(05-11-2013, 18:20)Cyganiek napisał(a): Który wybrać?
Sony 50W656 (3589zł) albo Sony 47W805 (3950zł)
[..]
Z tych dwóch to mogę polecić ten drugi... :) Co prawda nie porównywałem go z większym modelem tej samej firmy, ale w opiniach i recenzjach, które czytałem, to zachwalali właśnie bardzo niski input lag w tym drugim, przez co powinien być idealny do PS3.
Sam używam tego drugiego modelu i jestem zadowolony... :) Po przesiadce z CRT na LED nie odczułem różnicy na minus... :)
W
tym teście masz podany zmierzony input lag na poziomie 6ms, czyli jak podali jest on porównywalny z CRT... :)
(05-11-2013, 18:42)jadcorben napisał(a): [..]A tak na serio: dla mnie akurat brak 3D to nie jest minus a wręcz plus. Szczególnie jeżeli chodzi o grę w okularach :) No i o ten ból czaszki (przynajmniej mnie nawalała, kumpel twierdzi że nie ale kiedyś oglądał filmy i po godzinie też odczuł) 200Hz dla TV bez 3D jest OK.
Głowa potrafi czasami zaboleć, szczególnie jak ustawi się największe uwidocznienie efektu 3D. Wystarczy go zmniejszyć do połowy lub mniej i nie ma problemu z niechcianymi efektami ubocznymi.
Ja na początku grania w Silent Hill Downpour po niecałej godzinie zaczynałem czuć się niedobrze i musiałem przerywać granie, ale potem wyregulowałem parametr efektu 3D poprzez jego zmniejszenie i po tym zabiegu nie miałem już wcześniejszych objawów, a frajda z grania w 3D jest bezcenna... :)
Podczas oglądania filmów w 3D również można w samym telewizorze ustawić uwidocznienie efektu 3D, tak żeby nic takiego się nie przytrafiło. :)
Generalnie jest to fajny bajer, który w połączeniu z przystosowaną do tego grą lub filmem potrafi dać nowe doznania. :)