Ogólny temat dla zielonych/początkujących w temacie PS3
Pytam na forum, bo nie wierze wikipedii i innym polskim portalom.

http://allegro.pl/ps3-320gb-gra-gwarancj...ml#thumb/2

http://allegro.pl/dla-gracza-playstation...ml#thumb/5

Co sądzicie o tych aukcjach?
Odpowiedz
Pierwsza aukcja zakończona, druga natomiast jest w porządku, konsola z dyskiem 320GB, cena też chyba w miarę, stan idealny, więc ja na pewno nad tą ofertą zastanowiłbym się poważnie. Jednakże, Ty wiesz jaki masz budżet i na co możesz sobie pozwolić, skoro wklejasz ten link, to mam rozumieć, że jesteś wstanie przeznaczyć tyle na konsolę, w takim razie czemu nie, też możesz poszukać z mniejszym dyskiem, 120gb to jeszcze taniej Ci wyjdzie.
Odpowiedz
Zobaczę jeszcze po świętach. Może będą nietrafione prezenty. Nie spieszy mi się. Nie potrzebuję dużego dysku. Chciałbym ograć tylko kilka tytułów.
Pytanie jeszcze mam. Czytałem o GTA V i coś pisali o wersji cyfrowej i jeszcze jakiejś. Czym to się różni?
Odpowiedz
Cyfrową wersję ściągasz bezpośrednio na konsolę po wpłacie poprzez PS Store, a tradycyjną, to oczywiste - kupujesz, instalujesz i grasz, masz płytę, tam natomiast gierka idzie na dysk. Nie wiem, czy o to chodzi Ci dokładnie.
Odpowiedz
Własnie o to. Dlaczego więc cyfrowa zajmuję więcej miejsca?
Dysk 120 zawsze można wymienić na większy, prawda?
Odpowiedz
No bo wszystkie dane muszą być wrzucone na dysk, nie posiadasz wtedy płyty BluRay, z której ładują się dane...
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
Tak, z wymianą dysku problemu nie ma, zawsze możesz to zrobić w prosty sposób. Tego, że cyfrowa zajmuje więcej miejsca, to nie wiedziałem, więc Ci nie odpowiem, ale zrobił to Makaveli.
Odpowiedz
Nie rozumiem tego PS3. W PS2 było normalnie. Wkładasz płytę i grasz. To jeżeli taką grę zainstaluję na dysku, to już płyty nie muszę już mieć?
Odpowiedz
Jak pobierzesz całą grę przez PS Store, to nie. Jak kupisz płytę, to logiczne, że odpalasz grę z płyty.
Odpowiedz
A jak nie będę chciał pobierać, tylko grać z płyty to wystarczy 12gb?
Odpowiedz