Wasza kolekcja gier na PS2 (tylko oryginały)
Obie odsłony tej serii zostały przeze mnie zaliczane i opisane, ale niestety tematy nie spotkały się z większym odzewem (z tego co pamiętam, to właśnie Ty, Kraszu udzieliłeś się w wątku o "Earned in Blood" ;)). Prawdę mówiąc nie dziwi mnie to wcale, gdyż taktyczny aspekt może być dla niektórych osób barierą i powodować błędne wyobrażenie o hardkorowości tej serii, choć skłamałbym gdybym powiedział, że nie stanowią wyzwania.

Z posiadanych tytułów nie opisałem jedynie PESów, NHLa i "Mortal Kombat: Armageddon", które to potraktowałem po macoszemu. Nie wiem dlaczego, ale wolę opisywać gry posiadające tryb fabularny lub jakąkolwiek inną kampanię z szeregiem kolejnych misji, rozdziałów etc.
[Obrazek: PaultheGreatPL.png]
Odpowiedz
Idąc w ślady moich poprzedników (ślinka cieknie na kolekcję SingStarów piotrosa :)) również pomyślałem sobie o zapodaniu kilku fotek: 1, 2, 3, 4, 5 i mały bonus wygrzebany z dna szuflady.
[Obrazek: Mlyneq.png]

[Obrazek: retronagazieuserbar.jpg]
Odpowiedz
Z kolekcji podprowadziłbym ci w pierwszej kolejności Resident Evil 4, bo to gra, na którą w tej chwili mam największą ochotę.

Oprócz tego posiadasz prawdziwe perły - Okami i obie zakazane syreny. Po oblukaniu wszystkich fotek stwierdzam, że PSP jest bardzo udaną konsolką, która dorobiła się wielu zajefajnych gier. Szkoda, że Vita nie może się w tej kwestii rozbujać. Sprzęt zacny, a biblioteka dużych gier pomimo wszystko uboga. Chociaż ostatnio trochę czytałem o najlepszych grach na Vitę i ludzie, którzy posiadają najnowszą kieszonkę Sony zazwyczaj śmieją się z tej stereotypowej już opinii. Jak się tak głębiej wejdzie w temat, to sytuacja nie wygląda tak tragicznie. No ale do szpili wydanych na PSP, to jeszcze odpowiednikom dedykowanym jej młodszej siostrze daleko.
[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
Podobnie było z PSP, że w ogóle same sequele, ale jak się bliżej przyjrzeć to pod koniec żywota PS2 sporo gier z Portabla podratowało starszą siostrę. Ja z pierwszą kieszonką Sony dobrze się bawiłem (i nadal bawię), mimo niewielkiej ilości oryginalnych w pomysły produkcji. Poza tym jeszcze znajdzie się kilka gier, które mnie kuszą. Nie wspominając o dobrych szpilach, które nie są w kręgu moich zainteresowań. Na PSP jest w co grać, a jeśli do tego dodać szarostrefowe walory, to Panie naciągnij dobę do większych rozmiarów na gwiazdkę :)

Odpowiedz
PaultheGreat napisał(a):"Mortal Kombat: Armageddon", które to potraktowałem po macoszemu.

A Armageddon nie ma jakiejś kompanii? Ja trochę pogrywałem w Shaolin Monks, ale znudziła mnie nieco ta część swoją monotonnością. W każdym razie nie wykluczam, że kiedyś do niej wrócę.

Obaj panowie to zapaleni kolekcjonerzy i entuzjaści z krwi i kości. U jednego przeważają wojenne klimaty, u drugiego straszaki. Nie wiedziałem, że Sandi jest takim fanem God of War ;)
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
"Armageddon" posiada tryb Konquest, ale podobnie jak Ciebie w przypadku "Shaolin Monks" dość szybko dopadła mnie monotonia i szybko przeniosłem się na ogrywanie "Burnout 3: Takedown", które męczyłem codziennie w początkowym okresie posiadania PS2, gdy nie miałem jeszcze zbyt wielu gier.

Sandi, bardzo spodobał mi się Twój zbiór. Masz praktycznie same znane i kultowe gry lub mniej znane perełki, które mają olbrzymią wartość kolekcjonerską. A szpile kupione na PS3 ładnie się prezentują. Podobnie jak Kraszu, widziałbym u siebie na półce kilka z nich. :)
[Obrazek: PaultheGreatPL.png]
Odpowiedz
(29-12-2013, 20:04)Sandinista napisał(a): Idąc w ślady moich poprzedników (ślinka cieknie na kolekcję SingStarów piotrosa :)) również pomyślałem sobie o zapodaniu kilku fotek: [..]

No proszę... ;) Ty pewnie masz SingStar'a '80 w wersji polskiej, a ja niestety w wersji angielskiej... :( Ostatnio kupuję piosenki w sklepie, bo wychodzi taniej niż kupowanie całych płyt, bo tam z reguły jest sporo niechcianych utworów... A jeszcze ostatnio były promocje, to mi się lista utworów do śpiewania znacząco powiększyła... ;)

Kolekcja bardzo ładna i oryginalna... :) 2 gry przypadły mi do gustu: Fahrenheit, Shadow of Memories i może kiedyś staną dumnie w mojej kolekcji... :) Ja mam nadzieję, że w tym roku rozbuduję swoją kolekcję o kolejną serię, ale o tym w stosownym czasie... ;)

(29-12-2013, 20:04)Sandinista napisał(a): i mały bonus wygrzebany z dna szuflady.

Wow! :) No to niezła wisienka na torcie... ;) Chociaż komiksy lubię, ale jakoś Silent Hill w komiksie nie za bardzo mi pasuje i pewnie u mnie raczej nie zagości... ;)
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Kratos napisał(a):Nie wiedziałem, że Sandi jest takim fanem God of War ;)

Fanem to może za duże słowo, ale od czasu do czasu poszlachtować Kratosem paru delikwentów nie zaszkodzi. Nawet jest wskazane :)

piotros napisał(a):Ostatnio kupuję piosenki w sklepie, bo wychodzi taniej niż kupowanie całych płyt, bo tam z reguły jest sporo niechcianych utworów

Mam ściągnięte jakieś dwa-trzy utworki, ale w tym przypadku cyfrówka mnie nie interesuje. Wolę mieć je na płycie, tym bardziej jeśli idę w gości.

Odpowiedz
No i udało się... :) Kolekcjonowanie następnej serii uważam za rozpoczęte i nie licząc gier pobocznych, prawie skończone... ;)
Na początek jednak zdjęcia rozbudowanej w grudniu kolekcji serii Gran Turismo: 1 i 2.
Udało mi się też zamówić u Mikołaja najnowszego God of War'a w wersji kolekcjonerskiej, aczkolwiek miały być ważne kody, ale okazały się jednak wykorzystane... :( A tak prezentuje się cała seria: 1 i 2. Bez okładki jest Duch Sparty na PSP.
No i na koniec najbardziej rozbudowana w grudniu, częściowo dzięki Mikołajowi, seria w mojej kolekcji - Resident Evil: 1 i 2. Przybyły mi części: 1, 2, 3, 5 i Code Veronica X. Mam nadzieję, że zimowe wieczory uda mi się przy niej miło spędzić, bo mnie jakoś wzięło na zgłębienie tajników głównej serii... ;) Będzie okazja, żeby wyciągnąć PS1 z szafy i trochę na nim pograć... :)
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Duży szacunek ode mnie za serię Gran Turismo - robi wrażenie.
PlayStation 2 SCPH-90004 :)
Odpowiedz