pytania o gry ps2 i nie tylko
Witam mam pare pytan zwiazanych z PS2 mam zamiar kupic sobie pare gierek i tu moje pytania:
1 jaka bijatyke oprocz tekena 5 (bo to juz mam)polecacie i ktora czesc dragon balla jest najlepsza
2 jaka fajna przygodowke polecacie?
3 wogole jaka fajna gre polecacie rodzaj dowolny dla dwoch osob(oprocz pilki noznej )?
4 czy mozna samemu odblokowac ps2 zeby chodzily na niej nagrane plyty? jezeli tak to jak to zrobic a jezeli nie to gdzie to mozna zrobic w obrebie miasta Puławy.
5 czy mozna do ps2 podlaczyc wiecej niz 2 pady(jak tak to jak to zrobic) aby moc grac w wiecej osob i czy sa jakies gry na wiecej niz 2 graczy jak tak to jakie
pozdrawiam
1. Soul Calibur III
2. Zależy, co masz na myśli, pisząc "przygodówkę". Ja bym Ci zaproponował Okami
3. Jak X: Combat Racing, Ratchet and Clank: Up Your Arsenal, SW: Battlefront
4. PS2 NIE JEST ZABLOKOWANE. Jest normalne. Sposobów na uruchamianie piratów jest kilka, w zależności od tego, jaki model posiadasz. Najprostszy i najtańszy jest ESR+FMCB (tutorial na forum w dziale "tutoriale"). Dwie inne alternatywy to wlutowanie chipa lub skorzystanie ze SwapMagic.
5. Jasne, służy do tego multitap.
ad1. Soul Calibur III, Virtua Fighter 4, SNK vs Capcom 2
ad2. Fahrenheit. Okami to jRPG.
ad3. Smackdown Vs Raw 2010, Smackdown: Here Comes The Pain, NBA 2k10, Singstar
ad4. Jak chcesz grać w piraty - kup na allegro kartę pamięci z wgranym Free McBoot'em. Nie będziesz się musiał niczym bawić.
ad5. Przez Multitap (jak kolega drakon napisał.
(18-10-2010, 11:54)Vicious napisał(a): ad2. Fahrenheit. Okami to jRPG.

Okami to action-adventure osadzony w realiach bajkowej Japonii.
jRPG to np. Persona.
hmmmm przygodowa gra to może byc shadow of the colossus calkiem miło się gra
co do bijatyki to mortal kombat Shaolin Monks , dużo zabawy daje też
Battle Stadium DON 2
dziekuje bardzo za pomoc
tylko nie rozumiem o co chodzi z tym ESR+FMCB(czy cos w tym stylu)??? moze ktos podac link do tego mam ps2 slim wersje napisze jutro a gdzie ja sie sprawdza ?lub niech ktos poda link gdzie kupie ta specjalna karte i wytlumaczy jak to zrobic ? i jakie sa gry dla wiecej nich 2 graczyz gory dzieki za pomoc
ej a jaka gra z seri dragon ball jest najlepsza????
(19-10-2010, 19:46)laska05b napisał(a): tylko nie rozumiem o co chodzi z tym ESR+FMCB(czy cos w tym stylu)??? moze ktos podac link do tego mam ps2 slim wersje napisze jutro a gdzie ja sie sprawdza ?lub niech ktos poda link gdzie kupie ta specjalna karte i wytlumaczy jak to zrobic ? i jakie sa gry dla wiecej nich 2 graczyz gory dzieki za pomoc

Link do triala jeśli chodzi o ESR i FMCB http://www.ps2forum.pl/tutoriale/instala...t-624.html

FMCB-jest to modyfikacja pozwalajaca na odpalanie kopi zapasowych i dzięki temu możesz sobie na Memorkre wgrywać różne programiki itp.

Wersje ps2 mozesz sprawdzić na spodzie konsoli. Powinno tam pisać mniej wiecej coś takiego : SCPH-"i tu jakaś liczba" w moim przypadku wygląd to tak
SCPH-77004

Jeżeli chodzi o taką karte to to nie jest ona jakaś "specjalna". To jest zwykła memorka (Memory Card_karta pamięci) na którą nagrany jest wyżej wymieniony FMCB (Free McBoot) można sobie nagrać to samemu ale jak ktoś nie jest zbyt wtajemniczony to lepiej sie tym nie bawić :D dlatego najlepiej wysłac komuś swoją karte żeby nam wgrał tego FMCB lub kup sobie karte z wgranym już FMCB. Poszukaj najlepiej na allegro ale teraz coraz częściej w miastach powstają punkty skupu i sprzedaży gier na konsole i tam można także dostać takowe akcesoria (czyli takie karty z wgranym już FMCB lub ci go tam wgrają za jakieś 5-10zł:D cena może troche wygurowana za 3min roboty ale tak jak powiedziałem jak ktos sie na tym nie zna lepiej nie próbować samemu i dać komus te 5-10zł za fatygę:D).

Natomiast jeśli chodzi o gry więcej niż dwu osobowe to:
Sportowe- napewno jakieś części fify pesa i tym podobne (nie powiem dokładnie bo w takowe nie gram) no i większość wyścigówek ma taką opcje
Strzelanki-na 120% można grać w cztery osoby w Medal of Honor: Wojna w Europie

Pozderka:D:)
dzieki bardzo za pomoc czyli jak kupie ta karte i wloze do swojej konsoli nr scph90004 tak pisze na mojej to beda juz dzialaly mi piraty????
i jeszcze pytanie o tego dragon ball bo mnie to interesuje jaka jest najlepsza gra z tej seri???
Czytałeś to?

Zacznij od poszukania w sieci, a później zadawaj pytania na forum...