Closed, do not open.
Witam... mam dziwny problem. Od pewnego czasu, pisząc na forum dostaję czasami upominki i wzmianki o dacie postu. Że nie mam odkopywać starych tematów i takie tam... To w końcu jak z tym jest? Jeżeli nie można w nich pisać, to może je pozamykajmy? (bo i po co coś takiego?)

Proponuję ustalić maksymalną granicę ostatniego postu. Według mnie to jakieś 1,5 miesiąca, tyle w zupełności wystarczy.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Według mnie nie można ustalić jakiejś wytyczonej granicy ,ze od tego czasu nie wolno wykopywać , odświeżać tematów . Są tematy , na które rzeczywiście popyt się już skończył i nic już nowego do nich wnieść nie można ( głównie dział Sprzęt ) , ale jest też dużo takich ( szczególnie w dziale Gry ) , na które można odpowiadać stale , nawet po 0,5 roku. Wszystko zależy od trzeźwej oceny sytuacji przez moda i tylko w ewidentnych próbach odkopywania tematów w celu nabijania postów powinno się ludzi karać warnem.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Hm... wierz mi, Kratos, że bardzo szanuję twoje zdanie i dobrze piszesz. Zapomniałem dodać, że temat napisałem, jak by to powiedzieć... tak może brzydko: "pod siebie". UWIERZCIE! Na prawdę, według mnie pisać można ciąaaaaaaagle, a wiem, że nie można. :D Dziwnie zabrzmiało? No tak, po prostu nie czuję takiej różnicy. Czyli w takim razie trzeba jasno postawić sprawę: albo nauczycie mnie (ekipa pomocy!) odróżniać tematy stare od świeżych, albo może nie powinienem być Moderatorem, tym bardziej Super? Bo moderator ma dawać przykład swoim czynem i słowem, ma być po prostu PERFEKCYJNY pod względem poprawności pisania postów, jak i postawą na forum. Proszę o rozważne i racjonalne rozważenie sprawy.

Pozdrawiam,
[R]ay.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Nie no bez przesady da się z tym żyć , nawet jeśli się nie nauczysz tego to przecież moderator ma jeszcze wiele innych obowiązków . Tematy , które są zamknięte albo które będą w przyszłości zamkniete to te , gdzie problem jest już rozwiązany a temat wyczerpany . To widać kiedy ktoś specjalnie odkopuje tylko dlatego ,że ma akurat taki kaprys , często też nie czyta poprzednich postów i powtarza się a raczej powtarza świadomie/nieświadomie za innymi .
Co do tej poprawności i postawy to chyba nie bardzo sie z tobą zgodzę - moderator ma dbać o porządek na forum , oczywiście może sie udzielać na forum , ale nie ma takiego wymogu i nie wydaje mi się ,żeby ktoś uważał mnie , Ciebie , Cannabisa czy ReVa za wzór :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
o mnie to zapomniales Kratos??;p [R]ay wg mnie bardzo dobrze spelniasz swoje obowiazki jako moderator;] trzymaj tak dalej. A to odkopywanie tematow, dziwna sprawa, wlasciwie nie wiadomo kiedy temat jest stary a kiedy swiezy. Wazne zeby sie nie powtarzac w postach tylko wniesc cos nowego.
[Obrazek: sygnaturka25gu9.jpg]
Odpowiedz
Ok chłopaki, dziękuję serdecznie. Naprawdę mi pomogliście. ;) Dzięki za dodatkowe info, bo "co forum to obyczaj" i to jest w 100% prawda.
Pozdrawiam.

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości