Liczba postów: 44
Liczba wątków: 4
Nie musisz robić partycji.
Właściwie to masz tylko jeden format-FAT32 (czym sformatujesz dysk pod PFS?).
Wielkość ma znaczenie, 3.5 będzie potrzebował dodatkowego zasilania ale twój adapter ma 2 USB więc z dwóch portów dysk będzie czerpał energię.
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 7
To jak nie zrobię partycji to nie wykarzystam reszty pamięci. Teraz na dysku przenośnym mam wszystkie gry i specjalnie zrobiłem partycje 32GB FAT32 i PS2 widzi ją przy więcej GB np.: 33GB nie mogę formatować na FAT32. Jutro sprawdzę czy PS2 będzie widział dwie partycje jeszcze trochę mi pamięci zostało na dysku więc zdam relację chyba że ktoś mnie uprzedzi :D
Użyj HP USB Disk Storage Format Tool do sformatowania dysku.
Liczba postów: 142
Liczba wątków: 24
po co takie kombinacje masa gier nie działa z dysku usb jest za wolny , do tego te które działają wczytują się długo, zacinają się wstawki FMV , jak chcesz mieć dysk to polecam Network Adapter tam kompatybylność jest prawie ze wszystkimi grami , do tego wczytują się szybciej.
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 7
Nie potrzebuję adaptera bo mam konsole Slim a tą wydajnością w grach to u mnie raczej nie ma miejsca choć filmy trochę się tną ale i tak je pomijam :D I jak na razie wszystkie gry mi chodzą a mianowicie:
God of War
Soul Calibur 3
GTA VCS
Ace Combat - Distant Thunder
Ace Combat 5
19-12-2013, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2013, 14:58 przez Yakuza.)
Podaj grę niekompatybilną z USB na OPL v0.9.2 (mam sporo gier i z żadnej jeszcze nie zrezygnowałem :) ). Gry oczywiście należy defragmentować po wrzuceniu. Są wyjątki ale przeciętna gra się odpali.
Liczba postów: 2159
Liczba wątków: 62
Yakuza napisał(a):Właściwie to masz tylko jeden format-FAT32 (czym sformatujesz dysk pod PFS?).
Bardzo łatwo, programem WinHIIP - tym samym, którym wrzuca się gry na dysk w tym formacie.
habinka napisał(a):po co takie kombinacje masa gier nie działa z dysku usb jest za wolny , do tego te które działają wczytują się długo, zacinają się wstawki FMV , jak chcesz mieć dysk to polecam Network Adapter tam kompatybylność jest prawie ze wszystkimi grami , do tego wczytują się szybciej.
NA jest świetny, chyba nawet 4 razy szybszy niż napęd DVD. Ale jest drogi :) Z kolei OPL w najnowszych wersjach został całkiem dopracowany i gry się ładują nawet szybko :)
Matt26 napisał(a):Nie potrzebuję adaptera bo mam konsole Slim
Konsole Slim mają wbudowany adapter.
Yakuza napisał(a):Podaj grę niekompatybilną z USB na OPL v0.9.2
Ojciec Chrzestny
---
W każdym razie ja bym bardziej polecał odpalanie gierek przez LAN. Na komputerze trzymasz sobie obrazy ISO w udostępnionym folderze, a w OPL'u wybierasz grę i grasz :) Działa to szybciej niż USB.
Liczba postów: 2176
Liczba wątków: 71
(19-12-2013, 16:00)Szymon napisał(a): W każdym razie ja bym bardziej polecał odpalanie gierek przez LAN. Na komputerze trzymasz sobie obrazy ISO w udostępnionym folderze, a w OPL'u wybierasz grę i grasz :) Działa to szybciej niż USB.
Mało ekonomiczny sposób, ze względu na niezbędność włączonego komputera.
Liczba postów: 2159
Liczba wątków: 62
Niektórzy pasożytują (tak jak ja) i nie bardzo mnie interesuje czy mój komputer nabija dużo na rachunku (gdyż ja go nie opłacam).
Z kolei jeśli kolega używa laptopa to nie powinien mieć jakoś specjalnie większych rachunków, gdyż ten zużywa mało energii (ok. 90Watt).
Liczba postów: 1582
Liczba wątków: 173
Zawsze można kupić obudowę sieciową do dysku i wtedy znacznie obniżymy koszty zużycia prądu. Ja u siebie mam tak zrobione. Mam osobny dysk sieciowy dla komputerów, ale i przy okazji do trzymania gier dla PS2. O wiele wygodniej gra mi się z dysku niż z płyt... :)
![[Obrazek: 9458.png]](http://card.exophase.com/2/0/9458.png)
![[Obrazek: piotros_org.png]](http://card.psnprofiles.com/1/piotros_org.png)
3DS FC: 2724-0392-0522