18-08-2014, 22:17
rok gwarancji jest tylko u Sony, drugi rok zostaje w rekach sprzedawcy
|
Czy warto kupić ten zestaw PS3? (temat ogólny dla niepewnych)
|
|
18-08-2014, 23:43
Dokładnie.
Sony jako producent daje tylko rok gwarancji na swoje konsole, jednak według prawa unijnego, nam przysługują dwa lata. W takim stanie rzeczy, sprzedawca ma obowiązek, w przypadku awari przykładowo, coś ze sprzętem musi zrobić.
19-08-2014, 09:49
piotros napisał(a):Nie wiem czy w tej cenie nie dostaniesz nowej ze sklepu SuperSlim 12GB z roczną gwarancją, a gry... zawsze możesz kupić osobno, te które Ciebie interesują, a nie te, które Ci dają. Ja jakbym miał teraz kupować, to wybrałbym jednak ze sklepu nową, a mając taki budżet, to by mi pewnie na to wystarczyło.Tak masz racje tylko do tego trzeba brać pod uwagę jeszcze dysk, który trzeba będzie dokupić czyli dodatkowe +200zł. Trzeba wliczyć jeszcze zakup gier to tak +100 zł na początek i się uzbiera koło kafelka. Chyba się skuszę na ten drugi wybór, ma gwarancję roczną dość duże zabezpieczenie ;] ![]()
19-08-2014, 15:35
To się jeszcze dowiedz jaka jest to gwarancja... :) Bo zdarzało mi się różne dziwne wytwory widzieć, które nazywały się "gwarancja", ale faktycznie nią nie były... Najlepszy byłby paragon zakupu, wtedy masz gwarancję Sony, chyba że jest to gwarancja sprzedającego...
A w swoim zestawieniu miałeś zestaw (numer 1) z konsolą SS 12GB bez dodatkowego dysku w cenie prawie jak nówka sztuka bez gier... a żeby pograć w gry, to można kupić abonament PS+... :) Dzięki niemu ograłem kilka gier, które bym pewnie kupił, a tak miałem je dostępne w ramach abonamentu... :)
19-08-2014, 19:34
Witam!
Jako, że świeży na forum jestem, mam nadzieję, że piszę w dobrym miejscu. Proszę o pomoc. Czy ten zestaw jest warty kupna? http://allegro.pl/sony-ps3-500gb-hdmi-2-...85975.html Z góry dziękuję za opinie.
19-08-2014, 20:03
Jak dla mnie drogo. Taką samą konsolę nową kupiłem 1,5 roku temu za 899 zł.
Jak do tego doliczyć koszt drugiego pada w okolicach 150 zł + 150 zł za gry i 30 zł za kabel HDMI, to wychodzi mi 1230 zł, a teraz ta wersja konsoli jest tańsza, więc wydaje mi się, że za 1100 lub mniej taki zestaw możesz mieć. Popatrz zresztą na 3 zestaw wymieniony kilka postów wcześniej przez Boven'a, tam taka sama konsola, tylko używana z 30 dniową gwarancją i 3 grami kosztuje 659 zł. :)
01-09-2014, 09:42
Cześć!
Zamierzam kupić swoją pierwszą konsolę i wybór padł na PS3. Mam do dyspozycji ok. 1700 zł, więc pole do popisu jest. Na pewno zależy mi na 2 padach i zastanawiam się nad move z dwoma tymi czymś do machania. Nie chciałbym utopić tej kasy w czymś kiepskim, dlatego mam kilka pytań: 1. Czy warto zaoszczędzić i poszukać jakichś fajnych zestawów (oczywiście nowych) na allegro lub innych internetowych sklepach, czy może jednak nie szczypać się i pójść jak biały człowiek i kupić sprzęt w jakimś Saturnie, MediaExpercie czy innym? Chodzi mi tu o ryzyko otrzymania jakiegoś wadliwego sprzętu, jakieś mini usterki podczas przesyłki, które mogą mieć wpływ na długość życia konsoli. 2. Czy nie będę żałował zakupu move'a? Czy mi się nie znudzi po kilku dniach? Nigdy w życiu nie miałem tego w ręku więc nie wiem czy dla samej ciekawości warto kupować. 3. Jeśli wybiorę właśnie jakieś fizyczne sklepy, to kupić gotowy zestaw i dokupić 1 pada i 1 pada move? Czy kupić po taniości SS 12GB i złożyć sobie zestaw samemu? 4. Czy jest możliwość w SS podłączenia 2 padów na raz do ładowania? Czy konsola musi być włączona żeby pady się ładowały, czy wystarczy stand by? 5. Czy częste przenoszenie poruszanie podnoszenie mają duży wpływ na żywotność konsoli? 6. Da radę grać na telewizorze kineskopowym? Na razie tyle, prosiłbym o wiele opinii wraz z argumentami.
