PS2 najgorsza (graficznie) konsola szóstej generacji?
O ile się nie mylę to produkcję PSXa zakończono na wiosnę 2006 roku gry na rynku był już Xbox 360.
Odpowiedz
Cytat:Nie martwcie się - tak samo będzie z "trójeczką" za jakieś 7lat.

Nie do końca. PSX i PS2 były konsolami które wielu wprowadziły w świat 'elektronicznej rozrywki'. Gry nie były wtedy tak powszechne jak teraz. PSX zaoferował piękną grafikę 3D i płynność rozgrywki, był otwarty dla producentów gier. A PS3/X360 to już tylko kolejne 'maszyny' do grania. Myślę, że nie bedzie się ich tak wspominać, jak wspomina się PSX czy PS2.
Odpowiedz
Ja z kolei nie mogę zgodzić się z tym, że PS2 oferowało lepszą grafikę niż GameCube. Najlepszym przykładem Resident Evil 4. Jest nawet temat o tym, że PS2 to najsłabsza konsola swojej generacji i to "fakt autentyczny".

Co do przejścia gry to rzeczywiście świetne uczucie zwłaszcza jeżeli wzniesiemy się ponad swoje możliwości w grze z gatunku, który nam do tej pory nie leżał.

Wysłane za pomocą Tapatalk
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Miałem gacka. Grafika była w sumie taka sama ale na YouTube filmiki porównujące GC i PS2 ukazują playstation jako zwycięzcę pojedynków graficznych.
Xbox z kolei ma dużo lepszy procesor, ale optymalizacja czarnulki bije go na głowę.

A moim zdaniem to właśnie PS2 Jest najlepsza w swojej generacji
Odpowiedz
O tym przecież mówię.

Miałem do czynienia z Gamecube i Xbox i PS2 Jest najlepsze.Później Gamecube od Nintendo i Xbox od Microsoftu
PS.Tak chwalę się że znam nazwy firm
Odpowiedz
Gamecube bardzo nie lubię. Zrazilem się do tej konsoli. XBOX to dobra konsola, ale zaraz po PS2. Gdybym miał oceniać modyfikacje to XBOX wygrywa. Natomiast mówimy tu konsoli do gier, a gry PS2 po prostu niszczą konkurencje.

Przeniosłem kilka postów, bo z pewnością nie pasowały do poprzedniego tematu. Szymek to też robi różnicę, czyje te filmiki oglądałeś. Jeżeli tak lubujesz się w prowokacjach to podejrzewam, że obejrzałeś właśnie jeden z tego typu filmików. Ja też widziałem na youtubie filmik, na którym PS2 odpalało gry z GameCube'a, ale nie znaczy, że to prawda.

Gołym okiem widać, że PS2 generuje słabszą grafikę i co by nie mówić (najlepsza, nie najlepsza) to graficznie jest najsłabsza, a kto mówi inaczej ten się nie zna ;)
You wanna play games? Okay, I'll play with you. You wanna play rough? Okay! Say hello to my little friend!

[Obrazek: montana_pl89.png]
Odpowiedz
Ciekawy artykuł, polecam przeczytać chociaż część :)
Grafika Gacka jest lepsza, xbox też.

http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=44345