Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Witam kupiłem ps2 z lombardu kolęś twierdzi że przerobina.Nagrałem płyt z grami i lipa.(dokładny obraz verbatim + 2x) Konsola ma pozaklejane jakieś czujniki pod pokrywką jak otwieram płytka się kręci
P.S. Czytałem że potrzebna jakaś płyta startowa , o co chodzi dokładniej.??
Jak sprawdzić czy jest przerobiona.
Z góry dziękuje i pozarawiam.
Ps 2 Slim 7504
Liczba postów: 312
Liczba wątków: 29
Mianowicie chodzi o Swap Magic. Tak nazywa sięta płyta startowa. poszukaj na forum to napewno znajdziesz wszystko co potrzebne ci do zrozumienia.
PSX SCPH-5552, PSX SCPH-7502, PSX SCPH-9002, SONY DualShock, 2x Memory Card SONY, 8 Oryginalnych gier
PS2 FAT SCPH-39004, Sony DualShock 2, Memory Card "King Memory" 64MB z wgranym Free McBoot, Memory Card 8MB SONY, 10 Oryginalnych gier
Tak, musisz kupić SM. Jeżeli nie masz tej płyty, to można powiedzieć,że facet Cię oszukał.
Co do nagrywanie, to polecam prędkość 8x. ;)
Dzięki bardzo poszperałem troche tu i tam teraz jestem bardziej oświecony. Na alegro tża kupić SwapMagic . Znalazłem SwapMagic 3.6 free ale to torba jest . Są jakieś inne programy tego typu za free ???
Dzięki bardzo za pomoc.
PS. Człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umrze.!!!
Zamiast SM możesz sobie zrobić FMCB. ;)
Liczba postów: 1076
Liczba wątków: 12
FMCB jest za darmo i jest według mnie lepszy od Swap Magic tym bardziej oferuje większe możliwości :)
Ps2 Slim SCPH-77004(Silver)
Ps3 Slim,Fat
PSP
Dzięki bardzo do FMCB potrzeba memorka ? Będe musiał dokupić ?
Szukam linka na forum krok po kroku jak zmontować. Ciężko .
Dzięki. Jade kupić MC 8 Sony. Ale i tak bez SM na nieprzerobionej konsoli nie zainstaluje FMCB ??
Nie musisz mieć SM. Możesz to zrobić na konsoli, która ma chipa, albo musisz mieć kartę, która ma FMCB.