Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Widzę ,że potrzebujesz mieć wszystko czarno na białym.
PS2 slim - model SCPH 75004 , koledze wyżej się pomylił
Memory card najlepiej 8 mb Sony - niezawodna i co ważniejsze oryginał , każdy inny rozmiar to podróba
Dual Shock II - nic go nie przebije
Swap Magic 3.6 - tańszy , a wcale nie gorszy
No i obie gry z serii God of war
Więcej do szczęścia Ci nie potrzeba
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 455
Liczba wątków: 24
Nie kolega się nie pomylił ;) 77004 jest chyba teraz najnowszą wersją PS2... coś słyszałem o 79xxx ale nie jestem pewny czy takie są w sprzedaży
Cytat:Memory card najlepiej 8 mb Sony - niezawodna i co ważniejsze oryginał , każdy inny rozmiar to podróba
Wybacz ale są też podróby 8 Megowej Karty :D
Nie polecam kupować tanich podrób!! ponieważ takie karty podają złą wagę savów, po paru miesiącach (żeby tylko) na takiej karcie nie da się savowac, loadowac, usówac, oraz savy same znikają/kasują się same.
P.S God Of War Zamula :) Polecam RE4 :D
Liczba postów: 4402
Liczba wątków: 1670
Again ... Najnowsza wersja rzeczywiście to konsola oznaczona numerem SCPH-7900x i jest to odchudzona wersja slim , waży jeszcze mniej niż slim normalny ( w tym SCPH 75004 ) i właśnie ta jest obecnie na topie w sklepach . Z drugiej strony ,żeby dowiedzieć się ,która wersja jest najbardziej popularna trzeba by zrobić ankietę na forum , ale domyślam się ,że większość nie wie jaki ma model :(
Co do podrób to wyraźnie napisałem 8 mb SONY - oryginał , czyli nie podróba :D I wiem ,że są podróby 8 mb , ale ludzie najczęściej lecą na karty , które mają więcej pojemności niż te marne 8 mb i później się rozczarowują , bo właśnie savy znikają i takie tam . Zresztą ta kwestia była już poruszana na forum wielokrotnie .
Dobrze ,że można się z kimś w końcu pokłócić na poziomie , tylko szkoda ,że uznanie to uznane za sprzeczkę a posty skasowane .A szkoda , bo mogłyby służyć w celach edukacyjnych , pozdrawiam moderatorów :D
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 22
najlepiej kup model SCPH 77004 , pad dualshock 2 sony, karte sony8mb, i nie baw sie swap magicem....zchipuj konsole,to jest o wiele wygodniejsze
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
a mozecie mi wytlumaczyc na czym polega dokladnie Swap Magic 3.6 a zchipowanie??plusy i minusy tego i tego i znowu nie chce uslyszec ze ja to mam wiec jest najlepsze
Liczba postów: 455
Liczba wątków: 24
22-07-2008, 12:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2008, 12:28 przez Cukier.)
Swap Magic 3.6
+ nie tracisz gwarancji
+ nie kombinujesz nic z lutowaniem itp (jak montujesz chipa sam)
+ Swap odpala programy z MemCard (nie wiem jak sytuacja wygląda z chipem)
+ swapy są 2 (3.6 i 3.8 nie licząc starszych wersji) a chipów jest MULTUM!! Trudności z wybraniem etc ;)
+ możliwość grania w gry ONLINE na kopiach zapasowych
- trudności przy wkładaniu zatyczek/blokadek (na szczęście wkłada się je tylko raz)
- Ciągłe zmienianie płyt
- Gdy płyta jest dużo zrysowana i konsola jej nie czyta to trzeba zakupić nowego swapa ...
CHIPy
+ 0 Przekładania płyt - wkładasz płytę i grasz
+ Chipy są tańsze od swapów (czego nie można powiedzieć przy zakupie i zamontowaniu w serwisie/sklepie konsolowym)
- Brak możliwości gry Online na kopiach zapasowych
- Utrata gwarancji
- Uszkodzenia konsol przy złym zlutowaniu chipa
Dla tego wybrałem swap magica ;) wersje 3.6
i chyba to by było tyle. Jak ktoś ma jakieś uwagi niech dopisze coś czego ja nie napisałem ;P
22-07-2008, 12:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2008, 12:31 przez Rapido.)
ja tam wole chipa...na chipie tez da sie grac w necie.Na chipie tracisz gwarancje sony...ja kupilem konsole z chipem i mam gwarancje tego serwisu z ktorego kupilem na allegro.
a z tym przekladaniem plyt to o co dokladnie biega na czym polega Swap Magic??
a na chipie jest cos wiecej kobinowania zeby pewnie grac w sieci??
o to biega z zeby zagrac na swap magic musisz:
1.Wlozyc swap magic do konsoli
2.Wyjac swap magic z konsoli
3.Wlozyc odpowiednia gre
4.Grac
swap magic moze sie porysowac i trzeba nowego kupic...lepszy chip