Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
Witam, piszę tu ponieważ mam problem.
Jakiś tydzień temu kupiłem konsolę PS2 90004CB + Modbo 760
KLIK, od razu po przyjściu paczki, rozpakowałem ją i zacząłem sprawdzać moje wszystkie gry (kopie - ponad 100 sztuk) i zauważyłem, że w niektórych grach a dokładniej filmikach (np. Socom 3, Call of Duty, God Of War, Tekken etc. itp.) podwaja się vocal bądź muzyka (chodzi o to że jest podwojenie każdego słowa). Czy jest to wina gier? Konsoli? Czy akurat ten Modbo tak ma? A może to przypadkowa wada.?
Co należy zrobić w takowej sytuacji? Czekam na pomoc i ew. rady.
z góry thx.
Liczba postów: 1988
Liczba wątków: 39
Nie rozumiem słowa podwajanie.
Nie pomagam na GG i PW!
(27-07-2009, 21:08)GENERiC napisał(a): Nie rozumiem słowa podwajanie.
Chodzi o to, że np jak jest w dialogu "hello" to jest on dziwnie podwajany "helloł elloł" a w CoD zdarzyło mi się że w filmiku jedno zdanie zostało 'przeczytane' dwa razy.
Tak jakby przycięcia, wtf?
Dużo gościu ma negatywów. :D Ciekawe, bo konsola w miarę nowa.
Nie pomagam na GG i PW!
Liczba postów: 1397
Liczba wątków: 26
To wina zabrudzonego lasera/piratów nagranych na słabych nośnikach domowym sposobem.
No właśnie to są objawy zabrudzonego lasera. Ale nie zapytałem się nawet na jakich płytach są te gry. Bo raczej laser odpada. Chyba, że poprzednik go katował. :D
Nie pomagam na GG i PW!
(27-07-2009, 21:57)GENERiC napisał(a): No właśnie to są objawy zabrudzonego lasera. Ale nie zapytałem się nawet na jakich płytach są te gry. Bo raczej laser odpada. Chyba, że poprzednik go katował. :D
Konsole kupiłem nową, właśnie z tamtej aukcji. Gry nagrywane sposobem domowym, na płytach dobrej jakości (SONY).
Liczba postów: 173
Liczba wątków: 11
Raz tak miałem z grą jak u ciebie, u mnie problemem była prędkość nagrania.
Początkowo nagrałem grę prędkością 6x, ponieważ stara nagrywarka miała taką najmniejszą, później nagrywając 4x problem zniknął.
(\__/)
( o.O) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help Me gain world domination.
Mam kilka gier (te co wymieniłem + inne jeszcze) gdzie problem jest taki sam. Nagrywałem na płytach SONY 1-16x Alcoholem 120% gdzie prędkość wybierałem MAKSIMUM ale i tak nagrywane było w przedziale 4-6x.
Mam rozumieć że to wina prędkości nagrania?
Liczba postów: 173
Liczba wątków: 11
W moim wypadku właśnie prędkość była problemem, spróbuj nagrać grę prędkością x4 i napisz czy śmiga normalnie.
(\__/)
( o.O) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help Me gain world domination.