Nie mogę znaleźć paczki więc rozpisze to w ten sposób.
Przygotuj sobie:
- pendrive'a
- Oczywiście SWAPA
Ściągnij:
- program do nagrywania np. Alcohol 120%.
- FMCB
- ESR Disc Patcher
- uLEv4.28, boot DVD ISO (
http://uploading.com/e78bfc1m/uLE-v4-28-...VD-ISO-zip)
Co musisz zrobić.
1. Uruchom ESR Disc Patcher, kliknij patch i wybierz uLEv4.28, boot DVD ISO, naciśnij OK i po poprawnym spatchowaniu program powiniem wyswitlić: ''Patching process finished successfuly!".
Później jak wiadomo będziesz używał tego programu do patchowania gier pod fmcb
2. Następnie spatchowany obraz nagraj na płytę. Przy używaniu alcohol120% należy pamiętać że przy rozpoczęciu nagrywania nalezy wybrac nasz obraz a potem z zakładki profil wybrać PlayStation2 i prędkość zapisu 4X. Niektórzy jeszcze używają prędkości 8X ale moim zdaniem lepiej 4X.
3. Włóż SWAPA do plejki oraz pendriva z nagranym FMCB i odpal, a następnie podobnie jak przy podmienianiu gier włóż płyte z nagranym uLE 4.28.
4. Po uruchomieniu się uLE wybierz folder mass a następnie przejdź w folder w którym znajduje się FMCB, tam znajdziesz plik o rozszerzeniu ELF (przeważnie zaznaczony na zielono) uruchamiasz go.
5. W menu FMCB wybierasz format mc a następnie polecam multiversion install ( jak wiadomo zeżre troche więcej pamięci ale od razu będziesz miał uLE, SMS( możliwość odtwarzania plików mp3 oraz DiVX z płyty lub urządzenia USB) i inne :P
Mam nadzieje że pomogłem :)