Final Fantasy - jaka część na początek?
Cytat:orientuje sie ktos moze czy wyszla na ps2 odswiezona wersja 7 lub 8?
owszem, ukazała się "odświeżona edycja siódemki", ale tylko na ps3 i psp
[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz
Nekal dzieki, jak mozesz napisz jeszcze dokladny tytul
Playstation 3 Slim CECH 3004A
Odpowiedz
(01-05-2011, 10:15)nekal napisał(a): owszem, ukazała się "odświeżona edycja siódemki", ale tylko i wyłącznie na ps3

Odświezona?
To zwykły port, grafika ta sama, model ten sam, wszystko to same ;p
Ją też można odpalać na PSP, ale jej nie kupisz narazie, bo PSN jest zamknięte już od jakiegoś czasu.

I ta 7 nazywa się "Final Fantasy 7". Naprawdę, trudno się skapnąć, jak się nazywa.

"Master of Puppets im pulling your strings... Twisting your mind and smashing your dreams"
Odpowiedz
(01-05-2011, 13:10)Marzyciel napisał(a): To zwykły port, grafika ta sama, model ten sam, wszystko to same ;p
port ten sam, ale jednak na ps3 wydaje mi się nieco bardziej okazała graficznie

(01-05-2011, 13:10)Marzyciel napisał(a): Ją też można odpalać na PSP
racja, kompletnie mi to wypadło z głowy ^ ^

[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz
Według klasy: FF VI > FF VII > FFX > FF VIII > FF XII > FF IX
Ale dla świeżo upieczonego finalo-maniaka najprzystępniejsza będzie z pewnością XII ( prosta jak nie powiem co ) i pewnie XIII
Odpowiedz
Witam.
Mam pytanie, nie wiem bowiem które Final Fantasy wybrać.
Nie grałem nigdy w grę RPG na PS2, więc nie znam "mechaniki" (nie wiem jak to nazwać) tychże gier. Która część byłaby najlepsza na początek dla laika?
Z góry dziękuję za pomoc.
PS2 forever.
Odpowiedz
cRPG drogi kolego, na komputerach i konsolach grasz w cRPG. Będąc dokładnym FF to jRPG.
Mechanika w japonskich RPG'ach jest niezmienna od lat i z małymi zmianami przedstawia się tak:
Podczas swojej rundy możesz wybrać opcje z reguły to uderzenie bronią, czar, albo użycie przedmiotu. Jest to oczywiście rozgrywka turowa. Którąkolwiek część FF nie licząc X2 wybierzesz powinno być okej. Na start z PS2 mogę polecić Ci czystą dziewiątkę, bo to klasyczny cRPG i podobno ma bardzo dobrą fabułę.

Odpowiedz
No ale to podobno MMO. Czy to nie gryzie się z fabułą? Chyba że ja to głupi jestem, co w sumie może być prawdą...
Sorka porąbało mi się i XI na początku odczytałem jako IX. Ale za to 9 wg wiki nie ma na ps2 :p
PS2 forever.
Odpowiedz
IX wyszła na PSX, ale PS2 odpala gry z pierwszego PlayStation (oczywiście chodzi o oryginały).
Ja poleciłbym ci FFX. To chyba mój pierwszy jRPG. Ten tytuł przekonał mnie do tego gatunku gier:D. Myślę, że to byłby najlepsza część FF na początek.
Odpowiedz
Najlepsze jest FF X(10). Ahhh te Magic Momenty :D
Odpowiedz