A tam, laserek na wykończeniu to nie problem ;) U mnie podobnie - laser swoje już przeżył, ale lepszy pendrive i nagle gram w niemal wszystkie swoje gry z kolekcji bez obawy o laser :D A w międzyczasie kiedyś jeszcze spróbuję grania przez SMB, ale nie pali mi się, na razie wszystko co chciałem, działa z USB (a wystarczyło tylko formatować PD przed wgraniem plików i nagle wszystko rusza bez krzyczenia o fragmentacji plików...). Więc nie pękaj :) A to FAT chyba? No to HDD do konsoli i wio ;)
Więc nie załamuj się. Osobiście podziwiam ludzi, którzy poświęcają laser na granie w wypalane gry ;) Wiadomo, że im lepsza płyta, tym laser też dłużej pociągnie, ale wypalana płyta nie ma i tak polotu do perfekcyjnego stempla bazowej płyty, czyli do płyty tłoczonej (oryginał). Jeśli koniecznie miałbym bawić się w hmmm...powiedzmy, że "kopie zapasowe" gier, jeśli dobrze rozczytuję o czym piszesz...to na pewno nie bawiłbym się w płytki wypalane ;) Dla mnie po prostu szkoda lasera, choć płyta jakościowo może być dobra, dla mnie to zawsze wypalana i dla lasera pewnie też ;)
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 2
Nagrałem tego Spyro z prędkością x8 i rezultat taki jak napisałem zobaczę jeszcze z tymi trzema.
A nie wiecie jak to jest z NA ?? Bo mam dwa dyski w domu ATA 10gb i SATA 160gb.
Liczba postów: 151
Liczba wątków: 18
oba dyski beda sie nadawac tylko o tych 2 trzeba miec dwa rizna network adaptory.. W obu przypadkach trzeba mieć sformatowane dyski na pc ale z 1 partycja. po za tym po sformatowaniu dysku na pc trzeba tez sformatowac dysk na konsoli za pomoca programu hdl ale do tego trzeba miec wgrany exploit fmcb. Kopie zapasowe gier ps2 ktore sie posiada na pc trzeba bedzie przeniesc na dysk odpowiednim programem do transferu oraz oczepiajac go od konsoli ( NA ) i przyczepiajac pod tasme ide do pc lub za pomoca adaptera ide na usb do pc.
Liczba postów: 1019
Liczba wątków: 25
Jezeli masz dysk sata 160gb to szukaj NA co ma wejscie sata, na ebayu moze cos znajdziesz lub z chin sprowadz sobie NA z wejsciem sata.
Moje konsole:
PlayStation One SCPH-102
PlayStation 2 Slim HDD Mod SCPH-70003
PlayStation 2 Fat SCPH-39004 + NA + Wireless Sony DS2
PlayStation 3 Slim CECH-3004b
PlayStation Portable 3004
Xbox Classic v1.6 80GB
Zawsze mozna tez poszukac na allegro olx gumetree itp. albo dac tutka tu na forum i czekac na odp
Liczba postów: 1019
Liczba wątków: 25
Tak to powodzenia w szukaniu NA z wejściem SATA, bo oryginalny NA posiada tylko wejście IDE.
Moje konsole:
PlayStation One SCPH-102
PlayStation 2 Slim HDD Mod SCPH-70003
PlayStation 2 Fat SCPH-39004 + NA + Wireless Sony DS2
PlayStation 3 Slim CECH-3004b
PlayStation Portable 3004
Xbox Classic v1.6 80GB
Jak tak to w takim razie zostaje allegro i ebay
A próbował ktoś z was podłączyć HDD przez USB ,bo nigdzie niemoge znaleźć NA na SATA ,a obudowa z zasilaczem do dysku 3,5' to koszt ~30zł.
Liczba postów: 1017
Liczba wątków: 0
Hdd podłączony pod usb to po prostu zwykły pendrive, jak chcesz NA z sata to masz tutaj
http://www.dx.com/p/2-5-3-5-sata-hdd-net...2OLIvl_seY
PSX, Xbox, PS2, X360, PSP, GC, Wii, MD, PS TV, SNES, Famiclone, DC, GBA, PS4, DS, PS3, 2DS, XSX
Wiem widziałem i trochu przeraziła mnie cena 130zł. Tak więc chyba zainwestuje w obudowę.
Ale mam jeszcze 4 czyste płyty to spróbuje jeszcze coś nagrać.