Piwo
Muszę zrewidować swoje wrażenia co do EB. Sam bym nie kupił, ale zostałem poczęstowany i powiem - faktycznie EB wróciło! Robione ze starej receptury, w niczym nie przypomina tych sików które były wysyłane na zachód :)
Dla ciekawych polecam też piwo Mazurskie Chmielowe. Mi bardzo podeszło, ciekawy mocny smak.
Odpowiedz
(05-05-2015, 07:43)JaDCorbeN napisał(a): Muszę zrewidować swoje wrażenia co do EB. Sam bym nie kupił, ale zostałem poczęstowany i powiem - faktycznie EB wróciło! Robione ze starej receptury, w niczym nie przypomina tych sików które były wysyłane na zachód :)
Nie przypominasz sobie, czy to było EB w puszcze z napisem do góry Specjalna Edycja?
Ja kilka dni temu kupiłem przypadkowo, to EB w sklepie Biedronka, ale nie wiem, czy w innych sklepach i marketach też mają to samo piwo.

Ostatnio widziałem na Facebooku wiadomość, że zespół Big Cyc, teraz sprzedaje "swoje" piwo, gdy trafię na nie w sklepie, to kupię butelkę tak z ciekawości.
Piwo butelkowe Big Cyc
PlayStation 2 Slim SCPH-77004, MC 8MB FMCB 1.8b, 1xDS2
Odpowiedz
Cage napisał(a):Nie przypominasz sobie, czy to było EB w puszcze z napisem do góry Specjalna Edycja?
Było w normalnej butelce kupione w Leclerc :) Te biedronkowe może być z deka oszukane, browar nie dogadał się z biedrą i miało w ogóle nie być. Biedra jak to biedra chciała bardzo tanio kupić. Wiem że część wróciła do browaru.
Odpowiedz
[Obrazek: trunek_8898_org.jpg]

Dzisiaj spróbowałem i jest bardzo dobre. Lekkie, delikatne i trochę słodkie.

EB muszę spróbować. Jak było w sklepach to byłem jeszcze za młody żeby skosztować.

No i wyszedł jeszcze nowy limitowany Bosman niefiltrowany. Niestety jeszcze go nie widziałem na półkach.

[Obrazek: 1430742321.jpg]
[Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif][Obrazek: arhplus.png][Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif]
Odpowiedz
Dużo piwa nie pijaliśmy w te wakacje, raczej mocniejsze trunki, ale na ciężkie poranki zawsze wjeżdżał najlepszy towar. Kochany na całym półwyspie, zwany Czarną Szmatą lub też Czarną Perłą Pomorza - SPECJAL. Dla mnie najlepsze z najlepszych.

[Obrazek: specjal28.jpg]
Odpowiedz
Nie omieszkam skosztować, gdzie to można dostać?
W żabkach pojawiło się bardzo dobre niemieckie piwo bodajże za 5zł za 2 buteleczki w wielosztukach.

Jeszcze a pro po piwa, ładną mam lampę :P ?
[Obrazek: 11202816_1211927472157391_60308826490203...e=56A02B6F]
[Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif][Obrazek: arhplus.png][Obrazek: playstation_blood_by_fuckinsick-d4cdnkd.gif]
Odpowiedz
Hehehe. Widzisz ''Czarna Perła Pomorza''? :P To piwo jest u nas wszędzie. Specjala produkują w Elblągu, grupa Żywiec, jest dostępne od ZAWSZE (20 lat temu każdy je pił w mojej miejscowości) aż po dziś dzień, ma je w swojej ofercie KAŻDY sklep. Dlatego jak ktoś pisze, gdzie je można dostać, to nie chce mi się wierzyć :P Cena 2.15zł.

Lampę widziałem taką samą z EB. Za darmo były od dostawców.
Odpowiedz
O zwykłej perle słyszałem, ale nie o czarnej. No poszukam.
To tak jak ja bym ci pisał o czarnym albo zielonym Bosmanie :P .
Odpowiedz
Simion, jestem teraz w Kozienicach i ku zdziwieniu widziałem Czarną Szmatę w Carrefour.
Odpowiedz
Specjal, wspomnienie tych wakacji. Czarna Wariatka ukochana przez wielu mieszkańców mojej miejscowości jak i znajomych. A tak poważnie z popularnych browarów ostatnio nic oprócz Perełki nie tykam. Za dużo Czarnej Szmaty w wakacje się przelało.
[Obrazek: YU6rXCy.png]

Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch

Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6 
For
za Horizon 5
Cyberpunk 2077
Odpowiedz

Skocz do: