Liczba postów: 54
Liczba wątków: 6
Posiadam kopie zapasowa gry God of War na dysku mój problem polega na tym że chwiałbym ją nagrać na zwykłą dvd 5 ale obraz jest o wile większy ponad 7 gb wnioskuje ze to dvd9, a zatem mam 2 pytania:
1. jak nagrac dvd9 na dvd5
lub
2. czy istnieje możliwość kupienia jednej płyty o pojemności 8GB?
Z góry dziękuje za pomoc:cool:
Liczba postów: 418
Liczba wątków: 61
12-05-2011, 08:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2011, 08:24 przez Marzyciel.)
1. Zripostować. Na necie są ripy, jak nie umiesz se zrobić.
2. A na czym są gry na XBoxa 360? Na płytach CD? Trochę bezsensowne pytanie.
"Master of Puppets im pulling your strings... Twisting your mind and smashing your dreams"
(12-05-2011, 08:23)Marzyciel napisał(a): 1. Zripostować. Na necie są ripy, jak nie umiesz se zrobić.
2. A na czym są gry na XBoxa 360? Na płytach CD? Trochę bezsensowne pytanie.
możesz mi podać nazwe programu do zripowania z dvd9 na dvd5?
Liczba postów: 1693
Liczba wątków: 89
Jeżeli twój obraz waży 8 GB to nie ma fizycznej możliwości żebyś nagrał to na zwykłym dvd5.
Musisz kupić płytkę dwuwarstwową i takowy obraz odpowiednio wypalić. Jeśli używasz free mcboota musisz dodatkowo spatchować ten obraz dwoma programami-wszystkie informacje jak to poprawnie zrobić znajdziesz na tym forum przy dobrych chęciach:)
Alternatywnym rozwiązaniem jest ściągnięcie obrazu, który można normalnie nagrać na zwykłej DVD5-są to jednak wersje zripowane-czyli najczęściej obcięte z bonusów w przypadku GOW. Sam swego czasu posiadałem taką kopię i śmigała jak złoto na wszystkich poziomach trudności (oczywiście 10 challengów również było grywalnych).
P.S Zachęcam jednak do kupienia oryginału-ta gra jest warta każdych pieniędzy...
Powiedz jaką masz przeróbkę.
(12-05-2011, 16:32)Bart napisał(a): Powiedz jaką masz przeróbkę.
FMCB;) chodzi mi wyłącznie za pomocą jakiego programu mogę skrócić obraz gry dodam ze obraz gry na komputerze jest oryginalny (kopia zapsowa), lub tez czy kupie płytę jednowarstwowa o pojemności 8GB. BO niestety z usb ta gra nie idzie, a hd nie mam:(
jeśli znacie jakiś programik z zrobienia ripa dvd9 na dvd5 proszę o podanie nazwy:)
Liczba postów: 1693
Liczba wątków: 89
Co do programów do ripowania to się na tym nie znam. Jednak wydaje mi się, że zripowanie obrazu to nie jest taka prosta sprawa jak powiedzmy, z kompresją rozmiaru zdjęcia. Dlatego właśnie polecam ci ściągnięcie mniejszego, gotowego już obrazu-sam na takowej kopii grałem swego czasu. To naprawdę solidnie zrobione ripy które hulają na FMCB jak złoto.
Nie istnieją płyty DVD 8GB jednowarstwowe. Kupisz albo dwuwarstwową, albo jednowarstwową (4,7GB)