Jasne. W Vietcong grałem, świetna gra, świetny klimat, wcale nie łatwa. W Conflict: Vietnam akurat nie. Jak chodzi o ShellShock: Nam 67, jak łatwo się spodziewać symulacją to nie jest, ot arcadowa gra. Nie wszystko pamiętam, ale tak pokrótce to dobre strony, które wbiły mi się w pamięć to, cutscenki, fabuła, i główny atut tej gry brutalność oraz przedstawienie okrucieństwa wojny, ciekawe zadania. I to właściwie byłoby na tyle.
Według mnie jeśli chodzi o wykonanie tpp, mi zupełnie nie przypadło do gustu. Strzelanie w porównaniu z takim Conflictem wygląda po prostu słabo. Nie mniej gra robi wrażenie, grafika, chaos pola bitwy, głowy rozrywane od kuli, kończyny od granatów. Gdybym miał zdecydować czy zagrać, zagrałbym. Dla samego klimatu wojny i okrucieństwa przedstawionego w grze. Chociaż pamiętam, że gra zbyt długa nie była.
Także jeśli lubisz klimat Vietnamu, jak najbardziej. Jeśli nie, to nie koniecznie. To tylko moje odczucia, jako, że jeśli chodzi o wojnę to tak naprawdę cenię tylko symulacje, Operation Flashpoint Cold War Crisis, Arma, Arma 2, Arma 3 na pc, ale arcadówką od czasu do czasu nie pogardzę. W końcu to ps2.
PaultheGre napisał(a):Bardzo ładny zbiór, po którym widać, że starasz się nie ograniczać do jednego czy dwóch gatunków, aczkolwiek dało się zauważyć, iż dominują tutaj strzelanki.
A dziękuję. W sumie strzelanki, ale ich zdaje się najwięcej na rynku. Chociaż horrory, rpg lub gry przygodowe też lubię. I chyba zapoluję na Final Fantasy 7 w przyszłości.