Liczba postów: 58
Liczba wątków: 9
Witam,
Od zakupu mojej konsolki używam ją cały czas z dyskiem 80gb. Chciałbym go zmienić, bo starcza mi on tylko na 3-4 gry. Słyszałem, że ceny dysków twardych staniały. Więc chętnie bym kupił jakiś o większej pojemności.
Więc mam teraz takie pytania.
Jaki rodzaj dysków twardych obsługuje PS3?
Jaki najlepiej i gdzie kupić? Najlepiej o większej pojemności, może 500gb?
I jak takowy dysk zamontować w konsoli?
Dziękuje i pozdrawiam.
Liczba postów: 1103
Liczba wątków: 119
2,5"
Potrzebujesz do tego odpowiedniej kieszeni, którą musisz zakupić osobno.
Oczywiście możesz wybrać dyski sygnowane przez Playstation, jednak taki z sklepu z częściami komputerowymi w zupełności wystarczy, byle był dobrej jakości.
Najlepiej poszukać w specjalistycznych sklepach z częściami komputerowymi.
Liczba postów: 2837
Liczba wątków: 188
Kolega ma raczej inną niż SuperSlim, pewnie FAT. No i ma już HDD więc kieszeń też ma.
Kupuj 500, chociaż bezproblemowy montaż jest HDD do 640 Gb, pozostałe są za grube :)
Generalnie 500 są idealne do PS3, nie musisz przecież zawsze trzymać na HDD wszystkich gier.
Najlepiej kup z: WD, HITACHI, TOSHIBA
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
Osobiście posiadam Hitachi TravelStar 500GB. Polecam, wszystko dobrze od dłuższego czasu. Nic nie muli, nadal pracuje bezgłośnie.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 9
Dzięki za pomoc.
Jeszcze jedno pytanie.
Po wymianie dysku zapisy z gier mi przepadną, czy po zgraniu ich na pendraiva i skopiowaniu no nowy dysk konsola je odczyta?
Możesz zgrać na pendraka, możesz podłączyć HDD zewnętrzny/pendraka i skorzystać z opcji kopii zapasowej dysku, później odzyskasz na nowym.
Zgrywanie zapisów nie zawsze działa: nFS ma np zablokowane savy dlatego lepszą opcją jest kopia zapasowa.
Liczba postów: 151
Liczba wątków: 18
Dobre też są dyski z firmy Seagate oraz Samsung ale ja głownie polecam z tej pierwszej. Nigdy na nich się nie zawiodłem a do tego są w rozsądnej cenie.
Co do savów to raczej powinny się normalnie wczytywać ale na wszelki wypadek zawsze można skonwertować je
One0 napisał(a):zawsze można skonwertować je
A po co ma konwertować??
No Seagate od kiedy wykupiło inną firmę to już nie to samo co kiedyś.