Kolekcjonujesz czy sprzedajesz?
Odsprzedawanie opłaca się jedynie przy kupowaniu gier zaraz po premierze, przechodzenie i sprzedawanie za 70% ceny. Wtedy w bilansie ograłeś nowy tytuł płacąc tylko 30% ceny.

Ja tak nie robię, bo lubię kolekcjonować takie rzeczy. Jedyne, co bym sprzedał, to dwie gry w platynie, które niestety szpecą mi wygląd półki przez niesłychanie nieprzemyślany design...
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
Mam na ten temat podobne podejście do Kratosa. Jak tak pomyślę nad tym, co posiadam, to wychodzi mi, że mam na stanie praktycznie wszystko to, co przeszedłem na konsolach. I w sumie jestem chyba sentymentalistą. Czasami tak sobie otworzę swoje pudło i poprzeglądam płytki. Rzut okiem na konkretny tytuł i wszystko momentalnie się przypomina. Jakoś szkoda mi sprzedać grę, z którą przeżyłem kilkanaście godzin świetnej zabawy. Lenistwo też oczywiście wchodzi w grę. Myślę, że na przykład takie "Devil May Cry 2", czy "Metal Gear Solid 3" z miejsca bym oddał za kilka groszy, ale po prostu nie chce mi się ganiać po pocztach i robić aukcji.

Złapałem się natomiast kilkukrotnie na wielkich powrotach. Yoho mnie na przykład podpuścił i swego czasu ponownie zaliczałem takie gry jak "Spyro 1", czy "Medal of Honor: Underground". O Crash'ach nawet nie wspominam, bo to dla mnie więcej niż gry. To wspomnienie młodzieńczych lat, kiedy największym problemem były nieodrobione lekcje.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
Kolekcjonuję - nie lubię sie pozbywać gier, nawet jak to nie był zbytnio udany zakup. Staram się aby wszystko było w świetnym stanie - jakoś nie potrafię "zajechać" płyty lub pudełka. Czasem się zastanawiam czy Ci ludzie, od których zdarza mi się kupować używane gry to rzucają tymi pudełkami bo są jakieś mega obdrapane :P
[Obrazek: majkelxx.png]
Odpowiedz
Kratos napisał(a):Ale ja już mam taki charakter, że zbieram masę niepotrzebnych rzeczy "na zaś", a może się kiedyś przydadzą do Bóg wie czego.
Mam to samo, kolekcjonuję, jedynie jak kupiłem PS 3 to sprzedałem parę gier na PC dla tych na PS 3, by zapoznać się z nową konsolą + sprzedaż PSP, które jako tako nie było mi potrzebne, w sumie jak teraz pomyślę, to mogłem zostawić, no ale cóż, mam PS 3 i mi starcza :)
[Obrazek: 1104259.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości