Którą grę wybrać /jaką grę polecacie na PS3?
Ale znowu Just Cause 2 na dluzsza mete strasznie nuzy, co do Saints Row to trzeba wkleic sie w ten styl gry xD
[Obrazek: spaidi1987.png]
Odpowiedz
(28-08-2014, 10:22)Makaveli napisał(a): Osobiście wolałbym Just Cause 2 bo poziom humoru i groteski zawarty w serii Saints Row jest nie do przyjęcia.

(28-08-2014, 10:41)majkelxx napisał(a): pograłem troche w Saints Row na PC i właśnie humor jest tam miejscami absurdalny (wyrzutnia rakiet która strzela ośmiornicami)

A ja właśnie po to gram w gry wideo, żeby czasami oglądać tego typu absurd. Nie jestem do kiczu nastawiony negatywnie. Wręcz przeciwnie. Podobało mi się chociażby to, co Dante wyczyniał w filmikach w Devil May Cry 3. Podobały mi się kreacje odjechanych bossów w serii Metal Gear Solid. Przykłady można by mnożyć w nieskończoność. Po to są gry, aby elementami irracjonalności oderwać nas od (szarości) życia.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
Saints Row też nuży na dłuższą metę, lepiej kup Just Cause 2.
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz
@Kraszu

Każdy czego innego wymaga od gier, dlatego myślę, że mamy tak szerokie grono różnych gatunków. Gdyby wszyscy szukali w grach relaksu i odprężenia się, to mielibyśmy same tytuły na modłę gierek z Nintendo.

Niektórzy (w tym ja) często od gier wymagają świetnej fabuły, niekoniecznie pozytywnej. Dobry psychologiczny thriller czy jakiś dramat jest bardzo pożądany. Dlatego też humor w Saints Row mnie od tej serii odepchnął. Panowie z Rockstar dokładnie wiedzą, w jakich dawkach należy go dozować żeby było zabawnie, ale nie do przesady.
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
@Kraszu

ja nie mówię, że taki absurdalny humor to błąd - wręcz przeciwnie. Czasem właśnie warto oderwać się od rzeczywistości i po obejrzeniu paru gameplay'ów coraz to bardziej jestem przekonany do tego tytułu ;)

EDIT
hmm teraz trochę z innej beczki - Demon's Souls czy Dragon's Dogma? grał ktoś z Was w te tytuly (szczególnie w Dragon's Dogma) i może coś o nich powiedzieć?
na PC grałem w Dark Souls - wiadomo, gra okrutnie trudna ale dająca sporo satysfakcji ;)
Odpowiedz
z powodu edycji nikt pewnie nie zauważył mojego postu no ale.. wybór padł na Dragon's Dogma ;) czekam aż dotrze. Gameplay'e obejrzane na YT przekonały mnie do zakupu. Efektowność gry jest naprawdę dobra jak ogląda się to na filmikach - zobaczymy jak jest w rzeczywistości :)
Odpowiedz
Potrzebna mi grywalna pozycja na PS 3, nie ważne jaki gatunek, byleby po jej przejściu było co robić.

/refresz

Opłaca się za 40 zł kupić inFamous stan idealny?
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz
W ramach halloween'owej wyprzedaży można zakupić Resident Evil: Chronicles HD Collection, grał ktoś może w którąś z gier wchodzących w skład tego pakietu? Tak się zastanawiam, czy nie zakupić, ale nie mogłem znaleźć na forum jakichkolwiek informacji odnośnie gier z tego pakietu... Podpowiecie? ;) We wtorek zakupy, więc chwilę jeszcze mam na zastanowienie...
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Hej tak jak w temacie szukam gier z takich właśnie klimatów Grałem tylko w ninja gaiden, a na ps2 w tenchu i omnimusha W horrory wogóle nie grałem wcześniej, a w thriller tylko jeden Nie interesują mnie też gry typu Afro Samurai Bardzo podobał mi się Alan Wake ale to jeszcze na x360 Ma ktoś jakieś pomysły?sprawdze wszystko;)
Odpowiedz
Może powinieneś się gatunkowo rozejrzeć, a nie skupiać się na grach gdzie występują postacie typu ninja? Ninja Gaiden i Onimusha to slasher'y. Gry przepełnione akcją i walką na każdym kroku. Idąc tym tropem obowiązkowo powinieneś spróbować serii God of War, Devil May Cry, Darksiders, Castlevania : Lords of Shadow, Dante's Inferno.

Tenchu z kolei to gra typu stealth, skradanka. Na tym polu prym wiodą produkcje typu Metal Gear Solid 4, Thief.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: