Final Fantasy XIII mogło wyjść na PS2...
Jesteście jeszcze niewystarczająco przygnębieni brakiem informacji o kolejnych premierach na PS2? Mam dla was kolejne bad news. Dawno dawno temu, kiedy PS2 jeszcze radziło sobie na rynku i zajmowało dosyć wysoką pozycję, jeżeli chodzi o sprzedaż konsol, Square Enix przygotowywało jeden z najpoważniejszych tytułów tej generacji na PS2. To nie żart - 13 odsłona Final Fantasy przygotowywana była z myślą o poczciwej konsolce Sony. Ponoć już nawet na niej chodziła, ale była to bardzo wczesna wersja gry. Dla niedowiarków załączam screeny z tejże nigdy niewydanej gry.

Powodu, dla którego porzucono prace nad tą wersją chyba nie muszę zdradzać - nowy sprzęt, nowe konsole i automatycznie przerzucono się najpierw na PS3, a potem i także X360.

Słowa samego producenta gry, który dopiero niedawno zdecydował się wyjawić tę, teraz już niezbyt miłą informację, szczególnie dla PS2-ójkowiczów.

Cytat:Final Fantasy XIII było grą przeznaczoną dla PS2, ale musieliśmy zmienić platformę w związku z nadejściem nowego systemu. Kosztowało nas to 1,5 roku pracy.

Aha i apelowałbym o nieekscytowanie się tym newsem w kontekście "wyjdzie - nie wyjdzie". Otóż ta gra nigdy NIE wyjdzie na PS2 i zupełnie porzucono nad nią pracę, jeżeli chodzi o tę konsolę. 17 grudnia gra została wydana na PS3 i X360 w Japonii, a 9 marca szykuje się jej premiera w Europie.

Załączone pliki Miniatury

You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
już o tym wspominałem.
ps2 slim SCPH75004 ,1dualschock,8mb sony z FMCB,64mb,kabel component, kamera-eye toy .
Odpowiedz
Rzeczywiście - mój błąd. Ale ty poszedłeś na łatwiznę i wkleiłeś tylko linka do newsa. Ja się trochę dłużej rozpisałem, więc wygrałem :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
tam mniej więcej pisze to co żeś napisał ale dobrze ze ktoś interesuje się tematem i ja to popieram mnie interesują takie nowinki ze świata ps2 a jakoś mało osób na tym forum pisze o jakiś newsach związanych z ps2.
ps2 slim SCPH75004 ,1dualschock,8mb sony z FMCB,64mb,kabel component, kamera-eye toy .
Odpowiedz
Jezuniu! Dobrze, że tak się nie stało. Przecież ta gra wygląda gorzej od FFXII w tej fazie. Wkurza mnie tylko, że gra pojawiła się na X360. Bo to popsuło całą grę przez to że xbox ma ubogie możliwości i musieli się do nich dostosować. :(
Ostatnio
+PS2 scph 50003 SS
+Network Adaptor
+2x40gb Seagate
+2xDual Shock 2
+Memory card
Ale już sprzedana

Odpowiedz
(12-02-2010, 14:35)xmaslakx napisał(a): Wkurza mnie tylko, że gra pojawiła się na X360. Bo to popsuło całą grę przez to że xbox ma ubogie możliwości i musieli się do nich dostosować. :(
ciekawe na ilu płytach będzie

Co do samej gry, to byłaby zupełnie nie podobna do poprzednich finali. Grafika jest jak z metal gear ac!d2, a i sama nazwa jest źle trafiona (to już bardziej pasowałoby X-3 :P)
[Obrazek: Neku-tan.png]
Odpowiedz
nekal- Nowy Final na x360 będzie na 3 płytach DVD.

xmaslakx - Z tymi ubogimi możliwościami,to chyba trochę przesadzasz i najwidoczniej jesteś wielbicielem konsol firmy Sony:). Gra będzie tak samo dobra mimo,że wychodzi na X360. Na PS3 będziesz miał lepszej jakości filmiki i dźwięk,a na x360 będą one skompresowane z tego co wiadomo.W grach wydawanych na obie platformy jakoś różnicy nie widać lub jest ona nieznaczna na korzyść jednej z konsol.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: