbkę :P ... eh
no nic..
póki co wolę powkładać ją 5 razy za każdym razem, niż wydawać kasę na oryginalną :P
oby to była jedyna wada tej karty ;]

dzięki Ray :P

pozdr.
Odpowiedz
Ale jak znasz kogoś kto ma ps2 to zobacz tą kartę u kogoś czy też są takie problemy, żeby była pewność czy to wina karty.
Odpowiedz
Teraz jeszcze odnośnie kabelka rj 45, żeby nie zakładać nowego tematu.

Jest w poznaniu pewna firma, która robi tego typu kable, a raczej te rj45 wtyczki z kablami za 70gr/m . Ale oni zakładają na oba końce taką końcówkę - więc jedna do ps2 idzie, a gdzie podpiąć drugą ? nie mam żadnego routera, a jedynie modem od neostrady 1mb/s , a z tyłu komputera nie widzę takiego wejścia ;/ - są tylko 2 otwory, jakby na tego typu wejście - ale w środku purto :P
Czy do tego trzeba jakaś kartę, albo przejściówkę albo coś w tym stylu ? Do czego to w ogóle muszę podłączyć? I najlepiej gdzie to dostanę, za ile i co to jest :D ??

z góy dzięki ;]

pozdr.
Odpowiedz
karta sieciowa ze złączem ethernet obojętnie jaka, czy usb czy na pci. polecam te najtańsze na PCI. na nowszych mobo karta sieciowa to standard.

modem Ci nic nie da. musisz włączyć komputer, połączyć sie z internetem i potem z komputera przez LAN podzielić ten internet z PS2.
Odpowiedz
Czyli nawet coś takiego może być rozumiem, i nie będzie zadnych problemów z łączem ??

--> http://www.infoglob.pl/sklep/podzespoly/.../opis.html
Odpowiedz