Pierwsze uruchomienie - czarny ekran z dźwiękiem
Witam. Żałuję, że muszę zacząć swój byt na tym forum od trucia Wam na tematy natury technicznej, no ale jak nie Wy mi pomożecie to kto...? ;)

Otóż kupiłem dziś konsolę PS4, podpiąłem wszystko wedle instrukcji do tv, włączam i nic się nie dzieje poza grającą muzyczką, która myślę, że będzie mi sprzyjać w celach usypiających.
Wyczytałem na google, że jedna na ileś tam konsoli jest przestrzelona i nie jestem sam z tym problemem. Porady jakie znalazłem to trafione wejście HDMI (na pierwszy rzut oka jest ok, w końcu jest dźwięk) i zabawy z dyskiem twardym (boję się grzebać w bebechach bo ch** strzeli gwarancję).

Pytanie do Was - spotkaliście się z podobnymi problemami? Jak sobie z nimi poradziliście? Jest sens cokolwiek robić na własną rękę czy lepiej od razu iść do sklepu i użerać się z durną angielką? A właśnie: jeśli to robi jakąś różnicę to konsola jest zakupiona w UK.

Pozdrawiam serdecznie :)
Odpowiedz
No faktycznie jakiś procent konsol było felernych. Być może akurat Ty na taką trafiłeś. Jeżeli nie działa na innym TV oraz kablu, reklamowałbym.
[Obrazek: Toonsil.png][Obrazek: 76561198009500616.png]
Nie pomagam na PW ;)

Odpowiedz
Sprawdzałbym na innych TV i kablach. Jak nie pomoże- od razu do sklepu powinni teoretycznie wymienić na nową.
Odpowiedz