Liczba postów: 64
Liczba wątków: 22
Mam dziwny problem, bo chyba źle gry nagrałem - a robiłem jak zawsze (10 gier działało bez problemu).
Nagrałem Fifę 11 i Night Fight Round 3, dałem je koledze (moje PS2 zostawiłem u ciotki na razie) i u niego Fifa po zagraniu 2 meczy gdzieś zaczyna się STRASZNIE ścinać, a boks praktycznie się nie chce włączyć. To wina może być nagrania czy raczej jego konsoli - np laser czy coś. Inne gry u niego działają.
I mam pytanko bo chciałbym, żeby PS2 jak najdłużej pożyło - z jaką prędkością najlepiej nagrywać gry 4x?
NA jakich płytach nagrywałeś?
Liczba postów: 1076
Liczba wątków: 12
Najlepsza predk. to 8x ale ja nagrywam czasami z 4x i git :)
Ps2 Slim SCPH-77004(Silver)
Ps3 Slim,Fat
PSP
Zawsze nagrywałem na SONY lub SAMSUNG - po 2zł jakoś tak - na 10 grach nie było problemu. Wiem, że VERBATIMy dobre, ale ciężko je dostać u mnie.
Czyli wina płytek, myślałem, że za wolno czy coś.
8x nie uszkodzi szybko lasera?
Liczba postów: 986
Liczba wątków: 9
Ja nagrywam tak i tak, nie widzę, żeby laser się szybciej psuł na płytach 8x :). Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. Radził bym Samsungi odstawić ;) Verbatim > TDK > potem może być to Sony. Te ścinki w fifie, raczej spowodowane są kiepską płytą.
Mówisz, że odstawić Smasungu? Jak tam z 10 gier już nagrałem ... może się coś zwalić z laserem czy po prostu będą ścinki czy coś - bo na razie chodzi elegancko...
Liczba postów: 986
Liczba wątków: 9
21-12-2010, 19:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2010, 19:09 przez Kurak5.)
Nie chodzi o to żebyś wyrzucał te płyty, po prostu w przyszłości nagrywaj na lepsze :) Mi też chodziło kiedyś elegancko, a teraz mam problem z odpaleniem tych gier na samsungach, muszę dobrze się namęczyć, żeby pograć :) Laser z biegiem czasu się "zużywa", gra na tańszych płytach powoduje, że laser musi bardziej się napracować, aby odczytać co znajduje się na płycie. Ale od razu to się nie zepsuje.
Spoko - to zostawię te gry , głównie to były NFL i MLB - mało w nie gram tylko szkoda Tekkena i WWE.
Fife, hokeja i boks nagram na verbatimach - jutro idę na miasto.
Dziękuję wszystkim. Czyli 4-8x prędkość jest ok tak ? Na 4x nagrywać sportowe gry (częściej gram), a na 8x np tak Fahrenheit na raz czy to nie ma znaczenia?
Najlepiej nagrywaj wszystkie na 8x.
Liczba postów: 1076
Liczba wątków: 12
Nie ma znaczenia.Np. ja kiedyś nagrałem Infinite world z predk.x4 i nie chciał mi odpalić a jak nagrałem z predk. 8x to już działał.Tak wiec może stwierdzić ze czasami prędkość nagrania zależy od gier bo to nie był mój pierwszy przypadek.Około 70% gier mam nagranych z predk. 4x reszta z 8x.Tobie radze nagrywać z 8x.Każda grę bez względu jaki tytuł czy cóś :P Tak na przyszłość:P
Ps2 Slim SCPH-77004(Silver)
Ps3 Slim,Fat
PSP