Czy warto kupić te konsole?
70004 to chyba drugi model slima.
Ja mam 77004 jestem zadowolony, ale kupujesz nową czy używaną?? (nowej raczej nie)
Odpowiedz
właśnie zakupiłem nową wraz z kartą SONY 8 MB
Odpowiedz
czy opłaca sie kupic ta konsolke??

http://allegro.pl/item659406254_ps2_slim...od_ss.html

z góry dzieki!!
Odpowiedz
Tak, moim zdaniem opłaca się kupić tą konsolkę. ;)
Odpowiedz
Mam kilka pytań:P Postanowiłem kupić ps2 lecz moje obycie z konsolami zatrzymało się na pegazusie:P więc za dużo nie wiem o sprzęcie typu ps2 dlatego czytam wypowiedzi lecz są one nie kompletne:) tak więc:
1. Jaki model ps2 jest najlepszy? Slim czy Fat? Jak slim to jaki model? Nie chodzi mi o najnowsze:P seria 7xxx?
2. Gdzie można znaleźć pełen opis krok po kroku jak zainstalować Free MC Boot?(link) I inne użyteczne programy do ps2, bo wiadomo lepiej zrobić samemu niż dawać 45zł nie wiadomo za co i za jaką kartę:)
3. Czy karty powyżej 8MB się sprawdzają? Czy macie problemy z większymi, wiem że dużo zależy od sprzedawcy:) i czy można mieć w konsoli 2 karty pamięci jednocześnie? (1 org z MCBoot'em, a 2 na savy)
4. Wyprzedzając czas z ściąganiem gier nie powinno być problemów, więc jaki prg używacie do nagrywania bądź patchowania.
5. Czy 8MB to dużo na savy, doliczając mcboota?
6. Czy rozdzielacz na 4 graczy się sprawdza? I czy obraz jest przedzielany na pół czy jak, bo nigdy nie wiedziałem, żeby w 4 grać:)
7. Czy joysticki bezprzewodowe się sprawdzają? Czy są z nimi jakieś problemy?
8. Które konsole mają trwały i dobry laser :P? żeby służył xD
9. Eye Toy czy warto to kupywać?
10. Czy zabawa na bazzerach też jest taka dobra jak piszą?:)
11. Zabawa w karaoke, hit czy takie "se"?:P
12. Tańcząca mata, polecacie?
13. Piliot do ps2 dobra rzecz? heh

Jak już wspomniałem zamierzam kupić sprzęt, więc nie dziwota, że jestem ciekawy paru rzeczy :P Od razu przegladałem dodatki czyli te eye toye, buzzy, karaoke, czy matę, wady zalety, czy dobre na impreze?:) Oczywiście doradzcie sprawdzoną maszyne, bo naprawde się nie znam na tych modelach, żeby wszystko mogło w miare płynnie chodzić :P
Trochę pytań wyszło, mam nadzieję, żę chociaż odp na część (po prostu nie znam się na tym), liczę na wasze doświadczenie xD i dobrą rade. Od razu wszystkiego nie kupie przecież, tyle kasy nie ma, ale liczę na waszę opinie. Pozdrawiam :)
Odpowiedz
Pomoge ci xD 7 lat nie może ujść na marne ;]
1.Slim jest lepsza z racji tej że się mniej psuje jest podręczniejsza i wątpie czy kupisz np.monitor do fat. a co do modelu hmm...
2.Ehh co do linków to google.pl ja sam wszystko robiłem więc wiesz ;]
3.Nic się nie psuje można mieć 2 karty pamięci
4.Do nagrywania naj naj naj to Alcochol 120%
5.Sporo ale lepiej kup większą pojemnosć
6.W niektórych grach na 4 ale w większości na jednym jak np. granie w FIF'ke
7.Ehh ja mam problem tylko z R 1 i 2 oraz L 1 i L2 coś z tymi klawiszami jest a mozę to tylko mój pad taki dziwny
8.Oczywiście slim wersja np 70004
9.Ehh tego nie mam i nic w tym nie moge pomóc
10.No średnia ale warto ;]
11.Fajne jest jak tylko umiesz śpiewać xD
12.Super sprawa POLECAM
13.Noo lubisz filmy to tak ;]

A ile masz kasy na poświęcenie konsolki>??
Vegeta Majin
[Obrazek: Majin-Vegeta.jpg]
Odpowiedz
a więc tak :
1.Moim zdaniem lepszym modelem jest model slim ( ja osobiście mam slima - 70004 i jak na razie spełnia moje oczekiwania).
2.tutaj cos znalazlem moze ci pomoze : http://peb.pl/sony/454704-free-mc-boot-k...kroku.html
3.Najlepiej kupić karte pamieci 8MB i SONY to wtedy nigdy nie bedziesz miał problemów :) a jeżeli chodzi o te dwie karty to wydaje mi sie ze mozna bez problemu
4.do wypalania plyt osobiście używam programu DVD Decrypter a do patchowania : ESRDiscPatcher albo także : MementoDiscPatcher.
5.Wydaję mi się że 8 MB spokojnie ci wystarczy do zapisywania :)
6.zależy od tego jaką gre podałączycie :)
7.Gramy z kumplem na 2 padach bezprzewodowych i jak narazie nie bylo problemu poza tym że niekiedy podczas grania nam bateria siadała :(
8.Są tutaj pomieszane opinie choć ja uważam że lepszy jest laser w slime niż w facie ;)
9.mi ogolnie jest żal pieniędzy na tą grę choć jeżeli podoba ci się coś takiego to jest warto :)
10.Tego akurat na własnej skórze nie testowałem ale ogólnie ludziom bardzo się podoba gra na buzzerach :)
11.Ogólnie zabawa jest świetna jeżeli jest impreza bo samemu nie jest to takie ciekawe
12.Tańcząca mata wogóle mi nie przypadła do gustu ... ale o gustach się nie dyskutuje :)
13.Raczej pilocik jest dobrą rzeczą

Mam nadzieję , że pomogłem :)
[Obrazek: sygnaturat.png]
Odpowiedz
Dzięki za szybkie odp, no a co do kasy hmm jeszcze troche zostało z 18 która była rok temu, trochę się dorobiło, i bez problemu 500 zł mogę przeznaczyć :) z moimi ambicjami to konsola wyjdzie taniej jak dodatki hehe :P ale co raz sie zyje :P to co możecie polecić?
Odpowiedz
a zależałoby ci na nowej konsoli czy raczej uzywanej ?
[Obrazek: sygnaturat.png]
Odpowiedz
Używana, przynajmniej sprawdzona :D:P przez kogoś :)
Odpowiedz