Ustawienie grafiki
ich verstehe nicht =) piękna to jest pojęcie względne kolego ;] dlatego chciałem, żebyś sprecyzował. bo grafika najnowszych produkcji na tą konsolę niedoruwnuje kilkuletnim grom na pceta w które grałem (i to jeszcze nie na najwyzyszych detalach ;) a tymi screenami od developera to się nie ośmieszaj bo to jest żałosne(btw 5letni cs:s na pc wygląda lepiej), chciałem żebyś mi pokazał jak wygląda niby ta piękna grafika wyświetlana na Twoim osobistym tv :) bo u mnie to wygląda tak -> http://www.up.programosy.pl/foto/ps2_re4.jpg i aż jestem ciekawey czy u Ciebie wygląda to lepiej (bo z tego co piszesz tak się chwalisz :) noto gratuluje Ci bo ja się nie mogę przekonać do tej konsoli. I gówna tam nie widzę tylko kiepską grafikę :) no tak ale telewizor lcd i monitor lcd to ta sama technologia, o identycznych parametrach :) mam jeszcze pytanie -> mój tv to stary kineskop 24cale 50hz z wejściami euro i chinch, podłączenie ps2 przez które z tych 2 złączy oferuje lepszej jakości obraz? oraz jaki jest najlepszy dla tego złącza kabel żeby otrzymać najlepszą możliwą w tym przypadku grafikę? obecnie posiadam tylko złącze av dołączone do zestawu i zastanawiam się czy kabel RGB coś poprawi? (on ma chyba takie same złącze jak ten standardowy więc jak to możliwe?) pozdrawiam :)
[Obrazek: mojgift.gif]

Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz
mam mały problem... obraz w grach jest za ciemny jak to zmienić? ;]
Dzień dobry :P
Odpowiedz
(29-06-2009, 13:59)gab39 napisał(a): grafika najnowszych produkcji na tą konsolę niedoruwnuje kilkuletnim grom na pceta w które grałem (i to jeszcze nie na najwyzyszych detalach ;)

Prawda, PS2 to nie jest najnowsza generacja, ale swoją moc ma.

gab39 napisał(a):jestem ciekawey czy u Ciebie wygląda to lepiej

Spoko, pokażę, tylko najpierw kup mi kartę telewizyjną do komputera, żebym mógł zrobić ładne zdjęcia. Te robione zwykłym aparatem są śmiechu warte.

gab39 napisał(a):I gówna tam nie widzę tylko kiepską grafikę:)

Padłem. : D

gab39 napisał(a):telewizor lcd i monitor lcd to ta sama technologia, o identycznych parametrach

Są bardzo podobne, ale to nie to samo.

gab39 napisał(a):mój tv to stary kineskop 24cale 50hz z wejściami euro i chinch, podłączenie ps2 przez które z tych 2 złączy oferuje lepszej jakości obraz?

Jakość na tych 2 złączach jest identyczna.

gab39 napisał(a):aki jest najlepszy dla tego złącza kabel żeby otrzymać najlepszą możliwą w tym przypadku grafikę?
czy kabel RGB coś poprawi?

Jasne, że poprawi i w tym przypadku jest najlepszy. Kup, a zobaczysz różnicę - i to znaczącą. Panowie z Sony spieprzyli niestety sprawę z okablowaniem do tej konsoli (jak zresztą dużo innych rzeczy).

EDIT:
tropicalo napisał(a):obraz w grach jest za ciemny jak to zmienić?

Hm, może rozjaśnij telewizor? To powinno pomóc, choć nie przesadzaj, bo będzie jeszcze gorszy.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Mam jeszcze taki problem z grafiką i nie wiem czego to jest wina konsoli, tv czy poprostu ps2 generuje taki obraz mianowicie -> grafika na dalszym planie obojętne w jakiej grze jest nieczytelna, zazwyczaj widać na niej takie ziarno (re4) postać jest bardzo ładna, pierwszy plan tez jest dosyc ostry ale dalszy obszar widziany jest gorzej czytelny, tak samo mam w gt4, model auta jest bardzo ładny i ostry ale dalsze otoczenie toru rozmazuje się. Czy to normalne?
[Obrazek: mojgift.gif]

Uploaded with ImageShack.us
Odpowiedz
To już zależy od gry. Ja tych co podałeś nie posiadam, także nie sprawdzę jak sprawa ma się u mnie. Mimo wszystko proponuję zmianę TV i problemy z grafiką zapewne ustąpią.
TV LCD Samsung 32" LE32A330; PlayStation 2 SCPH 79004; 2x DualShock 2; Sony 8MB Memory Card; Blue Light Stand; Redeemer SPEED LINK; 12 oryginalnych gier

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Nie wiem czy kolege to już interesuje, bo ten temat ma 3 tygodnie, a koleś nie odpisuje także...
[Obrazek: 4323df4.png]
[Obrazek: 507271.gif]

Nie pomagam na GG i PW!
Odpowiedz
nie ważne, że autor tematu nie odpisuje - ważne, że inni go śledzą i czegoś się dowiadują, przecież forumowicze nie będą prowadzić statystyk odwiedzin każdego rozkapryszonego dzieciaka
Odpowiedz
(14-07-2009, 08:24)Kurak5 napisał(a): jak wspomniał @[R]ay rozjaśnij TV, zwiększ kontrast i jaskrawość.

Ja nigdy nie pisałem, żeby rozjaśniać TV!!! Dla mnie to bezsens totalny. Standardowe ustawienia i tyle, bo potem wygląda to ohydnie.

(15-07-2009, 15:08)Kurak5 napisał(a): @GENERiC, co z tego, jak będzie potrzebował to wejdzie sprawdzi zastosuję się to instrukcji i będzie ciorał :P
@Andersh, o właśnie o to mi mniej więcej chodzi ;)

Kolejny offtop z twojej strony. Zastanów się 2x zanim coś napiszesz.

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz
Raz piszesz żeby rozjaśnić, potem że nigdy tak nie mówiłeś, to weź już wreszcie sam się zastanów co piszesz.
[Obrazek: 19228_halloween_kubus_puchatek_kubus_i_h...aciele.jpg]
Odpowiedz
Kiedy pisałem, żeby rozjaśnić? :S

TOP USER 2009

Pomogłem?
KLIKNIJ
Odpowiedz