Liczba postów: 1000
Liczba wątków: 75
Najlepiej byłoby znaleźć wersję NTSC bez żadnych modyfikacji. Po pracy posprawdzam Wasze namiary.
Wszystkie poprzednie testowałem na emulatorze ;) . Ale bug wyskakuje po dłuższej chwili, a niestety DexDrive nie mogę użyć bo jest w kompie bez ramu. Jak ja tęsknię za swoim potworkiem ;( .
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
Jaka patologia z tą grą. Od dłuższego czasu czaję się na drugą część, tylko pytanie, czy też wykręca takie numery?
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 14
Yohokaru napisał(a):Jaka patologia z tą grą.
Mam nadzieję że to żart - mieć pretensje że pirat nie chodzi na 100% :)
Liczba postów: 1063
Liczba wątków: 117
RafalKa napisał(a):Mam nadzieję że to żart - mieć pretensje że pirat nie chodzi na 100%
Oczywiście, że żart, bardzo dobrze, że Insomniac zabezpieczył swoje gry, ponieważ taka ingerencja w kod była rzadko spotykana, autorzy często zostawiali jedynie zabezpieczenie oferowane przez Sony, które polegało na wykrywaniu subkanałów niemożliwych do odczytania przez nagrywarki CD. Gra z serii Spyro zasługiwała na dobre wyniki sprzedażowe, dlatego jest to jak najbardziej zrozumiałe i z punktu widzenia retrogamera, zjawisko powodujące sentymentalny uśmiech na twarzy.
Posiadane konsole:
PlayStation 5 FAT
PlayStation 3 Slim
Nintendo Switch
Aktualnie ogrywane:
Street Fighter 6
Forza Horizon 5
Cyberpunk 2077
Yohokaru ale czemu PlayStation 1 oraz 2 było i jest tak popularne w naszym kraju? Właśnie dlatego, że można było na nich odpalić "kopie zapasowe". Jesteśmy ogólnie biednym społeczeństwem i nie stać nas na wydawanie kilkudziesięciu, a nawet kilkuset złotych na jedną grę. Z tego samego powodu Steam dzisiaj jest tak popularny - nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy żeby sobie pograć.
Nie twierdzę że Spyro 3 nie zasługuje na to by wydać parę złotych na niego, ale dzisiaj ciężko go dostać a jak się pojawia to ma astronomiczną cenę. Dlatego te nerwy i poszukiwanie działającej kopii.
PS: Zaraz się wezmę za sprawdzanie tego co Podaliście. Ale czuję ze to będzie jedyny tytuł w który pogram na emulatorze :/ .
Liczba postów: 1693
Liczba wątków: 89
No normalnie cuda wypisujecie. :D Ja z marszu ograłem całą trylogię praktycznie bezproblemowo. Miałem co prawda zwiechę w przypadku Spyro 2, ale szybko zaopatrzyłem się w kopię o podtytule "Ripto's Rage" i ta śmigała jak złoto. Generalnie zauważyłem, że większość kopii, które wówczas ogarniałem, to były wersje NTSC. I takich z reguły wypatrywałem na torrentach/warezach.
Pobrałem 2 patche. Na jednym gra wcale mi się nie włączyła, na drugim obraz stanął dwa razy pod rząd przy wyświetlaniu logo producentów.
Edit: czwarta płyta, dwa obrazy, 4 patche. Nawet nie odpaliłem gry.
Jazdy będą z tą grą :/ . Dam cynk znajomemu z Londynu żeby poszukał tej gry w jakiejś rozsądnej cenie. Jak się uda dorwać zrobię obraz starym clonem. To jedyny program który omijał wszystkie zabezpieczenia (a tak naprawdę je kopiował bez wykrycia ingerencji).