Ankieta: Czy kupujesz oryginalne gry?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak, napisz dlaczego
61.48%
83 61.48%
Nie
38.52%
52 38.52%
Razem 135 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Kto tu nie jest piratem ?
Romper Stomper mam orginalny i ogladalem go z 10 razy na ps2
Orginalne gry mialem moze z 3
GT4 ,Eter THE MATRIX ,gta lcs
GT4 sie popsuła 2 pozostale dalem zioma co nie maj przerobionego ps2
po co mi ....
PS2 /Network adapter i HDD wszystko odpali ...
hehe:PPPPP
Odpowiedz
Nie Chcę być piratem : )

Kupuję gry zazwyczaj używane na allegro np. GTA SA kupiłem za 25 zł z przesyłką

Na Msc. mam około 35 zł. Nie liczę wydatków w sql xD
Odpowiedz
Ja właśnie oficjalnie zostałem piratem:D Przysłali mi przerobioną kartę i właśnie zasysam 2 gry na Playa:)
Odpowiedz
(12-10-2009, 16:56)Mr.Inferno napisał(a): Ja właśnie oficjalnie zostałem piratem:D Przysłali mi przerobioną kartę i właśnie zasysam 2 gry na Playa:)

Rzeczywiście jest się czym chwalić...
[Obrazek: ipmwpf.jpg]
Odpowiedz
Dużo osób myśli, że przez to jest się "kimś".
[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
A mi właśnie przysłali nową grę, zaraz idę ją przechodzic. :D
ostatni login - 10 kwiecień 2010r. 10:50[/i]
Odpowiedz
Dlaczego nie jestem piratem?

Mam za dużo pieniędzy ? Na pewno nie. Nie czuje się też "kimś" przez to, że kupuje oryginały. Więc dlaczego?

W pewnym momencie życia zrozumiałem, że przejście oryginała daje mi o wiele więcej radości. Możecie się śmiać, ale wchodzę na allegro, kupuję MGS3 za 20zł czy też RE4 za 25 w stanie idealnym (wystarczy poświecić 15min dziennie, by znaleźć w końcu jakąś okazje). Czekam z niecierpliwością na paczkę, dostaję ją, odpalam konsole i gram... W końcu ją "przejdę" odkładam ładnie do mej kolekcji, by za pewien okres znów do niej wrócić.

Co byłoby gdybym miał piraty?

Sytuacja wyglądałaby identycznie jak na PC. Ściągam grę z netu, pogram 2 godziny, stwierdzam, że mi się nie chce, gra leży przez 3 tygodnie po czym o niej zapominam.

Jeśli wydaje na coś własne pieniądze to mi na tym zależy. Zależy mi, żeby skończyć tą grę , mieć z tego jak największą radość i za jakiś czas znowu wrócić do tego tytułu.

Najczęściej spotykany argument - "Nie mam tyle pieniędzy, żeby kupować oryginały". Totalna bzdura. Nie uzbierasz w miesiącu 30zł na 2 oryginalne, używane gry? Przecież tyle wydaje się w piątek w jakiejś knajpie...
Odpowiedz
Ja zacząłem kupować oryginalne gry, jeszcze niedawno mówiłem że to strata pieniędzy, ale skusiłem się na Gran turismo 4 (bo pirata miałem rip'a), i tak się zaczęło, zauważyłem że ta gra daje mi większa frajdę niż te wszystkie piraty które mam w klaserze podpisane markerem, potem zacząłem kupować gry które wg mnie zasługują na to by je mieć oryginalne (np seria MGS), a teraz już kupuje gry bo lubię, nie szkoda mi na nie pieniędzy, moje piraty jeszcze mam, ale dawno po nie nie sięgnąłem, ktoś mądry kiedyś na tym forum powiedział "lepiej mieć kilka oryginałów i w nie grać, niż naściągać mnóstwo piratów i w nic nie grać" święta prawda.
Odpowiedz
A ja nie pirace bo:
-nie mam przerobionej konsoli
-lubię mieć oryginały bo fajnie prezentują się na półce, a nie jakieś nie wiadomo co podpisane markerem
-gry i tak są tanie więc nie widzę sensu piracenia
-dbam o laser
Odpowiedz
Ja powiem tak kupuje oryginalne gry na ps2 gdyz chce uzbierac wlasna kolekcje gier (tak jak to maja inni ;) ) mam juz ok 22gier narazie.Ale tez mam piraty powodem czesto jest to ze wole sciagnac i sprawdzic gre jak nie jestem pewien co to i kupywac ,,shit'' ;) ale malo co sciagam jakas gre wiec nie myslcie ze jestem piratem czy cos tam.A o konsole to sie za bardzo nie obawiam by sie miala uszkodzic ;)
A po za tym mam wieksza satysfakcje miec oryginalne gry (w pudelku i z nadrukiem) niz same plytki.
Ps2 Slim SCPH-77004(Silver)
Ps3 Slim,Fat
PSP
Odpowiedz