God of War I i II - temat ogólny
--- 03.05.2013, 11:55 ---
Akurat ilość wypitych % nie ma znaczenia, bo próbowałem z i bez nich i w obu przypadkach nie mogłem przejść.
Ale skoro i inni mieli z tym kawałkiem problem, to jednak coś z nim musi być nie tak...

A może było odwrotnie, to Yohokaru przeszedł tę część bez problemu będąc pod wpływem %... ;)

Można byłoby zrobić oficjalne 2-dniowe testy tego fragmentu gry, jednego dnia po spożyciu %, a drugiego bez... :)

--- DODANE 04-05-2013, 17:01 ---
Dzisiaj przysiadłem do PS2 i zakończyłem przygodę z GoW I... :) Zajęło mi to około 10 godzin, ale przez powtórki niektórych części, pewnie trochę dłużej.
Gra faktycznie robi wrażenie ogromnym rozmiarem przestrzennym, piękną grafiką, zagadkami i rozwijającą się fabułą.
Nic dziwnego, że gra została wydana na DVD DL, bo zmieścić tyle grafiki na DVD by się nie dało.

Oczywiście nie obyło się bez miejsc, w których się zaciąłem na chwilę, ale finalnie mi się udało. :)

--- 17-02-2014 ---
Nie sądziłem, że od mojego ostatniego posta nikt nic nie napisał w tym wątku... ;)
Po ograniu TLoU naszła mnie ochota na coś innego i długo się nie zastanawiałem nad wyborem... tym razem padło na kolejną część z cyklu GoW, a jest nią część 2. Jestem po 3 save'ach i jak na razie jest fajnie... :D
Teraz wracam do dalszego grania... :) Ciekawe czy przyjdzie mi się zaciąć na dłużej w jakimś miejscu, tak jak w GoW1... :)
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
Pewnie tak dużo osób ma problem z niektórymi momentami w GOWach ze względu na to że grają na tv LCD? Jak wiadomo w porównaniu do tv crt, lcd mają dość duży input lag i chyba to stąd to failowanie :)
PSX, Xbox, PS2, X360, PSP, GC, Wii, MD, PS TV, SNES, Famiclone, DC, GBA, PS4, DS, PS3, 2DS, XSX
[Obrazek: 1307337.png]
Odpowiedz
Ja grałem w gow 1 na crt i led i jest tak samo tylko ze na led jest ładniejszy obraz.A co do gow ja sie też zaciolem muszę znaleść czerwony wisiorek a go nigdzie nie ma i już się wkurzylem i dałem sobie spokój.Ale napewno powroce do tej gry

Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e
Odpowiedz
Jak się można zaciąć w grze takiego typu? Przecież to jest strasznie liniowe. Jedynie etapy zagadkowo-zręcznościowe mogą zdenerwować (patrz te nieszczęsne obrotowe walce - białej gorączki tam dostałem).
[Obrazek: senna1.png][Obrazek: Makaveli0160.png] [Obrazek: senna%202.png]
Odpowiedz
To gdzie niby ten wisiorek wszędzie byłem.I nie ma go nigdzie na yt na filmiku też nie wiadomo skąd się on bierze.

Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e
Odpowiedz
11:50 na poniższym filmiku - w tym momencie kolo zdobywa czerwony naszyjnik Afrodyty.

Przyznaję, że zdobywanie tych błyskotek wiąże się z lekkim odejściem od liniowości, która cechuje rozgrywkę w GOW. Niemniej jednak @Falko14 zbyt szybko odpuściłeś. Pierwsze przygody Kratosa to zbyt dobra gra, żeby przez takie bzdury rzucać ją w kąt. Obejrzyj, powtórz ten manewr i do przodu. :)

[Obrazek: Kraszuuu.png]
Odpowiedz
Dzięki kraszu napewno nie długo się za nią wezmę :)

Wysłane z Playstation 2 za pomocą tapatalk
Odpowiedz
--- 02-03-2014, 20:48 ---
Fiu, fiu, fiu... cóż za zakończenie God of War 2... normalnie aż chce się od razu sięgnąć po kolejną część, żeby dowiedzieć się, co było dalej... :)
Przejście GoW2 zajęło mi około 12g 45m i był to na prawdę dobrze spędzony czas przy konsoli... :D Zaliczone mam już 4 z 6 części przygód Kratosa...
W GoW2 pojawiły się ciekawe dodatki jak
[spoiler] latanie na ptakach i spowalnianie czasu [/spoiler]. Dodały one sporo możliwości do i tak ciekawej rozgrywki... :)
W sumie z żadnym przeciwnikiem/bossem nie miałem większych problemów, a jak się pojawiły, to była tylko kwestia czasu zanim wpadłem na sposób na jego załatwienie... :)
Tym co nie grali, gorąco polecam. Bardzo dobre zakończenie przygód Kratosa na PS2... teraz pozostaną mi do ogrania tylko 2 części wydane już na PS3... ale chyba jednak zrobię sobie przerwę od Kratosa i pozwiedzam trochę moje ulubione miasteczko, bo dawno w nim nie byłem... :cool:

--- 13-11-2014 ---
Oglądając "prawdziwe" zwiastuny gier na youtube, wpadła mi w oko zapowiedź God of War... :) Tym co ograli polecam, bo można się momentami uśmiać z "prawdy" o grze podanej w 3 minuty... :)
[Obrazek: 9458.png][Obrazek: piotros_org.png]
3DS FC: 2724-0392-0522
Odpowiedz
God of War , moim zdaniem jedna z najlepszych gier . Na PSP po przejściu Chain of Olimpus i ducha sparty miałem nieposkromioną chęć na zagranie kolejnej części . Na PS2 wrażenia jeszcze lepsze , wciągającą fabuła i dużo urozmaiconych rozgrywek . Polecam każdemu :)
Odpowiedz
Witam, zakupiłem PS2- trzeba w coś zagrać :) Wszyscy GOWa polecają, jako, że byłem zatwardziałym PCtowcem to mam pytanie odnośnie kupna tego klasyka, czy jeśli kupie pierwsza lepszą płytę w PAL to będzie to zawsze ta sama wersja GOWa?(DVD DL) Czy są jakieś z dodatkami, dodatkowymi misjami itp...? To pytanie tyczy się ogólnie gier na PS2, szukać specjalnych wersji, czy byle tylko stan płyty dobry a wszystko zawsze będzie to samo? Jeśli zły dział przepraszam, ale kto lubi GOWa to coś w tym temacie może wypowie się więcej ;)
Jeśli pędzisz z prędkością 299 km/h, to co widzisz przed sobą jest już historią...

Discord: Michal_burnout#5434

Królowa jest tylko jedna...

[Obrazek: PS2.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości