Fight Night Round 3
Grałem w Fight Night Round 2 na iksie i powiem, że jest super, w trybie kariery możesz zrobić swoją postać podpisać się swoim imieniem i nazwiskiem, a co najlepsze jaka jest zapowiedź, tylko jedna wada(nie wiem czy w trójce też tak jest) Mało miejsca w wpisywaniu nazwiska, jak masz długie to ci nie wejdzie.
PS2 SCPH-90004 9c CB
Odpowiedz
@up
Potwierdzam w 3 jest to samo. Musiałem wymyślić sobie nazwisko bo moje się nie mieściło.
IMO fn:3 świetna gra. Można się poobijać z kolegami :D
Odpowiedz
(20-06-2010, 20:25)L.Messi napisał(a): A jaką taktyką gracie? Jakimi ciosami najlepiej bić? Prosiłbym o jakieś porady jak grać.

Generalnie naucz się uderzać prawą i lewą reką (wyprowadzane analogami) - wtedy możesz już robić mniejsze bądź większe komba. Dobrze też żebyś sporo ciosów zbijał blokiem, dając go w ostatniej chwili. Wtedy przeciwnikowi opada garda i masz moment na wyprowadzenie silnej kontry.
Taktyka chyba zależy od tego z kim walczysz, ja jak walcze z kumplem to głównie go biję w tułów, ponieważ słabo go broni. Cios, dwa na tułów, trzeci na szczenkę.
Ja za to mam zawsze obity pysk (musiałem przez to wyłaczyć nokaut techniczny, za "twarz" ;) bo wygrywalem walki, nie bylem w ogole na deskach w przeciwienstwie do przeciwnika, a przegrywałem).

Gdzieś tam jeszcze w menu znajdz sobie porady, uczą tam jak zadawać mocne ciosy, takie, że po jednym już są deski. Warto umieć. Co prawda ciężko takim trafić, bo jest strasznie wolny, a kontra przeciwnika moze byc bolesna, ale jak siądzie to raz ze satysfakcja, dwa rywal zamroczony albo na deskach :)
Odpowiedz
Czy wy też tak macie, że podczas konferencji prasowej nie możecie uderzyć przeciwnika? Wkurza mnie to, że on mnie leje, a ja mogę się jedynie bronić...
I jeszcze jedno: Zacząłem grać drugi raz w karierze, i nie wiem, czy lepiej trenować szybkość czy siłę. Co jest dla was ważniejsze na treningach? Czy lepiej robić zawodnika silnego, czy szybkiego?
Odpowiedz
Hmm... myślę, że i takiego i takiego :P.

Ja grałem w FN04 na Xboxa, świetna gierka. Myślę, że FN3 (mam na X360) za bardzo uproszczono za pomocą (nie pamiętam jak się nazywa) takiego ciosu, co najpierw gałka do dołu i potem w górę. Jak się trafi to jest przybliżenie i wtedy łatwo o nokaut :P. Flasha też łatwiej zrobić niż w pierwszej części :P Ogólnie gra dobra, ale troche wg. mnie zbyt uproszczona.

PS. Naprawdę mnie wnerwiają przeciwnicy, co ciągle uciekają :P
[Obrazek: ekrms3.gif]
Odpowiedz
Żebyś wiedział, że mnie też :D.

Ja zawsze idę do narożnika, opieram się o niego i walę zamraczającymi ciosami. To według mnie najlepsza taktyka na wolniejszych przeciwników. Gorzej jak przyjdzie mi walczyć z szybszymi zawodnikami ode mnie. Sprawdza się też walenie cały czas sierpami w oko przeciwnika, w końcu sędzia przerwie walkę, bo przeciwnik nie będzie już w stanie walczyć.

PS. Zdarzyło się wam, żeby przeciwnikowi zapuchło tak oko, jak Gołocie na tym zdjęciu: http://www.hehe.com.pl/IMG/smiesznezdjec...golota.JPG
Odpowiedz
Witam, mam pytanko, żeby nie zakładać nowego tematu. Które Fight Night jest lepsze? FN2004 czy FNR3?

Pozdro.
[Obrazek: vr52ma.png]
[Obrazek: 15d8h3a.jpg]
Odpowiedz
Z pewnością FNR3. Grafika i cała reszta przemawia za trójką. Może w 3 części masz troszkę mniej bokserów, ale za to o jak dobrze odwzorowanym wyglądzie. Bez wachania bierz FNR3
Odpowiedz
Mając do dyspozycji 2 gameplaye zdecydowanie wybrałbym FN2004. Mam wrażenie że w FNR3 w ogóle nie widać gdy ciosy "siadają" na twarzy, lub na jakiejkolwiek części ciała, natomiast sytuacja całkiem inaczej wygląda w 2004.

Oto gameplaye:

FN2004: http://www.youtube.com/watch?v=jQZXbtfqrAo
FNR3: http://www.youtube.com/watch?v=NgA_hnewu...re=related

Dzięki Messi, za wypowiedź.
[Obrazek: vr52ma.png]
[Obrazek: 15d8h3a.jpg]
Odpowiedz
Według mnie w FNR3 ciosy też ładnie "lądują" na twarzy przeciwnika. W FNR3, po paru mocnych uderzeniach występują tzw. lima pod oczami lub rozcięcia, w FN:2004 tego nie zauważyłem. W FN 2004 widziałem tylko na gameplayach, ale jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobił. W FNR3 ciągle gram, w ogóle mi się nie nudzi. Pięknie odwzorowane postacie i hale, świetny tryb kariery itd., to wszystko znajdziesz w Fnr3.
W trzeciej części gra jest także bardziej taktyczna, trzeba dużo myśleć. W poprzednich częściach była to bardziej "bezmyślna nawalanka".

Powiem ci tyle: W pierwszej kolejności bierz Fight Night Round 3, na pewno się nie zawiedziesz.
Odpowiedz