Final Fantasy - jaka część na początek?
Cytat:Przykładowo ostatnio zaliczyłem pierwszego Metal Gear Solid-grafika tragiczna ale całościowo to wypasiona gierka.
to obowiązkowo musisz zagrać w drugą odsłonę serii. Jeżeli spodoba Ci się SoL to chętnie możesz spróbować swoich sił w MGS3

Cytat:Nawet jeżeli nie potrafisz grać w tego typu gry, znajdziesz na necie bardzo obszerny poradnik, wraz z solucją, chyba że nie będzie ci to potrzebne :P
Jeżeli takie tytuły będą go męczyły, to nie ma najmniejszego sensu, ażeby brał się za resztę podobnych RPG. Ponadto, notoryczne granie z poradnikiem...

Cytat:Moim zdaniem masz 2 wersje Final Fantasy do wyboru na początek. Jest to Final fantasy X o raz XII
nie chciałbym tu niczego insynuować, ale nie mówimy tu tylko o fajnalach na ps2 ^ ^b

Cytat:Ja grałem ... w X-2 ( którego niestety muszę odmówić, bo wypadł chyba najgorzej z całej serii na ps2, ale zawsze można pograć jako uzupełnienie :P )
dla każdego fana FF, X-2 to pozycja obowiązkowa (podług mej opinii był ciekawy, w największym stopniu biorąc pod uwagę fabułę i humor ^ ^) i wcale nie wypadł najgorzej z całej serii (dobrze chociaż, że w dalszej części Twej wypowiedzi podkreśliłeś, iż jednak warto ów część sprawdzić)
[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz
(17-02-2011, 19:07)nekal napisał(a):
Cytat:Moim zdaniem masz 2 wersje Final Fantasy do wyboru na początek
nie chciałbym tu niczego insynuować, ale nie mówimy tu tylko o fajnalach na ps2 ^ ^b

Wybacz :) Moje przeoczenie :P To moje zdanie mówi o finalkach na ps2. A co do X-2 to jakoś mi nie przypadła do gustu :\ Fakt, że humorystyczna, jak i ciekawe przerywniki filmowe, opening, ending, piosenki :P Ale mnie jakoś odpycha ( jest to moje zdanie, a każdy ma prawo mieć inne :) )
Grałem również w Final Fantasy I oraz II na emulatorze GBA i gra bardzo ciekawa :P
PlayStation2 Slim SCPH-79003 (nieprzerobiona) :D:D

Mam loki ^^ :P

"Aj beliw Aj ken flaj,
Aj beliw Aj ken tacz di skaj"
Odpowiedz
(17-02-2011, 19:12)Khaazar333 napisał(a): Ale mnie jakoś odpycha ( jest to moje zdanie, a każdy ma prawo mieć inne :) )
Wszakże po części tu się z Tobą zgodzę, ale tylko pod jednym aspektem - dla starszych graczy może okazać się zbyt dziecinny (zwłaszcza zachowanie Rikku ^o^)
[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz
W związku z powyższymi postami to wszystko wydaje mi się jakoś dziwnie skomplikowane:

"Aby użyć espera trzeba go najpierw zdobyć. Pierwszym jakiego zdobędziesz będzie Belias. Wykupujesz odpowiednią licencję w Licence Board, ale pamiętaj, że działa to tak jak quickeningi, czyli jeżeli wykupisz espera np. Vaanowi to tylko on będzie miał ten kwadracik z licencją odblokowany. Aby przyzwać espera trzeba wejść w menu bitwy ( domyślnie X ), następnie w Mist i Espers. Gdy esper pozostaje przywołany pozostali członkowie teamu ( poza summonerem* ) znikają. Każdy esper ma własny specjalnie ułożony gambit system, jak i specjalny atak."

A z psxa jest jakaś godna polecenia część?
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
A jaka jest Wg Najlepsza postać? bo ja własnie dostałem od wujka FFXII i niewiem kim zacząc grać
Kobieta odejdzie rower NIE!
Dlatego o rower dbam bardziej niż o kobietę
Odpowiedz
Tam Raczej się nie wybiera, kim masz grać :D Potem możesz sobie party rozwijać, z tego co pamiętam.
Odpowiedz
taszor sterowanie nie jest tragiczne. Może to trochę dziwnie wyglądać, jeżeli tylko przeczytasz co trzeba klikać, ale jak zagrasz to na prawdę szybko załapiesz :) Steven dokładnie tak jak napisał DarkBolo, czyli dopiero później możesz sobie wybrać drużynę, którą będziesz rozwijał, ale ja polecam wszystkie 6 osób expić :)

"Aj beliw Aj ken flaj,
Odpowiedz
Szczerze powiem, że sam niedawno zacząłem w to grać, 5 godzin przegranych (mało, wiem). Nie za bardzo łapię jak w drużynie można ustawić zachowanie towarzyszy. Chyba, że jeszcze nie mogę ustawiać, miałem już tą Penelo (?) w drużynie, podczas wykonywania misji z Sunstone'm.
[Obrazek: sygnaturav.gif]
Odpowiedz
Zachowanie ( czyli, kiedy co mają zrobić, kogo atakować) można zmieniać ustawiając odpowiednie gambity. Gambity będziesz mógł zmieniać przy wychodzeniu z kanałów ( misja zaraz po Sunstonem ) .

"Aj beliw Aj ken flaj,
Odpowiedz
To dobrze wiedzieć :) A jakiś jest sposób na 2 pozycję z polowania? Thextera czy coś, taki wilczek mały :)
[Obrazek: sygnaturav.gif]
Odpowiedz