01-09-2014, 10:03
To tak.
1. Zestawy opłacają się tylko wtedy, gdy są naprawdę tańsze niż kupno osobno. Ja osobiście za zestawami nie przepadam bo często są mocno przecenione. Co do uszkodzeń w przesyłce - konsol nie produkuje się w sklepie, one musiały zostać tam przetransportowane. Patrzenie na ten aspekt jest bezcelowe. Przesyłki zabezpieczane są bardzo dobrze a na allegro często ceny są znacznie atrakcyjniejsze od sklepowych. 2. Co do move nie wypowiem się, ponieważ nie posiadam tego kontrolera. Mogę stwierdzić jedynie, że gra w pojedynkę szybko się znudzi a to traktowałbym jako zabawę na jakieś posiedzenia ze znajomymi. 3. Ze względu na ceny taniej jest złożyć konsolę 12GB + sanki + dysk 500GB. Kontroler niestety jest drogi i to jest koszt rzędu 150,- za sztukę. Move jest tańszy, konkretnej ceny nie pamiętam. Porównaj ceny z allegro z tymi z mediamarkt i sprawdź, gdzie taniej. 4. Możesz ładować jednocześnie dwa pady. Konsola musi być uruchomiona. Pady można ładować również przy komputerze. Do pada masz kabelek USB. 5. Dopóki nie odkładasz jej z metra na półkę i nie machasz nią podczas pracy, to nie ma to żadnego wpływu na pracę czy żywotność. 6. Od biedy da radę ale to mija się z celem. Lepiej zainwestuj kilka stówek z budżetu na monitor FullHD. Resztę dokupisz sobie w przyszłości.
01-09-2014, 10:11
Znaczy ja konsole kupiłem w stacjonarnym sklepie, lepiej później z reklamacja badz niezgodnością towaru z umowa, wyslaniem na gwarancje itd. Pamiętaj, ze sony daje tylko rok gwarancji, drugi rok wg prawa unijnego jest w rękach sprzedawcy sprzętu.
2. Move szybko sie nudzi, ale na zabawe z kumplem lub dziewczyna nie ma sobie równych, jednak trzeba mię sporo miejsca by to dobrze dzialalo. 3. Nie kupuj ss bez dysku, kazda gra musi sie na dysku zainstalować, wiec 12gb Flash to za malo. Zestawy 500gb nie są juz drogie. Co do zestawu move to juz musisz sobie porównać ceny, może wszystko w zestawie badz osobno starter move pack na allegro np. 4. Konsola musi być odpalona by się ladowaly, możesz na raz dwa pady podlaczyc i będą sie lądować 5. Pamiętaj by chronić konsole przed dużymi szokami temp, żeby polezala w domu zanim ja wlaczysz po wizycie w zimnym samochodzie gdy na dworze śnieg itd Drugie uważaj na wstrząsy i co najważniejsze nigdy nie zostawiaj płyty w napedzie podczas przenoszenia. 6. Wszystko się da, ale cudów nie oczekuj, slaba rozdzielczosc, niektórych rzeczy nie będziesz w stanie zobaczyć. To stworzona konsola do dużych tv minimum lcd Wysłane z Nokia Lumia 625 Windows Phone 8.1
02-09-2014, 09:09
Znalazłem na allegro taki zestaw, jest w nim wszystko czego potrzebuje. Zastanawiam się tylko jak to jest z tym sklepem 4console, słyszał ktoś dobre lub złe opinie na jego temat?
http://allegro.pl/ps3-500gb-2xmove-2-pad...65571.html |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ogólny temat dla zielonych/początkujących w temacie PS3 | Kratos | 741 | 385184 |
21-01-2021, 15:15 Ostatni post: Atr3ju |
|
| Gdzie kupić oryginalny kontroler Dualshock 3? | Zimnioczek | 4 | 6607 |
09-04-2018, 22:35 Ostatni post: Michal_burnout |
|
| jaką kierwonice do 1000zł kupić | Rafal111 | 2 | 2619 |
26-11-2016, 21:46 Ostatni post: MrWahacz |
|
| Gdzie kupić oryginalnego DualShocka 3? | kubulwg | 4 | 4628 |
18-09-2016, 10:26 Ostatni post: kubulwg |
|
| Kilka pytan na temat ps3super slim | playfunasm | 1 | 2388 |