PS2 najgorsza (graficznie) konsola szóstej generacji?
Rafix.
I tu źle mówisz. Ponieważ XBox 360 wyszedł wcześno przez to jest troche gier na xboxa 360 które sa też na ps2, a nadodatek Xbox 360 emuluje bardzo dużo gier ze zwykłego xboxa (w tym gta san andreas, black itp), więc jakby mi się zepsuł ps2, to bym kupił xboxa 360 ze względu tylko na emulacje.

A co do ogólnego tematu.
W piątej generacji było tak samo. PSX nie miał najlepszej grafy, lecz wygrał.
Tak samo w siódmej generacji.
DS ma brzydką grafę, nie ma jakiś niesamowitych możliwości technologicznych, a na świecie ludzie kupują go 2x niż wszystkich xbox 360 i ps3 razem wzięte. Liczba sprzedanych sztuk DS jest blisko do ilości sprzedanych ps2 (lecz jeszcze jej troche brakuje).
Więc wniosek jest jeden. Najmocniejsza konsola nigdy nie wygrywa. Ciekawe czemu...
Odpowiedz
Racja. Mnóstwo jest tzw. każuali, i to oni stawiają na radochę, patent (przeważnie). Dużo ludzi więc kupuje proste, ale i bawiące konsole Nintendo (zarówno DS jak i Wii). Hmm... sprzeczałbym się czy Gamecube nie ma jednak gorszej grafiki od PS2. Wg. mnie w tej generacji wyszedł XBox na najlepszą grafikę, gdyż wyszedł później. To samo zrobiło Sony z PS3, i też graficznie chyba przewyższa X360.
[Obrazek: ekrms3.gif]
Odpowiedz
X360 graficznie jest lepszy, Sony puściło później PS3 ze wzglęndu na Blue Ray. PS3 ma lepszy procek etc.
X359 ma lepsząniż na PS2, jak dobrze pamiętam to jakaś gra na X jest ładniejsza od GoW'a 2. Jednak grafika, to nie wszystko.
Odpowiedz
Co prawda, to prawa - PS2 jest najsłabszą konsolą pod względem technicznym i wyszła najwcześniej. Jednak dzięki rewelacyjnemu marketingowi Sony, renomie, jaką wywołało PSX i współpracy z wieloma firmami zasiadło na fotelu lidera.

Pierwszy Xbox miał spore szanse zaistnieć przez łatwość w podpinaniu HDD i parametrom, ale brak exclusivów oraz fatalny marketing Microsoftu sprowadził nań klęskę.

Co tu dużo mówić - prócz realnego stanu rzeczy na rynku wazna role odgrywa marketing - bez tego mozna latwo odpasc, chociazby jak AMD ze swoimi Athlonami 64 - o głowę biły energożerne i drogie Pentiumy 4 od konkurencji, ale Intel i tak wygrał tą walkę, dzieki dobrej renomie i reklamie.
Tego typu sygnatury są zabronione
Odpowiedz
moim zdaniem ps2 jest najlepszą konsolą względem ceny i rozmiaru. Xbox i Xbox 360 nie są tak popularne ponieważ są duże i nie można ich przerabiać ponieważ mogę się wtedy popsuć od chwili włączenia. a nowe gry są drogie
Odpowiedz
Pierwszy Xbox miał w założeniu przetrzeć szlaki dla jego następcy. Nie sądzę, że Microsoft liczył od razu na spektakularny sukces i zmiażdżenie rywali. Po kilku latach od razu niemal odciął Xboxa od gier uśmiercając go na miejscu, żeby zrobić sobie miejsce tylko na X360 i po części mu się udało. Xbox miał przewagę nad PS2, oprócz grafiki, między innymi pod względem rozgrywek online i całej tej sieciowej otoczki, która świetnie się rozwinęła na tej generacji konsol. PS2 z kolei, oprócz dużej ilości exclusivów miała do zaoferowania dużo więcej tzw. gier towarzyskich vide Eye-Toye czy Singstary.

@szafiras twojego bełkotu zupełnie nie rozumiem. X360 nie jest popularny? Psują się, bo są duże i nie można ich przerabiać? Gry są drogie? O co chodzi? Z palca wszystko chyba wyssałeś.
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
@szafiras owned XDDDD

Zgodzę się w pełni z Kratosem. Sony miało już swoją markę, którą potrafiło wykorzystać. M$ dopiero wkraczał w świat konsol. Można powiedzieć, że XBox był zapowiedzią X360
Odpowiedz
Gdyby produkowali jakieś odgrzewane kotlety,a i tak w h*j gier wyszło, to czystym sumieniem byłbym posiadaczem Xbox'a.
Odpowiedz
A moją ulubiną konsolą i tak zostanie xbox 360

czarnulka jest zaraz na drogim miejscu :P
[Obrazek: KunKwat.png][Obrazek: beznazwyxm.png]
Odpowiedz
"Od 06 nie wychodza gry na Xbox1"
"o tym ze nie wychodzą to ja pisałem na 1stronie jakbyscie uważniej czytali i i w 2007"
Obaj fail, bo ostatnią grą na XBoxa było Madden NFL 09 z 2008 roku.

No i chłopaki. To był temat dotyczący najgorszej grafiki 6 generacji konsol a nie wojny konsol tejże generacji.
@xmasl
Ale napewno Sony też nie jest liderem. To się odbija w sprzedaży. 1. Nintendo, 2. M$, 3. Sony. Już PS3 w sprzedaży dobijało do X360, ale ten znowu odwalił...
Odpowiedz