Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Dokładnie jak w nazwie mam kilka przemyśleń i postanowiłem się nimi z wami podzielić xD
Po pierwsze tutoriale . Przydałoby się sklecić poradnik odnośnie tych zagadnień :
1. PS2 a internet
2.Kopiowanie savów z MC na MASS i odwrotnie
3.Przegrywanie oryginalnych gier
Te tematy są regularnie poruszane na forum i cały czas jest i będzie popyt na nie . Na pewno jest jeszcze więcej tego typu pożądanych tutoriali , ale wypadły mi z głowy . Mam w związku z tym pytanie : czy kopiujemy te opisy z innych stron ( co uważam ,że jest trochę nie w porządku ) czy sami piszemy ? Ja mogę się podjąć napisania dajmy na to 1 z tutoriali .
Poza tym przydałoby się jakieś sprecyzowanie czym różni się dział tematy ogólne od działu sprzęt , bo większość forumowiczów chyba nie wie . Robi się bałagan i ogólny chaos .
I jeszcze regulaminy . Nie sądzę ,żeby choć połowa osób z forum przeczytała 1 regulamin ,a co dopiero 2 . Można by je jakoś połączyć ?
Aha i apropopo postów . Nie wiem jak was , ale mnie strasznie irytują posty składające się tylko i wyłącznie z nazw gier ,żadnych przemyśleń , a jeżeli już to co najwyzej "gra jest fajna" , "super gra" ... Ja rozumiem ,że gro użytkowników to osoby w wieku dość młodym , no ale już dzieci w podstawówce uczą się argumentować swoje wybory , choćby nawet jednym zdaniem , od czegoś trzeba zacząć , a tyle to chyba każdy potrafi .
Co z tematami , które lądują w śmietniku ? Zostają one kiedykolwiek jakoś automatycznie usuwane z bazy czy trzeba to robić recznie raz na jakiś czas ?
To na razie tyle z mojej strony . Byłbym rad gdybyście to przeczytali i nanieśli jakieś uwagi ewentualnie dodali swoje przemyślenia :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 821
Liczba wątków: 55
Z tymi tutorialami to dobry pomysł ja już jeden napisałem aczkolwiek i tak będę musiał go poprawić i dodać parę rzeczy do niego. 2ga sprawa tutoriale lepiej sami napiszmy zawsze będzie to jakiś nasz wkład ;).
3ecia sprawa ja takowe posty usuwam jeżeli nic nie wnoszą do tematu a owego usera upominam. 4ta sprawa regulamin na darmo nie został napisany wymagajmy jego przestrzegania to użytkownicy nauczą się go nie łamać. Hmm a co do działów sprzęt i tematy ogólne, w dziale sprzęt poruszane powinny być kwestie sprzętu informacje o nim itp a w dziale tematu ogólne jakieś nowinki, artykuły itp związane z ps2.
Liczba postów: 317
Liczba wątków: 64
Dobry pomysł jutro walne nockę i postaram się coś skleić od siebie ;]
Nie zastąpisz matki gdyż masz tylko jedną!
Kochaj, bron ją, szanuj oto sprawy sedno...
Do You know who I am?
DIED
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 53
Napisanie tutoriali i ich przyklejenie w odpowiednich działach to jak najbardziej dobry pomysł.
Dział ogólny to wszelkiego rodzaju dyskusje o ps2, nowinki, atkualności których nie można umieścić w innych działach na forum.
Regulamin można połączyć. Głupie posty należy usuwać. Jeśli ktoś zaczyna na forum to napisać mu info, żeby bardziej się postarał w kolejnych wypowiedziach. W przeciwnym wypadku jego posty będą usuwane. Bo "fajna gra" to każdy może powiedzieć.
Liczba postów: 317
Liczba wątków: 64
Aha moim zdaniem tematy w koszu powinny tam zostać.
Nie zastąpisz matki gdyż masz tylko jedną!
Kochaj, bron ją, szanuj oto sprawy sedno...
Do You know who I am?
DIED
Liczba postów: 1563
Liczba wątków: 38
Bardzo dobry pomysł z tymi artykułami, popieram. Kratos, nigdy nic do Ciebie nie miałem, naprawdę. I nadal nie mam, ale tak się składa, że jestem redaktorem jednego z dużych zinów i kopiowanie z innych stron to sobie w du** wsadź! To złodziejstwo, kradnięcie czyichś tekstów. A może ktoś tak nie potrafi dobrze pisać? Męczy się i męczy, a Ty paroma kliknięciami zabierzesz mu tekst? Ej, no nie! To naprawdę nie w porządku. Dlatego myślę, że powinniśmy pisać artykuły sami i być forum w porządku!!!
PS
Przepraszam Cię bardzo, ale mnie poniosło. :(
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ
Ray nie gorączkuj się . Rozumiem Twoją frustrację , ale ja jeszcze nigdy niczego nie skopiowałem więc trochę przesadzasz ,że nie wspomnę już o ostrych słowach , które użyłeś , ale puszczę to mimo uszu .
Ok ja w najbliższym czasie napiszę tutoriala odnośnie grania online , więc 1 będzie z głowy .
Co do tych postów głupich to gdzieniegdzie to się tak rozprzestrzeniło ,że praktycznie nie da ardy tego powstrzymać inaczej jak zamknąć temat . Mam na myśli m.in. ten temat http://www.ps2forum.pl/jakie-sa-najlepsz...t-133.html . Pomysł na niego bardzo dobry , ale wykonanie już nie . Tak samo temat o GTA , który ReV słusznie zamknął .
Przypomniał mi się jeszcze jeden pomysł . Chodzi o dział Tematy ogólne . Mogę co jakiś czas powrzucać tam kilka tematów z newsami . Nie jest tego dużo , więc mogę się tym sam zająć , a uważam ,że przydałyby się takie tematy , bo póki co większe dyskusje wywiązują się tylko w Hyde Parku .
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 1563
Liczba wątków: 38
Przepraszam raz jeszcze, ale prosiłbym Cię tylko, żebyś nie dawał takich pomysłów. Przepraszam i przepraszam, ale 0 pomysłów takich ok? :)
Pozdro dla Kratosa.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier
TOP USER 2009
Pomogłem?
KLIKNIJ
Liczba postów: 311
Liczba wątków: 53
Kopiowanie nie ma większego sensu. Lepiej stworzyć coś swojego - robić to dłużej ale samemu niż 2 kliknięciami załatwić sprawę ;).
Głupie posty wywalać i tyle - a jak cały zrobił się śmietnikiem to można go wywalić i założyć nowy przy czym zaznaczyć żeby ludzie się bardziej postarali i od początku monitorować żeby nie było śmieci.
Co do tematów ogólnych i newsów to jak najbardziej trzeba tam wrzucać jakieś nowinki i newsy żeby były dłuższe dyskusje ;). Do dzieła.
Dobra dobra jeszcze jedno . Jakieś nowe rangi może rzeczywiście by się przydały : VIP czy Ellite nie wiem jaka tam nazwa , ale przyznawane by były tym , którzy coś tu znaczą . Ten Sobek nalega i wydaje mi się ,że ma rację , przynajmniej połowiczną .
|