Witam, mam taki oto problem z moją PS3. Na dwóch domowych TV (Panasonic Viera 32" HD Ready) i Samsung LED FULL HD 23'') nie mam obrazu w rodzielczości większej niż 576p. Sprawdzałem na trzech kablach HDMI i wciąż to samo. Na analogu działa wszysko perfekcyjnie. Jest tylko jedna jeszcze sprawa - kilka dni przed zabraniem konsoli od brata, na jego TV sonka pięknie śmigała w 720p. U mnie też się jeszcze włączyła ale po przywróceniu ustawień fabrycznych wyświetlania przestała w ogóle. Dorzucam fotkę co mi wyświetla Samsung przy rozdziałce 720p.
Strzelam że to wina gniazda HDMI albo całego układu, ale liczę że ktoś mi podrzuci jakieś ciekawe pomysły domowej naprawy :P
Wyłącz konsolę z sieci i podłącz. Trzymaj włącznik tak długo aż popika i z zielonej lampki zrobi się czerwona. Trzymaj włącznik znowu aż piknie drugi raz i puść. Dalej rób to, o co poprosi Cię konsola. Gdy będziesz miał menu, wybierz reset do ustawień fabrycznych.
29-06-2013, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2013, 20:26 przez oL3kkkk.)
no dobra, a przy przywracaniu nie stracę profili ?
Nic to nie pomogło. Dalej tęcza na telewizorze. Jakieś inne porady które mogę sam zrobić przed oddaniem do serwisu ?
Szymus co ty piszesz??
Przywracanie ustawień Video jest zawsze w dosyć prosty sposób (nawet w instrukcji jest opisane - ale kto ją czyta :))
Należy nacisnąć przycisk power i czekać do pierwszego piknięcia wtedy ustawienia Video są resetowane. Dobrze jest mieć podłączoną konsolę poprzez dwa rodzaje kabli: SD i HDMI :)
Właśnie też mi się to pokrywało z tym co robiłem. Jutro zamierzam ją rozebrać i przeczyścić PCB mocnym alkoholem bo widzę ślady zalania jakieś i jestem wielkiej nadziei że w magiczny sposób jutro ją naprawie :D
(30-06-2013, 00:17)jadcorben napisał(a): Szymus co ty piszesz??
Przywracanie ustawień Video jest zawsze w dosyć prosty sposób (nawet w instrukcji jest opisane - ale kto ją czyta :))
Ale ja nie mówiłem o resecie ustawień video tylko o resecie do ustawień fabrycznych.